Skocz do zawartości
  • 0

RN3 PRO czy RN4X

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam, zastanawiam się na zakupem wymienionych modeli. Nie jestem do końca pewien który byłby lepszym wyborem, dlatego zwracam się z tym pytaniem na forum. I teraz takie pytanie, który jest lepszym wyborem? Oczywiście chodzi o wersje 3/32gb, zależy mi na tym aby był płynny przez długi czas, no i równiez aby czas na baterii był jak najdłuższy. Aparat też jest głównym priorytetem, ale jednak na długiej wydajności też mi zależy. W gry często nie gram, a jak już to mniej wymagające, używam głównie Messenger, Snapchat, Youtube, internet itp.

Edytowane przez Szkaju

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Redmi Note 4 Snapdragon 625 (z B20) lub 4X (bez B20). Pod każdym względem minimalnie lepszy, może procesor minimalnie mniej wydajny, ale nie ma to znaczenia. Na pewno będziesz miał dłuższe wsparcie od Xiaomi (rok różnicy w dacie wydania na rynek). Zresztą takich tematów już kilka było.

• Like 2
  • 0
Opublikowano
48 minut temu, mgcompany napisał:

Redmi Note 4 Snapdragon 625 (z B20) lub 4X (bez B20). Pod każdym względem minimalnie lepszy, może procesor minimalnie mniej wydajny, ale nie ma to znaczenia. Na pewno będziesz miał dłuższe wsparcie od Xiaomi (rok różnicy w dacie wydania na rynek). Zresztą takich tematów już kilka było.

Większość takich tematów już przeczytałem, ale nadal nie jestem pewien. Z tego co widze to różnica w wyniku np. w Antutu pomiędzy nimi jest dość spora, czy z czasem note 4 nie będzie bardziej spowalniał? A Ty gdybyś miał do wyboru wymienione modele, który byś wybrał?

• 0
Opublikowano

Napisałeś, że w gry nie grasz, ale w benchmarki rozumiem już tak? Snap 625 to bardzo udany SoC, który zapewnia świetne czasy pracy i brak nagrzewania. W Sferis/Proline RN4 z B20 jest za 869 zł, więc niewielka dopłata do gwary w stosunku do importu z Chin.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano
47 minut temu, radier napisał:

Napisałeś, że w gry nie grasz, ale w benchmarki rozumiem już tak? Snap 625 to bardzo udany SoC, który zapewnia świetne czasy pracy i brak nagrzewania. W Sferis/Proline RN4 z B20 jest za 869 zł, więc niewielka dopłata do gwary w stosunku do importu z Chin.

Owszem nie gram w gry typu Asphalt czy inne bardziej wymagające, po prostu bardzo ciekawią mnie benchmarki. Widzę że Ty masz RN4, i to jego chyba właśnie kupię, i mam takie pytanko, czy spotkały Cię jakieś zacinki, spowolnienia przy pracy na co dzień? 

• 0
Opublikowano

Absolutnie nic takiego nie zauważyłem. Działa tak samo płynie jak Zenfone 3 ZE520KL mojej żony gdzie jest ten sam SoC.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, radier napisał:

Absolutnie nic takiego nie zauważyłem. Działa tak samo płynie jak Zenfone 3 ZE520KL mojej żony gdzie jest ten sam SoC.

I o to mi chodzi, dzięki za pomoc. Teraz już wiem co kupić ;) 

• 0
Opublikowano

Witam

Pozwolę się podpiąć pod temat aby nie zakładać kolejnego podobnego.

Jest to mój pierwszy post, także proszę o wyrozumiałość. Przejrzałem tematy, które wydawały się być rozwiązaniem na moje wątpliwości. Jednak nadal nie wiem, który telefon wybrać.

Będzie to mój pierwszy ze stajni xiaomi.

Waham się miedzy tymi dwoma modelami:

XIAOMI REDMI NOTE 4 PRO - oferta znajduje się - http://www.pcprojekt.pl/smartfony/1595-smartfon-xiaomi-redmi-note-4-pro-32gb-lte-dual-sim-czarny-polska-dystrybucja-.html

a

Redmi NOTE 3 PRO - oferta znajduje się - http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-32gb-lte-grey-eu-24h-i6623317985.html

Czego oczekuję od telefonu:

- przede wszystkim stabilności i płynności.

- czystego softu, bez żadnych śmieci ewentualnie możliwości wgrania bezproblemowo custom rom aby się tego pozbyć

I teraz prośba do Was, który telefon wybrać i który posłuży dłużej ?

• 0
Opublikowano

@up

W sferisie RN4Pro nie mają, natomiast w proline jest w tej samej cenie co w przypadku pcprojekt. 

I teraz pytanie w którym kupować ? :) Ktoś coś ?

• 0
Opublikowano

O faktycznie w Proline już cena podniesiona z 869 zł. Nie ma co się dziwić. Dopłata do importu z Chin nie jest duża, a w zamian dostajemy polską dystrybucję, pasmo B20 i 24 miesiące gwarancji. Dostawa z dnia na dzień lub odbiór osobisty to też nie byle co.

• 0
Opublikowano

Z Chin też można kupić w wersji z b20. Ale dostawa z dnia na dzień nie do zrobienia, natomiast w tydzień można się wyrobić.

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano

Redmi Note 4 Global Version z B20 możesz dostać nawet za 150$, możesz też wybrać przesyłkę DHL i będzie w tydzień. Do ceny trzeba też doliczyć podatek, a to i tak będzie taniej niż w Polsce, w dodatku niczym się nie różnią, oprócz gwarancji rok vs. 2 lata.

Odblokowanie bootloadera i wgranie innej wersji MIUI na obydwu modelach wygląda tak samo i trwa tyle samo.

PS. Dalej nie rozumiem po co ludzie pytają się czy wziąć roczny model, który cenowo wcale nie wypada lepiej niż nowy. :) 

PSS. W Polsce jak widać też sklepy mieszają z nazewnictwem, bo nie ma czegoś takiego jak Redmi Note 4 Pro, jest po prostu Redmi Note 4. W Chinach dopiskiem "Pro" oznacza się wersję z pamięcią 4/64GB, choć to też bez sensu, bo nic Pro w nim nie ma, oprócz innego wariantu pamięci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...