Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem xiaomi redmi 4a ki po 2 tygodniach się wyłączył, ladowalem go ale gdy próbuje go włączyć jedynie czerwona dioda mruga a telefon dalej nic , próbowałem resetowac na każdy sposób i nic ,może ktoś zna ten problem i wie jak go rozwiązać . Z góry dziękuję 

Opublikowano

Przyczyn może być wiele od problemu z software po awarię sprzętową. 

Jeśli masz gwarancję to nie kombunuj samodzielnie tylko odeślij na serwis - jeśli nie, to metodycznie zacznij szukać przyczyny problemu - na forum znajdziesz wszystko, co potrzeba. 

• Like 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mój Xiaomi Redmi 4A wyłączył się sam z siebie i nie da się go ponownie uruchomić. Przy przytrzymaniu przycisku Power dioda miga na czerwono (telefon był naładowany). Ktoś wie jak można to naprawic  ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wczoraj(18.08.17) przyszedł do mnie telefon kupiony na ali (Xiaomi MC Store)

Używałem go coś koło 4 godzin kiedy po prostu się wyłączył. Pomyślałem, że się rozładował to go podłączyłem ładowarką najpierw moją a potem dołączoną do zestawu.

I tak się ładuje od wczoraj od godziny 20 non stop i teraz próbując go włączyć nic się nie dzieje tylko mruga czerwona dioda jak trzymam guzik włączania.

Próbowałem już te metody z przyciskami głośności ale też nic nie dają.

Jakieś porady, pomysły?

Opublikowano

@Orjon kupując na aliexpress można się wszystkiego spodziewać, ale po objawach mogę zgadywać że jest uwalony i teraz ma tryb diagnostyczny "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E" W tym trybie telefon się nie ładuje, więc zmiana ładowarek nic tu nie pomoże :P 

Opublikowano (edytowane)

@slimdick Nic się nie pokazuje, nawet menadżer urządzeń się nie odświeża.

Dodam jeszcze, że telefon odpakowywałem z pudełka zafoliowanego oryginalnie.

A, i jeszcze jedno. Jak jeszcze działał to po odłączeniu ładowarki telefon nadal pokazywał ładowanie pomimo odłączonego kabla i procent naładowania baterii nie spadał nawet gdy go używałem (cały czas utrzymywał się na 21%).

Edytowane przez hudy47
Opublikowano (edytowane)

Poszperałem trochę w internecie i znalazłem umiejscowienie pinów testowych na płytce.

Może nie powinienem ale otworzyłem telefon i dostałem się do nich.

Po zwarciu ich i podłączeniu do komputera pojawia się on w menedżerze urządzeń jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008.

Wiem, że można wtedy wgrywać ROM przez MiFlash co uczyniłem.

Jednakże po pomyślnym zaflaszowaniu oprogramowania komórka dalej nie odpowiada na wciskanie przycisków i dalej mruga czerwona dioda po podłączeniu ładowarki.

Chyba pozostaje tylko odesłanie i zwrot pieniędzy.

Dołączam log z MiFlash

[email protected]

Edytowane przez hudy47
dodano plik log
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...