Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi - wyciek haseł do kont

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Czy też dostaliście informację od Xiaomi odnośnie wycieku haseł ?

Od wczoraj telefon ciągle mi pokazuje, że nie może zalogować się do mojego Xiaomi ID.

Dzisiaj otrzymałem maila z konta [email protected], z którego treści (po przetłumaczeniu translatorem) wynika, że wyciekły im hasła do kont części użytkowników.

"zangielszczona" treść:

"Important Safety Tips millet company

Dear millet users:
 May 13, 2014, we received some early millet forum account information could leak the news, the first time a comprehensive safety inspection.
 The investigation, there are indeed part of the August 2012 pre-registered forum account information was illegally acquired.
 This incident has brought trouble to the user, we apologize.
 This part of the account information after a rigorous encryption (independent Salt way hash value), and many users in recent years has been to change the password, the actual risk may exist in only a small part. Announcement before the deadline, we have not yet found visible traffic movement and complaint reports.error status: 414User account security and privacy is a top priority of millet is extremely important, we have been holding this most cautious, spare no effort to enhance the safety and security measures, including remote login warning, such as a security token login. When users log on using essential services (meters currency Center, millet cloud services, etc.), but also get safety tips at the end of the phone push.
 We will pay close attention to the security event dynamic and user feedback, continuous follow-up and timely information.
Millet Security Center
May 14, 2014"
Edytowane przez zmylna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Napisz jak już otrzymasz odpowiedź bo ja mam to samo.

Jak na razie cisza w eterze. Wysłałem maila ponownie.

• 0
Opublikowano

U mnie też było coś nie teges z synchronizacja połączeń i sms (o czym pisał ktoś powyżej). Tylko teraz odkryłem inną rzecz.

Nie wiem gdzie jest telefon. Znaczy domyślam się, że zostawiłem go w domu, jednak niepokój pozostaje.

I teraz wchodzę na i.xiaomi.com żeby go zlokalizować i ... chała.

Muszę wprowadzić jakis kod -> zapewne to o nim piszecie powyżej, ale nie mogę tego zrobić bo ... nie mam telefonu.

I w konsekwencji nie sprawdzę gdzie on jest.

Ech trzeba iść do domu i jak zwykle sprawdzić samemu :)

• 0
Opublikowano

O co kaman? Zainstalowałem dzisiaj aktualizację 4.5.23 na moim MI-2S. Po połączeniu się z siecią, podczas synchronizacji, pojawił się komunikat, że "niby" mam włożoną nową kartę sim i należy się połączyć z kontem Xiaomi w celu jej dodania i synchronizacji rejestru połączeń. Kiedy potwierdzam w pasku pojawia się komunikat o błędzie, że nie można połączyć się z siecią, a net jest. Pomimo wyboru opcji ponów, błąd nadal się pojawia i tak w koło. Nr telefonu podany na koncie Xiaomi podałem z dopiskiem +48.

• 0
Opublikowano

Nie dostałem takiego ostrzeżenia ale również nie mogę się zalogować na to konto i dałem sobie spokój. A tu się takie cyrki działy ;)

• 0
Opublikowano

Na konto ogólnie jestem zalogowany. Ta informacja pojawiła się tylko i wyłącznie w kwestii nie zsynchronizowanego rejestru połączeń. Pewnie gdyby się połączył, nie wiedząc dlaczego tego nie zrobił, to i SMSy by się zsynchronizowały. Dziwi mnie to, że nikt nie zna rozwiązania w tej kwestii...  :huh: 

• 0
Opublikowano

Sorry, że tak post jeden pod drugim. Dzisiaj próbowałem zmienić numer telefonu na inny na koncie Xiaomi. Co się okazało, obojętnie jaki numer podam, mimo potwierdzenia zmiany, czy to poprzez otrzymanie linka na mailu, bądź kodu wysłanego w SMSie, za każdym razem na koniec zmiany tego numeru wyświetla się taki komunikat na stronie: "Verification code is invalid or has expired". Nie wiem co mam z tym zrobić. Jak mogą wprowadzać podwójne logowanie do konta w Xiaomi, jak po spełnieniu wszystkich wymogów okazuje się, że jednak coś nie działa. W moim przypadku synchronizacja rejestru połączeń i SMSów oraz zmiany nr telefonu na inny...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...