Maly krystek Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 Kupiłem xiaomi redmi 4a ki po 2 tygodniach się wyłączył, ladowalem go ale gdy próbuje go włączyć jedynie czerwona dioda mruga a telefon dalej nic , próbowałem resetowac na każdy sposób i nic ,może ktoś zna ten problem i wie jak go rozwiązać . Z góry dziękuję
Zexon72 Opublikowano 30 Maja 2017 Opublikowano 30 Maja 2017 Przyczyn może być wiele od problemu z software po awarię sprzętową. Jeśli masz gwarancję to nie kombunuj samodzielnie tylko odeślij na serwis - jeśli nie, to metodycznie zacznij szukać przyczyny problemu - na forum znajdziesz wszystko, co potrzeba. 1
Użytkowniczka Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Mój Xiaomi Redmi 4A wyłączył się sam z siebie i nie da się go ponownie uruchomić. Przy przytrzymaniu przycisku Power dioda miga na czerwono (telefon był naładowany). Ktoś wie jak można to naprawic ?
hudy47 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 wczoraj(18.08.17) przyszedł do mnie telefon kupiony na ali (Xiaomi MC Store) Używałem go coś koło 4 godzin kiedy po prostu się wyłączył. Pomyślałem, że się rozładował to go podłączyłem ładowarką najpierw moją a potem dołączoną do zestawu. I tak się ładuje od wczoraj od godziny 20 non stop i teraz próbując go włączyć nic się nie dzieje tylko mruga czerwona dioda jak trzymam guzik włączania. Próbowałem już te metody z przyciskami głośności ale też nic nie dają. Jakieś porady, pomysły?
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Fastboot jak rozumiem odpalić się nie chce?
SLiM Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 @hudy47 zobacz jak podłączysz do pc jak go pokazuje w "menadżer urządzeń". Może jest w trybie diagnostycznym albo w EDL. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Ano właśnie. Choć z tego co czytałem edl jest tu zablokowany, więc zdziwilbym się gdyby to byl edl
SLiM Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 @Orjon kupując na aliexpress można się wszystkiego spodziewać, ale po objawach mogę zgadywać że jest uwalony i teraz ma tryb diagnostyczny "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E" W tym trybie telefon się nie ładuje, więc zmiana ładowarek nic tu nie pomoże
hudy47 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) @slimdick Nic się nie pokazuje, nawet menadżer urządzeń się nie odświeża. Dodam jeszcze, że telefon odpakowywałem z pudełka zafoliowanego oryginalnie. A, i jeszcze jedno. Jak jeszcze działał to po odłączeniu ładowarki telefon nadal pokazywał ładowanie pomimo odłączonego kabla i procent naładowania baterii nie spadał nawet gdy go używałem (cały czas utrzymywał się na 21%). Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez hudy47
hudy47 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Poszperałem trochę w internecie i znalazłem umiejscowienie pinów testowych na płytce. Może nie powinienem ale otworzyłem telefon i dostałem się do nich. Po zwarciu ich i podłączeniu do komputera pojawia się on w menedżerze urządzeń jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008. Wiem, że można wtedy wgrywać ROM przez MiFlash co uczyniłem. Jednakże po pomyślnym zaflaszowaniu oprogramowania komórka dalej nie odpowiada na wciskanie przycisków i dalej mruga czerwona dioda po podłączeniu ładowarki. Chyba pozostaje tylko odesłanie i zwrot pieniędzy. Dołączam log z MiFlash [email protected] Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez hudy47 dodano plik log
SLiM Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 @hudy47 jeśli po wgraniu w trybie EDL normalnie Ci się nie uruchamia przyciskiem power to faktycznie pewnie coś jest walnięte.
mariusz.ur Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 @hudy47 ale potrzymaj power z 30 s przynajmniej
Rekomendowane odpowiedzi