Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Narazie krąży po GB więc pewnie w tym tygodniu nie przyjdzie. Masz jakiś link do oficjalnej specyfikacji z tą informacją? Już piszę do ABC data :D

Wysłano z Redmi Note 4x

Opublikowano
No ja też tego nie rozumiem. Niby wszystko obsługuje teoretycznie. W oficjalnej specyfikacji jest lte+ a nie działa w rzeczywistości. Daj znać jak coś z twoim redmi 4x.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Nie ma na redmi 4x lte+ też :(
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do LTE+

-powyższe rozwiązania dalej nie działają ale... sprawdźcie czy działa to (ten ROM) gdyż autor deklaruje że naprawił problem. U mnie dalej występuje brak LTE+ https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=73192844&postcount=2093

Na grupie na telegramie (taki komunikator do pobrania z Google Play) w grupie pod adresem  http://t.me/rn4dev użytkownicy ale z Chin potwierdzają że po ostatnich poprawkach działa u nich LTE+

Autor oczekuje na oficjalne wypuszczenie tego romu i bardzo chce aby wszystko działało. Proszę Was abyście sprawdzili u siebie czy LTE+ działa. Autor jest chętny aby ROM działał w 100%

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.07.2017 o 11:57, radier napisał:

Odblokowałem według tego tematu. Mam miui 7.7.20. Karta Play. Testowałem pojawia się  lte+, ale prędkości te same niż bez i network guru nie pokazuje dwóch częstotliwości na jakich siedzi. Nadal widać jedną. Więc nie wiem dalej, czy agreguje.

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano (edytowane)

Dziwna sprawa, bo miałem prędkości raz 50Mbps a innym razem cały czas ok 20. A bez agregacji mam tyle a nawet koło 50 cały czas. Tutaj wyglądało jakby wybrało sobie nośną lte800 jako główną a lte1800 tylko na chwilę się dołączył. Dziwna sprawa. Muszę jeszcze potestować. Wyłączę przez network guru lte800. Niech wybierze wyższe częstotliwości. Potem sprawdzę prędkości.

ps. na stronce:  http://en.miui.com/thread-692389-1-1.html wyszła nowa beta v3. Może poprawili agregacje i teraz działa. Ja testowałem na beta v1.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, marcin19883 napisał:

Po odblokowaniu według tematu z forum Miui, działa LTE+

kosz

Edytowane przez kierzu_
Opublikowano
4 godziny temu, driftking12 napisał:

Pokazuje jedynie znak, sama agregacja nie działa.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Skąd wiesz, że nie działa? prędkość zalezy od obciążenia nadajnika. Musisz mieć najlepiej telefon lub  modem z lte 150Mbps. Sprawdzasz jedną sieć na obu urządzeniach. Ja jutro potestuje, bo nie mam nadajników blisko miejsca zamieszkania.

Opublikowano (edytowane)

Jaki mod wgraliście? V3? Ja dziś jadę na miasto dopiero

Ps. Agregacja nie działa. A nawet jest wolniej. Przywracam kopię zapasową. Zobaczę czy wróciły prędkości ok 50Mbps.

Signal Network Guru zawsze pokazywał 1nośną. Więc nigdy nie było agregacji. Mod zmieniał tak jak wyżej pisał kolega, tylko ikonkę.

Ps. Mi w Orange bez modu pokazało kilka razy lte+, ale niestety ciągle znikało. Prędkości bez zmian i network guru nie pokazał dwóch nośnych

• 5 miesięcy temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...