plocienm Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ma ktoś może pomysł dlaczego telefon nie może złapać połączenia z internetem codziennie rano? Restart telefonu pomaga, po restarcie mogę normalnie włączyć dane komórkowe. Wcześniej miałem tak samo z MI3. Moja sieć to Orange, MIUI 7.3.9. Dzięki za wszelkie sugestie.
rradek Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Być może masz złe ustawienia internetu. Ja miałem dokładnie tak samo w PLUSIE.
plocienm Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Co to znaczy złe ustawienia internetu? Może pomożesz mi to naprawić?
kamillm Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Dnia 29.04.2017 o 14:16, plocienm napisał: Co to znaczy złe ustawienia internetu? Może pomożesz mi to naprawić? Sprawdz ustawienia punktu dostepu w telefonie czyli tak jak napisal kolega ustawienia internetu. Ustawienia te mozesz zweryfikowac czy masz poprawne na stornie plusa. http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon
Tymcio Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 @kamillm podsyłasz mu ustawienia plusa, jak ma Orange? 1
mariusz.ur Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Dziwne , że po restarcie działa . To wskazuje na poprawne ustawienia apn . Zamiast restartu włącz i wyłącz tryb samolotowy . A pierwsze co bym zrobił to flash na czysto najnowszego romu lub chociażby aktualizacji
kamillm Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 21 godzin temu, Tymcio napisał: @kamillm podsyłasz mu ustawienia plusa, jak ma Orange? spojrzalem na post @rradek i tak mi utkwil ten Plus w pamieci
plocienm Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Ustawienia sieci są poprawne, nie pomaga włączenie i wyłączenie trybu samolotowego, instalacja nowego softu też raczej nic nie da bo miałem to samo na MI3. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
plocienm Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Wymieniałem jak zmieniałem MI3 na MI5s. Problem był w obu telefonach.
bergmen Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 ja mam dwie karty orange (w tym jedna stara z 3G od nju mobile), żona ma orange (jedna od nju mobile w miarę nowa), po zmianie z nju na orange nawet nam kart nie zmienili i wszystkie działają jak złoto na MI5 i MI5S
plocienm Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 3 godziny temu, bergmen napisał: ja mam dwie karty orange (w tym jedna stara z 3G od nju mobile), żona ma orange (jedna od nju mobile w miarę nowa), po zmianie z nju na orange nawet nam kart nie zmienili i wszystkie działają jak złoto na MI5 i MI5S a po co mi ta informacja?
bergmen Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Po to, że może byś sam doszedł do tego że twoja karta ma problem z logowaniem do sieci. I to jest wina karty a nie telefonów. Chyba że jakoś dziwnie ustawiasz oszczędzanie energii. Ale to tylko Ty możesz wiedzieć. Albo wyłączasz transfer danych na noc i rano nie włączasz Edytowane 23 Maja 2017 przez bergmen
Rekomendowane odpowiedzi