Modyfikacje systemowe
18 topics in this forum
-
INSTALACJA CUSTOM ROMÓW ZAWSZE WIĄŻE SIĘ Z RYZYKIEM, DLATEGO ZABIERAJĄC SIĘ ZA TO POWINIENEŚ DOBRZE WIEDZIEĆ CO I Z CZYM. DLATEGO TEŻ NIKT NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SKUTKI UBOCZNE TWOICH POCZYNAŃ NA ORGANIZMIE TELEFONU. Oficjalna strona projektu Temat na XDA Instalacja: Przed rozpoczęciem procedury instalacji upewnij się że masz naładowany telefon na minimum 70%. Do instalacji zalecane jest: Oficjalne TWRP dla LAND Pobierz aktualną wersję ResurrectionRemix na SourceForge lub ResurrectionRemix Pobierz aktualną wersję Open Gapps - ARM64, Android 7.1, zalecane Nano Skopiuj do telefonu pliki z ROM-em i GAPPS-ami W TWRP …
Last reply by friski, -
-
- 1 follower
- 51 replies
- 9.2k views
Witam. Dla lubiących sobie coś protestować, nowa wersja global stable: http://bigota.d.miui.com/V8.5.3.0.MALMIED/miui_HM3SGlobal_V8.5.3.0.MALMIED_0c033af794_6.0.zip Miłej zabawy i dajcie znać co tam nowego poprawili lub popsuli
Last reply by tor, -
- 0 replies
- 1.6k views
SCREENY ---- DO 026: - ---- OD 027: - O RECOVERY - Red Wolf Recovery bazuje o kod źródłowy TWRP jednak niektóre rzeczy działają tutaj nieco inaczej niż można się spodziewać. - Głównym celem tego projektu jest zapewnienie stabilnego Recovery z funkcjami, których nigdy wcześniej nie widziałeś/aś. - Funkcje w tym recovery nie zostały zaaplikowane do oficjalnego kodu źródłowego TWRP. - To recovery jest również pierwszym na świecie, oferujące ograniczeniem dostepu do niego za pomocą hasła. - Autorem Red Wolf Recovery jest @ATGDroid i @dadi11 - Tłumaczem na PL jestem j…
Last reply by Daviteusz, -
- 15 replies
- 3.7k views
Na oficjalnej stronie TWRP pojawiło się również wsparcie dla Redmi 3S (land). Na chwilę obecną jest to TWRP w wersji 3.1.1-0, ze wsparciem dla systemu plików F2FS: https://dl.twrp.me/land/
Last reply by Wojtek1982, -
- 8 replies
- 5.6k views
Cześć, jak wiadomo nasz kochany Redmi 3S miewa problemy z zasięgiem, a właściwie zacinaniem się na 2G lub E, i nie powracaniem do 3G lub LTE. Poza standardowym wsadzeniem drugiej karty SIM i pożegnaniem się ze slotem karty pamięci, na ratunek przychodzi aplikacja Network Signal Guru. Do działa. Wymagany jest ROOT - Aplikację pobierzemy stąd: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qtrun.QuickTest - Należy ją zainstalować i nadać wszystkie uprawnienia wymagane w systemie Marshamallow oraz uprawnienia ROOT. Konfiguracja: 1. Wchodzimy do aplikacji i wybieramy różdżkę: 2 Następnie BAND LOCKING 3. Wyb…
Last reply by skay77, -
- 16 replies
- 2.2k views
Ostatnio natknąłem się na ciekawy rom dla naszego R3S, jest to system przeportowany z Zenfone (Asus) na bazie Marshmallow 6.0.1. Jak to wygląda można w skrócie zobaczyć tu: https://youtu.be/MG60dtiSFpE Download: https://drive.google.com/open?id=0B7Rx-zHwThXyQ05CSE5HZ0lGVzA Przetestowałem ten rom i powiem że działa bardzo stabilnie oraz że jest bardzo szybki w działaniu. Bateria schodzi +/- tak jak w miui. System jest w 100% po polsku, posiada spore i ciekawe możliwości konfiguracji. Dużym zaskoczeniem jest naprawdę dobry i sprawnie działający aparat fotograficzny. W większości wszystko bazuje w tym romie na aplikacjach Asusa, jest też możliwość i…
Last reply by taurusalfa, -
- 40 replies
- 7.3k views
Uwaga! Pozor! Achtung! Attention! Wszystkie dane zostaną wymazane, ZRÓB KOPIĘ ZAPASOWĄ! Wymagania: - Odblokowany bootloader - TWRP Sposób instalacji: - Pobieramy ROM i Gapps i kopiujemy na ZEWNĘTRZNĄ kartę SD. - Wchodzimy do TWRP (przycisk power i +) - Wykonujemy pełny factory reset(cache dalvik, system, data, internal storage, cache) - Wracamy i klikamy "Install" - Po zakończonej instalicji systemu, w ten sam sposób instalujemy usługi Google(GApps) - Restart(może trwać nawet 20 minut) Jak zaktualizować: - Pobieramy nowe wydanie systemu. - Wchodzimy do TWRP. - Klikamy install, wyszukujemy i zaznaczamy paczk…
Last reply by fredek, -
- 1 follower
- 43 replies
- 7k views
Witam, pojawiła się aktualizacja Global Stable V8.2.5.0 MALMIDL For Redmi 3S/Prime z informacji podanej na chińskiej stronie wynika iż będzie stopniowo wysyłana. Link do pobrania: http://bigota.d.miui.com/V8.2.5.0.MALMIDL/miui_HM3SGlobal_V8.2.5.0.MALMIDL_5271576d3b_6.0.zip przetestowałem i jest ok
Last reply by Mychemi, -
- 4 replies
- 2.1k views
Rom Arvanasoft MIUI 7.7.20 (Redmi 3S) bazuje na wersji Global Dev (20 lipiec 2017) zawiera extra opcje modyfikacji systemu. Podczas konfiguracji mamy do wyboru j.polski oraz region PL. Instalacja przez TWRP, wymagany odblokowany bootloader. System nie zawiera roota więc instalacja wg. potrzeb, link poniżej. Aktualnie używam, polecam. Właściwości: - zawarte aplikacje: Google, Mapy Google, Gmail, Gboard, klawiatura Xperia oraz equalizer Dolby Atmos, który doskonale współpracuje też z wbudowanym radiem FM - tryb gry w panelu sterowania - Boost Speed w opcjach panelu sterowania czyli czyszczenie cache i blokada aplikacji przed zamknięciem …
Last reply by tor, -
- 0 replies
- 1.5k views
Niektórzy pewnie wiedzą że uaktywnienie "Documents" w opcjach zainstalowanych aplikacji rozwiązuje większość problemów z zapisem na zewnętrznej karcie pamięci ale nie do końca tak jest. Są aplikacje które potrzebują jednak pełnego dostępu do zapisu np. "Snap Camera HDR" ze sklepu Google (swoją drogą robi dużo lepsze zdjęcia niż aparat Miui). Pogrzebałem trochę w necie i na forum XDA znalazłem fix, który działa na Redmi 3S z miui.eu (przetestowałem na wersji 7.6.8). Instalacja przez TWRP: ExtSD_Fix_rw-signed-v1.9b.zip Update: Działa też na LineageOS i Ressurection Remix.
Last reply by tor, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.8k views
MIUI ECRMod to rom bazujący na wersji Global Beta pozbawiony jest jednak chińskich śmieci i podobny do MIUI.EU. Instalacja przez TWRP, musi być odblokowany bootloader, Nie zawiera roota (trzeba sobie dograć jak ktoś chce), APNy trzeba ręcznie ustawić w opcjach bo tu zawarte są te z CM i mogą być przedawnione, ale to akurat pikuś. ROM do pobrania tutaj: Redmi3SGlobal_land_7.6.15_6.0_ECRmod_20170620.zip Co wyróżnia ten mod: - wybór regionów (są wszystkie, w tym PL) - usunięte wszystkie chińskie śmieci, więcej nawet niż w miui.eu (nie ma ukrytych powiązań reklamowych w aplikacjach i ich opcjach) - usunięty chiński asystent, zamiast ni…
Last reply by tor, -
- 0 replies
- 1.3k views
Oryginalna aplikacja galerii w MIUI nie należy do szybkich, wręcz jest koszmarnie powolna. Temat był wielokrotnie poruszany na różnych forach. Postanowiłem zrobić paczkę instalacyjną pod TWRP z galerią wyciągniętą z systemu LineageOS (tylko tak działa poprawnie, chodzi o biblioteki arm64). Jest to szybka i funkcjonalna aplikacja, która akurat mi najbardziej przypadła do gustu. Instalator nie usuwa oryginalnej galerii. Aplikacja prawdopodobnie będzie działać też na innych telefonach z procesorem 64 bit (nie wiem czy na Nougat). Download: Galeria_LOS_Redmi3S-MIUI.zip Deinstalator: Usuwanie_galerii_LOS.zip Screens:
Last reply by tor, -
- 2 replies
- 2.2k views
Z romami xiaomi.eu z listopada 2016 jest taki problem, że po restarcie telefonu ustawiany jest domyślny chiński asystent a nie aplikacja google. Można to przełączyć w Ustawienia -> Zainstalowane -> Domyślne -> Asystent i rozpoznawanie mowy -> Aplikacja asystująca, można też wgrać fix-a za pomocą twrp, co kto lubi... Plik do pobrania i instalacji w twrp: cn_assistant_remove-signed.zip Instalacja w TWRP: Po instalacji chiński asystent znika z dostępnych opcji Fix testowany tylko na Redmi 3S i romach xiaomi.eu w wersji 6.11.3 i 6.11.10. Tylko dla zaawansowanych użytkowników i robicie to na własną odpowiedzialność
Last reply by tor, -
- 3 replies
- 1.5k views
Ostatnio znalazłem, u wschodnich sąsiadów, odłam miui zwany multirom. O dziwo po zainstalowaniu stwierdziłem, iż praktycznie wszystkie bolączki miuipolska i xiaomi.eu nie istnieją na tym romie. M.in. działa synchronizacja sms, historii połączeń, i nawet blokowanych numerów z MiCloud. Wg mnie sam system jest ładniejszy i co ważne dla niektórych Root w komplecie, tłumaczenia troszkę inne i niektóre nie kompletne ale nie ma to wpływu na użytkowanie. Także raczej nie wrócę już na "polskie" romy, bo jak widać jak ktoś chce to potrafi. Dla zainteresowanych mirror (z głównej strony strasznie powoli ciągnie): Multirom 7.4.13
Last reply by SLiM, -
- 1 follower
- 11 replies
- 11k views
Witam. Na pewnym zagranicznym forum znalazłem sposób na wymuszenie jeszcze lepszych zdjęć na naszych Redmi 3S. Poprawia wygląd zdjęć przy dobrym świetle. Co to jest Camera API2? https://source.android.com/devices/camera/versioning.html Dla mnie poprostu aktualizacja części systemu, która komunikuje się z sterownikami aparatu, Pozwala to uzyskać więcej z modułu aparatu(nie jestem deweloperem, nie opiszę tego lepiej, nie wiem czy poprawnie to opisałem) Co potrzebne Skrypt TWRP: https://drive.google.com/file/d/0ByEz7OmJjgdceEVNZzRwbFFIV0E/view?usp=sharing Aplikacja aparatu obsługująca API2: Darmowa https://play.google.com/store/ap…
Last reply by Grothgar, -
- 3 replies
- 2.1k views
Xperia CyanogenMod 13 ROM Android 6.0 for Redmi 3s/prime ROM nadaje się do codziennego użytku, działa voLte, czytnik linii papilarnych, xposed. Wymagania: ODBLOKOWANY BOOTLOADER ORAZ TWRP. INSTRUKCJA INSTALACJI Film z przebiegu instalacji. -Skopiuj ROM oraz Gapps na kartę pamięci lub do pamięci wewnętrznej, -uruchom recovery poprzez jednoczesne wciśnięcie i przytrzymanie przycisku power i + (volume up i power), -wybierz wipe, advanced, następnie zaznacz: wipe data, cache, dalvik i syste…
Last reply by wojciech.wilczo, -
- 8 replies
- 2.8k views
Jest już prawie stabilny CyanogenMod 13 dla Redmi 3S mimo że to dopiero Alpha to nie ma z nią prawie żadnych problemów. Uwaga! Wszystkie dane zostaną wymazane, zaleca się zrobić kopie zapasową. Wymagania: - Odblokowany bootloader - TWRP Błędy: - problemy z GPS, najlepiej po instalacji w ogóle nie włączać gps Sposób instalacji: - Pobieramy ROM i Gapps i wrzucamy na kartę - Wchodzimy do TWRP (przycisk power i +) - Robimy factory reset - Flash Rom - Flash Gapps - Reboot Sposób aktualizacji: - Pobieramy nową wersje romu i wrzucamy na kartę - Wchodzimy do TWRP - Flash Rom - Reboot …
Last reply by Sayidov, -
- 0 replies
- 1.6k views
Udało mi się znaleźć sposób na zlikwidowanie "małych ramek" na ikonach, które pojawiają się po zmianie dpi (w moim przypadku na 280). Więc jeśli ktoś nie lubi gdy wszystko jest ogromne na ekranie... : Rom to oczywiście xiaomi.eu Potrzebny root i na przykład solid explorer. Najpierw zmieniłem dpi za pomocą "adb shell wm density xxx" (gdzie xxx to moje 280). Ta operacja wszystko ładnie zmniejszyła ale zkiepściła niektóre ikony. Więc za pomocą build.prop editor (root) dodałem: ro.sf.density do build.prop i ustawiłem swoją wartość (280). Następnie w folderze root/data/system/theme_magic/customized_icons Usunąłem wszystkie ikony prócz pliku miui_version. Tutaj pr…
Last reply by Coolek33,