Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, dwa dni temu dostałem mojego redmi 1s. Kupiłem go na aliexpress (sprawdzałem; jest oryginalny).

Gdy do mnie doszedł wygrany był jakiś dziwny rom pewno port, wszystko działało, ale brakowało pełnego spolszczenia.

Wczoraj wgrałem najnowszy ROM stable z MIUI Polska i zaczął się problem. Otóż, wcześniej mogłem spokojnie wchodzić w aplikacje motywy (była po chińsku) ściągać je i instalować, po wgraniu nowego ROMA po wejściu do aplikacji motywy wyskakuje błąd: "nie można połączyć z serwerem". Proszę o pomoc :)

PS: telefon także grzeje się bardziej(wcześniej też się grzal) i bateria szybciej się wyczerpuje.

Wysłane z mojego HM 1SW

Posted

Jakiś bug jest w romie dla 1S z tego co czytałem. Większość osób ma problem z aplikacją Motywy.

• Like 1
Posted

Przypuszczam, że co do apki Motywy będzie trzeba czekać do kolejnej wersji romu, może wtedy problem ten będzie zażegnany. Co do grzania się telefonu to już jakiś użytkownik 1S musi się wypowiedzieć. Może ktoś też tak ma.

Posted

Acid mówi, że to coś z serwerem Xiaomi, bo apka motywy korzysta z internetu. U mnie na Redmi 1 było wszystko ok i nagle też się sypnęło.

Posted

Chyba wiem z czego to wynika. MIUI zablokowało hacka WSM na płatne motywy. I to też odbiło się na naszym fixie chińskich tabów w aplikacji Motywy. Będę musiał wszystkie romy stable dla Redmi i MI2 ze starymi aplikacjami ThemeManger.apk zrobić na nowo BEZ fixa na taby. Będą po chińsku ale motywy będą działać. 

Problem nie dotyczy na razie wersji dev dla MI3 4.4 i prawdopodobnie dev od maja. Tam jest nowsza aplikacje ThemeManager i taby działają z motywami.

Posted

Nie to, to akurat żaden problem, wyłączam po prostu patcha i tyle. Zresztą już poczyniłem zmiany w skrypcie ale dziś mi się nie chce wszystkiego budować. Jutro wyjeżdżam na urlop więc pewnie wezmę się za to we wtorek albo jakoś w tygodniu.

Co do grzania to nie mogę tego sam sprawdzić bo mój telefon leży i nic się nie grzeje bo go nie używam.

Podejrzewam, że to może być jakaś moja poprawka ale... Co najwyżej: ściągnij Trickster Mod i tam w zakładce z schedulerem jest napisane "row" - zmień na "cfq", zastosuj zmiany, potestuj i daj znać. To raczej nie to ale nigdy nic nie wiadomo. Prócz row to w działaniu CPU nic nie zmieniam.

Posted

Chyba wiem z czego to wynika. MIUI zablokowało hacka WSM na płatne motywy. I to też odbiło się na naszym fixie chińskich tabów w aplikacji Motywy. Będę musiał wszystkie romy stable dla Redmi i MI2 ze starymi aplikacjami ThemeManger.apk zrobić na nowo BEZ fixa na taby. Będą po chińsku ale motywy będą działać. 

Problem nie dotyczy na razie wersji dev dla MI3 4.4 i prawdopodobnie dev od maja. Tam jest nowsza aplikacje ThemeManager i taby działają z motywami.

Mogę podpowiedzieć, które "tygodniówki" na Mi3 nie działają.

Do 4.4.18 jest O'K - w tej chwili na jednej słuchawce mam tą aktualizację na obydwu systemach i jest dobrze.

4.4.25 i 4.4.27 nie działa a problem pojawił się bodajże w ubiegłym tygodniu.

Posted

Ja używam na swoim rr 1S wersji 25, z 24 nie miałem styczności, ogólnie telefon telefon czasem się grzeje, zmieniłem na cfq i dam znać za jakiś czas czy to coś dało.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam, a ja mam Redmi 1S i wersję rom JHCCNBD24.0 i się nie grzeje, natomiast jeśli chodzi o motywy to mam problem z połączeniem z siecią pomimo iż sieć jest :)

post-1496-0-97171900-1403797231_thumb.jp

Edited by yanski
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...