Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moim nocie jest cala galaktyka, widać to zwłaszcza przy starcie systemu. Dziwne jest to, ze u mnie te pixele koncentrują się w centrum ekranu i sa rozłożone mniej więcej na planie prostokąta.

Ja postanowiłem się nie przejmować, udaję, ze ich tam nie ma ;)

Pozdr.p

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano (edytowane)

Fakt, nie przeszkadza, ale martwi mnie, czy z czasem się to nie pogorszy, tym bardziej, że gwarancji zostało mi parę miesięcy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mnie tak samo. Telefon kupiłem w lipcu, więc 5 miesięcy mi zostało. No i faktycznie zacząłem się zastanawiać, czy to nie jest powód do zmartwienia? Ten sprzęt jest tak dobry, że miałem zamiar używać go ze dwa lata, jak żaden inny wcześniej. Ale czy tyle wytrzyma? Chciałbym.

Opublikowano

I kolejny babol w v40. Nie trzyma ustawień dzwonków po restarcie. Chodzi o dzwonki przypisane do kontaktów i dla budzika. Po ponownym uruchomieniu telefon ustawia domyślne (systemowe).

Opublikowano

@mrosi

Dzwonki, które ustawiasz a znikają, masz na karcie SD czy w pamięci telefonu?

Jeśli wskazujesz te z karty SD, sproboj proszę zrobić experyment i wskaż jakieś z pamięci telefonu po czym zrób restart i sprawdź czy znikają nadal, czy nie.

Opublikowano

Słabizna, ale mam nadzieję, że w marcu wyjdzie stabilne i dopracowane v6

Opublikowano

@mrosi

Dzwonki, które ustawiasz a znikają, masz na karcie SD czy w pamięci telefonu?

Jeśli wskazujesz te z karty SD, sproboj proszę zrobić experyment i wskaż jakieś z pamięci telefonu po czym zrób restart i sprawdź czy znikają nadal, czy nie.

Cóż... Jasnowidz... ;)

Na karcie pamięci, czy to w folderze muzyki czy dzwonków, po restarcie nie zapamiętuje ustawień. W pamięci telefonu zapamiętuje. Choć dotychczas tak nie było...

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam posiadam ten telefon miesiąc ale już chyba bateria zdechła trzyma jeden dzień nie wazne czy używam telefon czy nie. Rano odepne telefon i wieczorem musze juz podłaczac pod ładnowarke.

Czy bateria mogła już paśc lub być uszkodzona.

Proszę o lin gdzie w polsce moge kupić baterie.

Bo z tym czeskim sklepem mam problem z płatnoscią.

Xiaomi redmi note

Opublikowano

wczoraj zrobiłem white data i wgrałem system na nowo stabilny v5 40 nie pomogło.

Co znaczy wszystkie wipe

A zrobiłeś choć minimum diagnostyki zużycia baterii (od strony software'u). Czy sprawdziłeś np. czy tel. wchodzi w stan deep sleep?

Opublikowano

Pobrałem Miui 6 ze strony zmieniłem nazwę na update (plik rar) i wybrałem instaluj z sd card.

Tak wgrywam Miui 5.

Zgodnie z instrukcjami ze strony.

http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/

Jaki plik rar?

Niezgodnie z instrukcjami, bo było dokładnie napisane "Procedura nie dotyczy Redmi Note na procesorze MTK".

Pobierasz plik ze strony, wrzucasz do pamięci wewnętrznej, nic z nim nie robiąc, i następnie wybierasz Instalacja z pamięci w aplikacji Aktualizacje.

Opublikowano

Zgodnie z instrukcjami ze strony.

Bzdura. Instrukcja nic nie mówi o jakimś rar. 

A poza tym instrukcja wyraźnie podaje do jakich telefonów jest ona przeznaczona.

Masz Note WCDMA więc pobierasz MIUI 6 dla Redmi Note WCDMA ale nie zamieniasz pliku na update.zip bo ten telefon nie posiada MiRecovery i taki myk nie przejdzie o czym świadczy ten tekst w Metodzie 2:

Procedura nie dotyczy Redmi Note na procesorze MTK.

Opublikowano

Dzięki Acid Mini 6 zainstalowałem.ale problem nie zginął po odłączeniu ładowarki banery doctor pokazuje że zostało 22 godziny bateri. A po 40 minutach telefon leżał internet wyłączony już jest 90% bateri.

Wywaliłem batery doctor. W ustawienich bateria, zasilanie pokazuje 2dni 13 godzin. Mam nadzieje ze bedzie ok.Bo wczoraj na miui 5 odpiety 7 rano od ładowarki troche dzwonienia zero internetu bateria rozładowana o 19:00.

Opublikowano (edytowane)

Panowie, jak wygląda kwestia błędów w sofcie do Redmi Note 1 (MIUI v5 bo z v6 wiadomo że jeszcze dużo pracy przed nimi)?

Oraz na której wersji v5 bateria działa najdłużej?

Bo możliwe że zakupię raz jeszcze Note'a na MTK, doszedłem do wniosku że pomimo kilku błędów (dawniej) to telefon był całkiem udany, a szczególnie brakuje mi tego czasu życia baterii na jednym ładowaniu.

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Edytowane przez checkmate
Opublikowano

Powiem Ci że od paru dni przerzucilem się na v6 i nie zauważyłem narazie żadnych błędów, wszystko śmiga i co najważniejsze bateria działa tak na oko z 30% dłużej

Opublikowano

Nie bierz Mediashita, telefon udany, ale na V5. Teraz programiści Xiaomi nie dają rady, ciągle jakieś nowe błędy, wiem z własnych doświadczeń z ROM-ami testowymi...

Opublikowano

No właśnie Mediatek trochę lipa, no ale Snapdragon 400/410 trzyma tak samo długo na baterii co Note MTK?

Po drugie Note Pro z Mediaszitem jest w wersji dual-sim z 2GB RAM, czyli wersja która mnie jedynie interesuje.

Po trzecie nie ma innego Note'a na Snapku co ma powyższe no nie? Bo albo pojedyncza sim albo 2GB RAM do wyboru, no nie? ;/

Najnowszy Note 1s ma dual-sim 4g ale ma tylko 1GB RAM, odpada. Poprzedni Note 4g ma wersje 2GB RAM ale jest single-sim, no jaja jakieś, tak ciężko Xiaomi wprowadzać od razu wariant zwykły i Pro?

Także jak już to nie mam innego wyboru i biorę ponownie wersję PRO z MTK i nie będę narzekać że aktualizacji brak :P

Co do MIUI - biorę pod uwagę tylko wersję v5, zrobię sobie WSM i głośniejszy tylny głośnik (przez MTK Tools) i będę happy.

Byleby cyrków na v5 nie było i tyle. Na v6 poczekam cierpliwie aż dopracują (hehe jasne), od pół roku mam Redmi 1 i wgrałem tylko raz aktualizację, nie czuję potrzeby zmian, chyba już mnie tak to nie kręci żeby co chwila nowe wersje softów wrzucać ;)

Ponowię pytanie, która wersja (numerek) MIUI v5 dla Note Pro jest warta uwagi? Obecna czyli MIUI: 40.0.0 będzie ok?
Czy może starsza któraś? Zależy mi na dobrej baterii i minimalna ilość rażących błędów. Dzięki 
Opublikowano

No i pomogło wgranie miui 6 przez cały dzień uciekło 25% bateri :-).

Zostaje przy 6 wszystko chodzi ok. Na razie ani razu się nie zawiesił i wszystko działa płynnie.

na miui 5 40.0 nie wiem czego bateria leciała do zera w jeden dzień i często mi się wieszał.

Opublikowano (edytowane)

Ja może jutro spróbuje zrobić wszystkie wipe jak będę system wgrywał, bo coś mi szybko ta bateria w nocy i bezczynności znika , może akurat się naprawi, bo widzę że nie wszyscy mają ten problem

@znalazłem rom miui 5 wersja 37.0 jak by ktoś był chętny to mogę jutro na neta wysłać na jakieś 4shared/zippy czy co tam wolicie ;d

Edytowane przez Damian799