floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Cześć, od samego początku borykam się z problemami z moim xiaomi mi5, kupionego w komputroniku. -Od początku gdy zainstalowałem miuipolska mam problemy z niektórymi aplikacjami które łapią zadyszke, po prostu tną się jak diabli, np Snapchat, zanim się załaduje to mija chwila i przy przechodzeniu z karty do karty są takie klatki animacji, że na telefonach za 300zł takich chyba nie ma - każdy tak ma, czy coś z telefonem nie halko? Mam najnowszą wersje romu. -Druga sprawa, mikrofon. W rozmowach nie działa wgl, ale np przy nagrywaniu głosu dyktafonem, kamerą itp działa normalnie. Co sie mogło stać, bardziej hardware czy software? -Trzecia sprawa, czy każdy ma problem podczas ładowania telefonu, że nie da sie z niego korzystać bo zachowuje się niepoprawnie, w sensie cały interfejs, każda aplikacja sie ładuje bardzo długo, są przycinki w animacjach i telefon jest tak gorący że ostatnio jak na nim zasnąłem to sie poparzyłem. Z góry dziękuje za odpowiedź
kamillm Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 2 minuty temu, floyek napisał: Od początku gdy zainstalowałem miuipolska który soft?
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: który soft? Nie pamiętam kiedy go instalowałem, ale pamietam że był jeszcze na andku 6
kamillm Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 8 minut temu, floyek napisał: Nie pamiętam kiedy go instalowałem, ale pamietam że był jeszcze na andku 6 to sprawdz i napisz
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Przed chwilą, kamillm napisał: to sprawdz i napisz Jak ci mam sprawdzić którą wersje instalowałem pierw, jak co tydzien aktualizuje.
galakty Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 21 minut temu, floyek napisał: jak na nim zasnąłem to sie poparzyłem Się ciesz, że bateria nie eksplodowała, bardzo mądre...
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) 1 minutę temu, galakty napisał: Się ciesz, że bateria nie eksplodowała, bardzo mądre... średnio miałem wpływ na to że na nim zasnąłem, skoro nawet nie wiedziałem że zasnąłem XD a normalnie telefon na nakastniku jest pozatym nie prosiłem o ocene tego czy spie na tym telefonie tylko pytanie do innych posiadaczy mi5 czy też sie im aż tak nagrzewa. Edytowane 10 Lipca 2017 przez floyek
kamillm Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 49 minut temu, floyek napisał: jak co tydzien aktualizuje. Przynajmniej juz wiem, ze masz dev, zainstaluj jakas stabilna wersje z full wipe w TWRP i zobacz czy bedzie sie dzialo tak samo, jesli tak, to masz problem sprzetowy, nie sofotwy.
Wolnygosc Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 1 godzinę temu, floyek napisał: pozatym nie prosiłem o ocene tego czy spie na tym telefonie tylko pytanie do innych posiadaczy mi5 czy też sie im aż tak nagrzewa. Takie nagrzewanie telefonu nie jest normalne podczas ładowania - nie wiem jak reszta Mi5 ale moja sztuka jest chłodna nawet jak go katuje - lekkie nagrzanie występuje ewentualnie w okolicy aparatu a tak to powiedziałbym że telefon jeszcze mi się nigdy nie nagrzał i jest zimny Klatkowanie animacji też nie jest normalne. Sprawdź może jakimś WakeLockDetectorem czy coś go drastycznie nie wyburza Snpachat to chyba najgorzej zoptymalizowana aplikacja w sklepie Play - nie używam więc nie powiem nic więcej na jej temat i jej wpływu na pracę Mi5
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 No ja jak oglądam filmiki na yt, i sporadycznie uzywam messengera, to wideo zaczyna klatkować, messenger z opoznieniem dymki wyswietla, a telefon w miejscach własnie kolo aparatu i na metalowej ramce jest tak gorący że ciężko go utrzymać czasem Gdzie znajde jakaś wersje stable?
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Zainstalowałem Stable 8.5 i sypie błędami od uruchomienia, telefon nawet na spoczynku jest gorący bateria spadła z 65% do 40 w 10 minut nie da sie odpalić żadnej aplikacji
galakty Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Puść Mi Flasha z funkcją Flash All, ale na moje to gdzieś jest zwarcie.
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Puść Mi Flasha z funkcją Flash All, ale na moje to gdzieś jest zwarcie. Jak ci tego flasha puscic? XD w adb?
galakty Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Przed chwilą, floyek napisał: Jak ci tego flasha puscic? XD w adb? Mi nic nie puszczaj. Telefonowi. Jak nie wiesz co to Mi Flash to poczytaj.
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Czyli mam po prostu rom zainstalować z poziomu komputera? 3 minuty temu, galakty napisał: Mi nic nie puszczaj. Telefonowi. Jak nie wiesz co to Mi Flash to poczytaj. edit Nie ważne, format to jest, już robie Edytowane 10 Lipca 2017 przez floyek
bergmen Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 formatowanie to nie jedyna funkcja miflash... A Ty powinieneś zainstalować ROM a nie formatować....
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Przed chwilą, bergmen napisał: formatowanie to nie jedyna funkcja miflash... A Ty powinieneś zainstalować ROM a nie formatować.... Nie moge zainstalować miflash, wywala błąd
bergmen Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 bo trzeba najpierw poczytać... za sterowanie helikopterem też byś się brał bez lektury?
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 zrobiłem według instrukcji, telefon wydaje mi sie że nie zainstalował sterowników, bo nie ma żadnego dźwięku ani komunikatu po podłączeniu do kompa. A programu nie moge zainstalować bo wywala jakiś błąd, jak uruchomie jako administrator, to wlączy sie instalator po wyrabniu miejsca docelowego instalacji wyskakuje ten sam błąd co przy próbie odpalenia instalatora bez uprawnien administratora 18 minut temu, bergmen napisał: bo trzeba najpierw poczytać... za sterowanie helikopterem też byś się brał bez lektury?
bergmen Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Nie widzę co to za błąd. Nie jestem w stanie pomóc jeśli wrzucasz screen na którym nic nie widać
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 3 minuty temu, bergmen napisał: Nie widzę co to za błąd. Nie jestem w stanie pomóc jeśli wrzucasz screen na którym nic nie widać
bergmen Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Ściągnij jeszcze raz, spróbuj też innej wersji
floyek Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 Pobrałem nawet z http://en.miui.com/a-234.html i za kazdym razem to samo.
wolf Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Masz zainstalowany Microsoft Net Framework 3.5?
wolf Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Floyek jeśli instalowałeś Framework przed momentem, to uruchom kompa przed instalacją MiFlash. Ja przed chwilą spróbowałem zainstalować na czysty Windows 10 z tego linku http://en.miui.com/a-234.html i instalacja przeszła bez problemu, ale wcześniej zainstalowałem Framework 3.5 i Service Pack 1 do Frameworka. Jeśli się nie uda, to może masz drugi komputer, gdzie spróbujesz zainstalować MiFlash.
Rekomendowane odpowiedzi