Jump to content

Recommended Posts

Posted

No jakieś super mocne nie jest, u mnie wyszczypało się przy krawędzi (nie wiem od czego). Strasznie się palcuje.

Posted

Ktoś ma foty jak wygląda folia 3mk? Bo widziałem foty szkła i lipa. Nic mnie tak nie wkurza jak dziura między ekranem a etui. Tacie zamówiłem jakieś szitowe szkło na Redmi 4X i po prostu masakra. Jeśli macie jakieś różne szkła/folie, to fajnie by bylo zebrać fotki (nie mówię o tych allegrowych szitach) i zrobić porównania jak to wygląda, wtedy każdy użytkownik miałby w jednym poście wszystko ;)

Mam na MI4c to szkło 0.2mm od 3mk i generalnie dopiero po dokładnym przyjerzeniu sie, można je zauważyć bo jest niewidoczne - idealnie spasowane. Niedługo planuję kupić zakup Mi6 i powiem, że odpycha mnie strasznie ta sprawa z szybką.

Posted

Problem w Mi6 polega na szybie powyginanej we wszystkie strony, żadne szkło nie obejmie całości,producenci będą je dopasowywali tylko do płaskiej powierzchni. Jak do tej pory najlepszym rozwiązaniem (wizulanie) jest IMHO mocolo.

Posted

Wszystko tylko nie Mocolo :D Po pochlebnych opiniach nabyłem ten syf i poza tym,że dobrze przylega nie ma zalet :) Palcuje się chyba od samego patrzenia,dziwne kropki na szkle pierwszy raz takie coś na oczy widzę,a szkieł miałem już multum, źle wycięte nie da się spasować idealnie otworów na klawisze funkcyjne,no i piękna tęcza na środku ekranu :D Jak ktoś się nad tym badziewiem zastanawia to z całego serca odradzam,szkoda hajsu.

• Like 1
Posted (edited)
Dnia 2.08.2017 o 12:07, KaSch napisał:
może ktoś wrzucić zdjęcie w folii od 3MK   zastanawiam sie nad kupnem jednak wcześniej chciałbym zobaczyć jak to się prezentuje

Wrzucę później bo mam na moim mi6 naklejane w 3mk ale i tak jest reklamacja bo źle nakleili plecy

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

DSC_3391.JPG

Edited by zbiecik
Posted

Dobra dary dotarły. Później sie za naklejanie wezme. Jak myślicie które będzie najlepsze a które wyleci zaraz po naklejeniu?

c5f346fb8e549a0e9a337f583bfdb408.jpg

Posted

Nie no nie będę zakładał wszystkiego od razu. Zacznę od HD+ (bo najtańsze i były 2 folie w opakowaniu). A to oklejania się muszę nastroić bo to moje "ulubione" zajęcie

1163633b3dbd4379b8defed5e1e0f1b9.jpg3cb68df703aef6d30fce4d15fad8b0a2.jpg

HD+ dostanie parę godzin na pęcherze ale boków raczej nie wciągnie.

Posted

Już wyleciało. Arc 3d znacznie lepiej szczególnie przód bo tyl lekko zj**... popsułem.

Posted
@pamPErSo da radę wrzucić zdjęcia Arc 3D ?
Wrzucę wieczorem ale szału nie ma, te pęcherze co miały zniknąć to nie znikają od 4 dni.

Posted (edited)

Gdyby ktoś był ciekawy to Mocolo własnie odpadło samo z siebie :D Może to i lepiej bo przy okazji mogę stwierdzić,że szkiełko baaardzo mocno przkłamuje kolory :D Telefon leżał spokojnie na biurku i pach szło dosłownie wystrzeliło z telefonu. Zaznaczam,że telefon nie upadł,po prostu szybka odskoczyła sama z siebie. W prawym dolnym rogu widać też pęknięcie, również pojawiło się samoczynnie, telefon podłączony na noc do ładowarki,wstaję a tu takie cuda.

20773391_1377492762328480_1934350198_o.jpg

Edited by Cybuch
Posted
4 minuty temu, Kudlaty3 napisał:

Mam ARC 3D od dwóch tygodni.
Przód ok tylko przy naklejaniu i dociskaniu kartą zostały widoczne pod kątem linie, przy używaniu nie widać.
Tył i boki super, bąble same zeszły po 24h bez specjalnego dociskania, tak ja przewidział to producent, boki nie odchodzą. 
Do tego mam etui Nillkin Nature w kolorze szarym, wygląda spoko.
Jak będę miał możliwość zrobienia zdjęć to podrzucę :)

To ja czekam z niecierpliwością na zdjęcia,bo właśnie ta folijka do mnie jedzie :D Nie przekłamuje kolorów jak to Mocolo cholerne? Nie masz wrażenia,że ekran jakiś szary jest?

Posted

Dzisiaj założyłem 3Mk Arc, obyło się bez zbędnych pęcherzyków powietrza ale poślizg niestety ucierpiał. Zobaczę jak dalej folia będzie się sprawować, może się zaprzyjaźnimy

Wyleciało z MI6

Posted

Bo 3mk ARC to taka guma na wyświetlacz, więc zapomnij o dobrym poślizgu (no chyba, że posmarujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Generalnie ARC fajnie pokrywa cały wyświetlacz ALE okropnie się brudzi z uwagi na brak jakiejkolwiek powłoki temu zapobiegającej.

Posted

Czyli podsumowując przechodze z deszczu pod rynnę? Bo i Mocolo i Arc 3d to syf?

2 godziny temu, MaxPrime napisał:

Bo 3mk ARC to taka guma na wyświetlacz, więc zapomnij o dobrym poślizgu (no chyba, że posmarujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Generalnie ARC fajnie pokrywa cały wyświetlacz ALE okropnie się brudzi z uwagi na brak jakiejkolwiek powłoki temu zapobiegającej.

Brudzi się bardziej niż Mocolo?

Posted

Fakt, odczucie jest gumy(tempo przesuwa się palec) brudzenie takie w miarę, do przeżycia. Ee, może spróbuję nawoskować?

Wyleciało z MI6

Posted

Te Mocolo jak i Asling to chyba są dokładnie te same szkła tylko pod innym brandem. Bo Asling też się mocno palcuje i ma klej jedynie na czarnych ramkach. Chyba trzeba czekać na jakieś ramkowe z klejem na całej powierzchni.

Posted
Dnia 13.08.2017 o 11:43, Cybuch napisał:

Czyli podsumowując przechodze z deszczu pod rynnę? Bo i Mocolo i Arc 3d to syf?

Brudzi się bardziej niż Mocolo?

Nic nie brudzi się bardziej niż mocolo :D Arc 3D ogólnie daje radę więc możesz spróbować. Jedyny minus 3mk ARC to uczucie gumy przy dotyku no i te brudzenie, które mimo wszystko nie jest tak uciążliwe jak w przypadku mocolo.

Posted

Znacie jakieś środki chemiczne jakie można nałożyć na szkło/folię, które zmniejszają palcowanie ekranu?

Posted
4 minuty temu, Spili napisał:

Znacie jakieś środki chemiczne jakie można nałożyć na szkło/folię

CHyba nie ma czegos takiego, ewentualnie mozesz szukac jakis powlok oleofobowych do nalozenia, ale osobiscie nigdy sie nie spotkalem z czyms takim.

Posted

Kidyś w TVN Turbo Klawiter coś testował, jakaś folia w spreyu czy coś. Generalnie beznadzieja i praktycznie nie chroni przed niczym.