fredek Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 (edited) Witam. Dla lubiących sobie coś protestować, nowa wersja global stable: http://bigota.d.miui.com/V8.5.3.0.MALMIED/miui_HM3SGlobal_V8.5.3.0.MALMIED_0c033af794_6.0.zip Miłej zabawy i dajcie znać co tam nowego poprawili lub popsuli Edited February 4, 2018 by fredek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaln84 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 A, dlaczego u mnie tej wersji nie wyszukuje? mam redmi 3SWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 Poczekasz z tydzień lub 2 to dostaniesz przez ota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaln84 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 Dzięki za info wczoraj zrobiłem aktualizacje z tego co widzę to zamiast 4G świeci się LTE ale problem i tak jest jak zejdzie na 2G to ciężko jest z powrotem na LTE Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeColeCFC Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 Witam. Po wybraniu pliku aktualizacji otrzymuję komunikat "ROM is in beta testing, make sure you have signed in with a beta authorized xiaomi account". Domyślam się, że musiałbym dołączyć do jakiegoś grona beta-testerów? Poprzedni update (8.2.5.0) wgrywałem ręcznie, ponieważ przez OTA nie mogłem się doczekać. Pewnie bym się tym tak nie przejmował gdyby nie to, że czasem telefon mi się po prostu restartuje i liczę, że któraś z aktualizacji to zmieni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaln84 Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 U mnie nie było problemu z aktualizacją może dlatego ze tu xiaomi account jestem zalogowany. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 4 godziny temu, JoeColeCFC napisał: Pewnie bym się tym tak nie przejmował gdyby nie to, że czasem telefon mi się po prostu restartuje i liczę, że któraś z aktualizacji to zmieni... Zmieni jak dev wgrasz. Ostatni działa bardzo dobrze pod każdym względem 7.6.29. Na dev eu, czy global samoczynne restarty już dosyć dawno się skończyły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 @FromWP Tak? ...a gdzie masz niby wersję dev eu 7.6.29 dla Redmi 3S ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 (edited) 3 minuty temu, tor napisał: Tak? ...a gdzie masz niby wersję dev eu 7.6.29 dla Redmi 3S ???? Tu: http://en.miui.com/thread-670698-1-1.html ale nie eu Edited July 2, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 No właśnie bo to china beta, a to różnica. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 2, 2017 Share Posted July 2, 2017 8 minut temu, tor napisał: No właśnie bo to china beta, a to różnica. Że co? To global dev. China dev chwilowo wstrzymali, to nie ma eu bo z takich romy eu są tworzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeColeCFC Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 14 godzin temu, rafaln84 napisał: U mnie nie było problemu z aktualizacją może dlatego ze tu xiaomi account jestem zalogowany. No właśnie nie ma już chyba możliwości dołączenia (na forum zniknęła ta opcja). Co do restartów, myślałem, że może jak zrobię całkowity reset wszystkiego, następnie wgram aktualizację na czysty system i dopiero potem zainstaluję wszystkie aplikacje na świeżo zaktualizowanym telefonie, wtedy zacznie działać ale nie wiem czy jest sens tracić czas na coś, co nie daje gwarancji, że będzie działać. Z drugiej strony mógłbym wgrać to, co mówicie, ale nie mam o tym pojęcia. Nie wiem, od czego zacząć i czy nie stracę gwarancji po wgraniu innego romu niż global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Kogoś może zainteresuje rom 7.6.29 dla Redmi 3S od "Arvanasoft". Nie będę puki co osobnego tematu zakładał. YT: https://youtu.be/cvVI079Skko Link: https://miuipolska.pl/forum/topic/26658-miui-7629/?do=findComment&comment=362254 Powiem tylko że testowałem poprzednią wersję 7.6.22 i była ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccysio Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Przedwczoraj dostałem aktualizacje OTA do 8.5.3.0, i pojawił się problem- telefon ubija mi automatycznie aplikacje budzika, więc rano nie dzwoni. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chopmaz Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 (edited) Czy może ktoś mi napisać jak sprawuje się bateria po aktualizacji do V8.5.3.0. MALMIED? Edit: Dodam, że jestem jeszcze na 8.1.1.0 MALMIDI Edited July 31, 2017 by chopmaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Kolejne przeboje z Xiaomi. Po dwumiesięcznej naprawie (drenaże baterii) 3S wrócił wyładowany do zera, po częściowym naładowaniu pojawiła się aktualizacja do 8.5.3.0 MALMIED i ... od 2 godzin zatrzymuje się na tym etapie: Co jakiś czas startując od nowa. Nigdy nie miałem większej ochoty walnięcia czymś o ziemię niż z tym szajsem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 miflash. Złapaleś bootloopa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Prawda to, że telefon powinien zaprzestać prób aktualizacji gdy bateria spadnie poniżej 15%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 34 minuty temu, penguino napisał: Prawda to, że telefon powinien zaprzestać prób aktualizacji gdy bateria spadnie poniżej 15%? Chyba nie, powinien nie pozwolić na uruchomienie aktualizacji, jak bateria nie ma jakiegoś określonego poziomu naładowania. Jak już zaczęło to raczej nie przerwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 A jednak - gdy bateria spadłą do 15% telefon wyszedł z bootloopa i się uruchomił bez aktualizowania. PS. Czy w kopii zapasowej można jakoś odnaleźć nazwę konta Google? Choćby sam email... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spidboy1 Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 ja po tej aktualizacji nie jestem zadowolony nie da się wyłączyć aplikacji z menu, google książki ,muzyka play i.t.p spierniczyli to a mam redmi 3s jakies 4 miesiące i chodzi jak żyletka, jak ma ktoś pomysła jak to wyłączyć bez zbędnych kombinacji to bym był wdzięczny, próbowałem jakieś dwa programy ale nie znalazłem tych plików do wyłączenia o których była mowa ...klapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 3 godziny temu, spidboy1 napisał: jak ma ktoś pomysła jak to wyłączyć bez zbędnych kombinacji to bym był wdzięczny Nie wiem czego próbowałeś ale da się wyłączyć, a nawet odinstalować, bez roota. Pokombinować trochę trzeba https://miuipolska.pl/forum/topic/22981-jak-wyłączyć-lub-odinstalować-preinstalowane-aplikacje-googla-w-oficjalnych-romach-global/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spidboy1 Posted August 2, 2017 Share Posted August 2, 2017 Dzięki wielkie dziala a opisane z sensem , prosto zrozumiale w każdym calu, jeszcze raz dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Dnia 1.08.2017 o 17:29, Blom napisał: miflash. Złapaleś bootloopa. Nie mogę, mam niekompatybilny komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 @penguino tzn? Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 @Blom XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darwaj Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Cześć, jak u Was z wracaniem do 3G/4G, dalej macie problemy po przełączeniu na 2G? U mnie działało kilka tygodni dobrze, a teraz znowu wisi na 2G pomimo, że jest sygnał 4G.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafaln84 Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 To samo jest co było na wcześniejszych MIUI ciężko z powrotem na 3G/4GWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 (edited) Jest global beta 7.8.11 dla Redmi 3S, puki co nie znam changeloga. http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=303&mobile=no P.S. Z tego co już wiem panel szybkich ustawień jest tylko na 4 szerokości, brak możliwości zmiany siatki pulpitu, opcje programistyczne działają tylko jak ustawi się j.angielski...w innym przypadku FC (nie poprawili tego!), brak możliwości zmiany widgetu zegara. Oczywiście wciśnięte na siłę aplikacje Google. Jednym słowem lipa totalna. Edited August 17, 2017 by tor Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted August 17, 2017 Share Posted August 17, 2017 Dnia 1.08.2017 o 17:29, Blom napisał: miflash. Złapaleś bootloopa. Miflash by nie pomógł. Podobno gdy wymieniają płytę główną (nie mam potwierdzenia, ale może wymienili?) to nowa nieco różni się od oryginalnej i ma "zapobiegać" aktualizacjom przez OTA. PS. Oszuści z Goldwaya przeszli samych siebie, zaproponowali mi 10$, gwarancja idzie się gwizdać, ja zostaję z drogą cegłą. Chamstwo i oszustwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Jest już oficjalny Global beta miui 9 7.9.8 http://en.miui.com/download-303.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Miflash by nie pomógł. Podobno gdy wymieniają płytę główną (nie mam potwierdzenia, ale może wymienili?) to nowa nieco różni się od oryginalnej i ma "zapobiegać" aktualizacjom przez OTA. PS. Oszuści z Goldwaya przeszli samych siebie, zaproponowali mi 10$, gwarancja idzie się gwizdać, ja zostaję z drogą cegłą. Chamstwo i oszustwo.Jak cie Goldway oszukal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 43 minuty temu, tor napisał: Jest już oficjalny Global beta miui 9 7.9.8 Dostałem przez ota, ale jeszcze nie instalowałem. Rom eu też już jest. Zmian chyba niewiele bo ten sam android. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 @FromWP Też nie instalowałem ale piszą że to 9 mimo że w download jest info miui 8. http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=812137&aid=1551261&from=album&page=1&mobile=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 (edited) 1 godzinę temu, tor napisał: @FromWP Też nie instalowałem ale piszą że to 9 Tak to 9 zainstalowałem, na razie się przyzwyczajam, większych pozytywów nie widzę, a kilku rzeczy brakuje. Na razie FC ma ustawienie przycisków funkcyjnych, nic nie można zmienić. Edited September 8, 2017 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts