Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Kochani Problem. Dziala mi tylko podswietlenie przycisku "ustawienia". Nie dziala "home" i "wstecz". ROM z Miui Polska, najnowszy z piatku. Problem softu, czy tele do reklamacji ?
lucas7911 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 A jeśli zmieniasz opcję podświetlenie przycisków w ustawieniach - przyciski, to gasną i zapala się tylko ten jeden?
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Generalnie - tak. CZASAMI zapala sie wszystkie, ale wystarczy ze zgasna, tele sie zablokuje i juz zapala sie znow tylko jeden :/ Kurrrrr... To moj jedyny fon w tym momencie, potrzebuje go do pracy a czuje ze nie obejdzie sie bez odsylania. Jestem w czarnej d...
lucas7911 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 A czy naciśnięcie tych niepodświetlonych przycisków wyzwala jakąś akcję, czy nie reagują na dotyk
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Dzialaja wszystkie zupelnie normalnie. Widac jakby nie wiem, "poswiate" na srodkowym i prawym od pierwszego z lewej przycisku ktory swieci normalnie.
lucas7911 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Czyli przypisane masz akcje pod te przyciski, od nowości tak jest czy stało się to po którejś aktualizacji
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Tele mam od kilku dni, i rzeklbym ze problem byl, znikl i jest znow po aktualizacji piatkowej Tele przyszedl z ROMem 4.6.30 (chyba tak to bylo) chyba miedzynarodowym, potem byl flash na 4.60.30 z MIUI Polska (i tu problemu nie bylo) Wczoraj poszedl flash na 4.6.6 z MIUI Polska i dzis problem sie pojawil znow.
lucas7911 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 To wrzuć ten piprzedni ROM do pamięci i poprzez aktualizację wróć i sprawdź czy problem występuje
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Prawdopodobnie tak zrobie, ale... Pomacalem tele, ponaciskalem przyciski, wieeele razy i... Dziala znow o_O. Wroce w wolnej chwili do poprzedniego romu, albo znajde jakis stable i wrzuce - jednak po rekacji na perswazje macaniem i lekkim naciskiem obstawiam, ze "cos nie laczy"
lucas7911 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Tak to może być objaw sprzętowy nie łączącej diody
Acid Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Na pewno diody. Nie ma możliwości systemowej by jeden przycisk był zgaszony. Albo wszystkie albo żaden. Wysłane z MI3
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Acid - dzieki, czyli tele na gware No to sie wje.... Kupilem z xiaomishop.com, z EU warehouse... Ma ktos jakies doswiadczenia z tym sklepem ? Wg. fejsa i samego sklepu sa oficjalnym przedstawicielem xiaomi i jako jedyni maja oficjalnie magazyn w EU.
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) No to niezle stawia wiarygodnosc... Tak czy inaczej - ciekawe co z gwarancja w takim razie A moze ktos wie czy MI3 da sie bezbolesnie rozebrac ? Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Yamnick
Acid Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 To sklep. Tylko nie oficjalny. Z Xiaomi nic nie mają wspólnego, poza telefonami. Sprzedali wadliwy towar, napisz im i niech realizują gwarancję. Wysłane z MI3
Yamnick Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Napisalem juz maila do sklepu, zobaczymy jaka bedzie reakcja. Najgorsze jest to, ze zostane sie bez sluchawki na Bog wie ile tygodni...
Yamnick Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2014 Przepraszam za posta pod postem,ale chce zrobic update. Kontakt ze sklepem jest - ale poki co podnosza mi cisnienie. Na moje grzeczne prosby (via mail, strona, formularz kontaktowy) ze chcialby wymienic telefon via magazyn w EU jak najszybciej ze wzgledu na to ze uzywam do pracy dostalem maila, ze owszem przykro im, ale... Prosza o filmik przedstawiajacy opisany problem i numer IMEI... Grrrr, film to chyba kalkulatorem (jak pisze jak krowie na rowie ze to na ten moment jedyna sluchawka w domu), a numer IMEI po co ? Numer zamowienia rozumiem... Ale IMEI ? No nic, filmik zrobilem, IMEI wyslalem, poki co cisza. Bede apdejtowal dalej w tym poscie.
Yamnick Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) No i coz... Zasadniczo widze, ze sklep chce mnie zrobic w wuja... Wyslalem IMEI, wyslalem filmik jak usterka wyglada. Dzis dostalem odpowiedz, a w zasadzie pytanie, czy aby nie upuscilem telefonu, bo taka usterka jest wynikiem uderzenia... Taaaakkkk... Poprosili dodatkowo o zdjecia telefonu. OK, zrobilem, wyslalem, czekam do jutra. Jesli bedzie dalej takie podejscie - zakladam claim na paypal i mam to w zadzie :/ P.S. Napisalem o calej sytuacji ns stronie Xiaomi na fejsie i maila do nich. Zobaczymy czy producent jakos zareaguje, czy tez mnie zleje. P.S. 2 Dla wyrobienia pogladu - film i foto. https://dl.dropboxusercontent.com/u/107739308/WP_20140609_004.mp4 Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Yamnick
Acid Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Co ciekawe jesteś drugą osobą, która ma problem sprzętowy z telefonem i kupiła telefon na xiaomishop. Tutaj: http://miuipolska.pl/forum/topic/2548-mi3-problemy-z-konfiguracj%C4%85/ Koleżanka ma problem z modemem (prawdopodobnie). Też ten sam sklep. Coś mi się wydaję, że dam ostrzeżenie na stronie przed tym sklepem. To nie przypadek, że dwie osoby mają już uszkodzone telefony z tego samego sklepu. A może dla świętego spokoju zrób MiFlash? Bo o ile to niemożliwe, by były osobne podświetlenia to... w sumie nigdy nic nie wiadomo. Może coś się wyczyści. 1
kulig007 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ale kurcze nie mogę pojąć jednego. Skoro telefon jest oryginalny, w tym przypadku, jak i u koleżanki. To raczej nie jest regułą, że z tego sklepu mogą się trafić 'kwiatki'. Zwykły pechowy egzemplarz chyba. No jak niby, Xiaomishop zamawia telefony z oryginalnej fabryki, ale robi dla nich gorszej jakości egzemplarze '' chiński Kowalski'' z taśmy montażowej?! 3 TapTap from Mi2s
Acid Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nie ma gorszych z produkcji. Xiaomi nie robi dla nich. Ale może mają jakieś pogwarancyjne. Wysłane z MI3
Yamnick Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Acid - mozesz IMO spokojnie walnac ostrzezenie, choc po moim nie widac, zeby ktos w nim dlubal. Ciekawe jak pojda boje o kase via PayPal... MiFlash czyli ? Instalacje ROMu za pomoca recovery (czyli kombinacji przyciskow, czy cos?) Jak juz bede robil - to 4.6.6 czy ostatni stable multi albo ENG ? I jeszcze pytanie jak noob - zrobilem sobie kopie sys/ustawien/app prze apke z MIUI - przywroce to pozniej jakos (jak) ? Update - MiFlash nic nie zmienil (ani stable, ani 4.6.6) Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Yamnick
ZduneX25 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Miflash to nie recovery tylko instalacja programem przez fastboot, trzeba pobrać rom specjalnie pod Miflasha.
Yamnick Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 ZduneX25 - wiem, znalazlem manual, zrobilem Nic nie zmienilo. UPDATE ad sklepu - dzis odpisali, ze OK, zebym odeslal telefon, razem ze wszystkimi akcesoriami itd. Na miejscu sprawdza czy nie ma fizycznych uszkodzen - i jesli nie ma, to wymienia tele na nowy... Zobaczymy...
lucas7911 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) To życzymy powodzenia i czekamy na finał tylko udokumentuj przesyłkę ( filmik z pakowania) żeby nie było problemów podczas transportu Edytowane 11 Czerwca 2014 przez lucas7911
Yamnick Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 Nie no, bez jaj - film z usterka, zdjecia telefonu i mam jeszcze filmowac jak pakuje ? Serio ?
lucas7911 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wysyłasz w świat różne rzeczy mogą się stać, będziesz miał dowód że po twojej stronie wszystko było jak należy. Wieczorem na PW napiszę ci dlaczego taki pomysł ci podrzuciłem.
Yamnick Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) lucas7911 - ja rozumiem (chyba?) czemu. Zeby byc krytym. Ale nie wierze w to, ze w razie demolki paczki i uszkodzenia fona sklep sie nie wypnie. Jednak dla swietego spokoju poprostu obfotografuje pakowanie, a moze i nakrece.Gdyby mialo dojsc do sporu via paypal to wiecej argumentow z mojej strony na pewno nie zaszkodzi. Tak czy inaczej - czekam na PW. BTW - sklep zaproponowal, ze koszta przesylki do nich (magazyn EU we Wloszech) zrekompensuje mi jakims "prezentem". Grzecznie zapytalem coz takiego moge dostac jako gift, czekam na odpowiedz. Paczke wysylam kurierem (TNT) wiec raczej nie przewiduje problemow. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Yamnick
Yamnick Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Hmmm, podsumuje moja sytuacje krotko. Telefon odebrali 17 maja, dzisiaj (w tzw. "miedzyczasie" napisalem 4 czy 5 ponaglajacych maili bo byla cisza - wiem, jestem upierdliwy...) dostalem takie oto info (po kolejnej porannej dyskusji, ze nie maja czarnego, ze trzeba poczekac i mojej odpowiedzi zeby slali jaki maja byle nie rozowy): "We have ship you the new phone via dhl,the tracking number is ...." So far so good. Zobaczymy czy, kiedy i w jakim stanie dotrze tele. Aha - jako gratis mam dostac szklo hartowane i jakis silikon czy hard case Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Yamnick
Acid Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Nie będzie różowy. WCDMA jest czarny, srebrny oraz biały. Chyba, że szary jeszcze doszedł... Różowy byś miał przy modelu Tegra.
Yamnick Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Wiesz co, naprawde juz mi dynda kolor. Ma dzialac. Maja przyslac to co obiecali i odeslac to co odsylalem do nich (kazali odeslac gratisy z orginalnego zakupu, what 4???). Tyle Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Yamnick
Yamnick Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Tele dojechal Poki co - bangla Obiecane gratisy sa (temepred glass od xiaomi i silikon). Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Yamnick
Rekomendowane odpowiedzi