johnny1836 Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam. Mam problem z chmurą Xiaomi. Mam kinto standardowe (5GB), a na nim kopię zapasową zdjęć i aplikacji. Dzisiaj pokazało mi się powiadomienie że chmura jest pełna, więc postanowiłem oczyścić ją z kopii zapasowych. Wszedłem na telefonie w ustawienia chmury i kliknąłem odpowiednio, aby usunąć App Backup no i niby usunęło a nadal zapchane. Poniżej screny jak to wygląda w ustawieniach Chmury. Jak to wyczyścić? Telefon to Mi 5 Pozdr Edytowane 6 Maja 2017 przez johnny1836
Acid Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Poszukaj w Ustawienia - Xiaomi - i gdzieś tam jest opcja kupna dodatkowego miejsca w Chmurze. Ja płaciłem PayPalem i mam 48G do 2019.
fredek Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 8 godzin temu, johnny1836 napisał: a nadal zapchane Zaloguj się z poziomu PC na https://i.mi.com/ i sprawdź czy nie masz tych usuniętych danych w koszu, z tego co pamiętam to opróżniany jest dopiero po 30 dniach.
johnny1836 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 8 godzin temu, Acid napisał: Poszukaj w Ustawienia - Xiaomi - i gdzieś tam jest opcja kupna dodatkowego miejsca w Chmurze. Ja płaciłem PayPalem i mam 48G do 2019. Nie widzę opcji aby kupić miejsce na dłużej niż 12 miesięcy, poza tym nie za bardzo chcę w to inwestować. @fredek wyczyściłem kosz, prawda było tam sporo, ale teraz mam zajęte 4,92 i nadal prawie 2,5GB zajęte przez app backup, który już teoretycznie usunąłem. Czy to sie da jakoś usunąć "raz a porządnie"? Nie potrzebny mi aktualnie backup aplikacji, dlatego chcę zaoszczędzić miejsce w chmurze usuwając go.
Vergiliusz Opublikowano 1 Czerwca 2017 Opublikowano 1 Czerwca 2017 A ja mam inne pytanie chociaż też związane z chmurą, czy da się tak ustawić synchronizację by np włącza się tylko przy podłączonym ładowaniu? Chodzi mi o ty czy są w samym MIUI dostępne narzędzia czy trzeba się posiłkować jakimiś innymi zewnętrznymi apkami?
obek-86 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Mam pytanie czy chmura xiaomi dobrze się sprawdza? Co w niej zapisujecie zdjęcia, dane - jakieś ważne informacje?
Rekomendowane odpowiedzi