Numb Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Strzałka u góry z lewej (jeśli wchodzisz przez widget to przed wejściem koniecznie nie może być odtwarzany utwór, taki bug).
jozek Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja tak obstawiam. Kit kat i koniec. Zanim dojdzie do lizaka na mi 4 to minie minimum rok. Zobacz jakie maja opóźnienia. Z kit kat na pozostałe urządzenia.
tosshi2 Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja tak obstawiam. Kit kat i koniec. Zanim dojdzie do lizaka na mi 4 to minie minimum rok. Zobacz jakie maja opóźnienia. Z kit kat na pozostałe urządzenia. Jakie opoznienia? Seria redmi ma dostac do konca roku. Na razie nie maja zadnych opoznien. Miui to inny system ktory bazuje tylko na androidzie. Co do L to nie wiesz kiedy bedzie aktualizacja i jakie urzadzrnia dostana.
kubael7 Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Czas pokaże. Nawet jak xiaomi nie wypuści Androida L to pewnie ktoś przeportuje go na Notea. W sumie jeżeli telefon działa sprawnie i ma dużo możliwości personalizacji to ja nie potrzebuję aktualizacji.
Numb Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie da się przeportować bez źródeł kernela. Zresztą nie wiem czemu wszyscy mają parcie na nowe androidy, dla nowego andka kupuje się nexusy, przy MIUI nie ma to większego znaczenia, MIUI V5 na 4.1 było takie same jak na 4.2/3/4, jedynie 4.4 przyniósł wsparcie dla wearables. Lollipop nie przynosi nic sensownego, większość to zmiany w czystym andku. Jedynie lepsze zarządzanie baterią jest fajną nowością, ale w przypadku Note nie ma co narzekać, procki MTK są bardziej energooszczędne od Qualcomma.
jozek Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 Piszcie co chcecie. Miałem huaweia przez 2 lata ,żadnej aktualizacji-sprzedalem. Teraz uktualnienia mam co miesiąc. MTK Redmi Note Pro I TO MI SIE PODOBA. A na horyzoncie 4.4. Lolipopa jak dostanie to uklekne przed Acidem
tosshi2 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Piszcie co chcecie. Miałem huaweia przez 2 lata ,żadnej aktualizacji-sprzedalem. Teraz uktualnienia mam co miesiąc. MTK Redmi Note Pro I TO MI SIE PODOBA. A na horyzoncie 4.4. Lolipopa jak dostanie to uklekne przed Acidem Huawei to nie xiaomi wiec nie ma sensu porownywac.
Acid Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Lolipopa jak dostanie to uklekne przed Acidem Lol a co ja mam do Lolipopa na Note? Z kapelusza go nie wyciągnę...
jozek Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Był u mnie 2. Lata. Romów do niego nie było, ale wyświetlacz bez plam.No przecierz wiem Acid. Bedziemy wdzięczni wszyscy za twoja cieszką robotę. Będzie w Chinach to i my będziemy mieli polską wersję.
kubael7 Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 Aktualizowaliscie telefony do 37? Sa jakieś widoczne zmiany?
PolskaWTF Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 Z tego co googlowałem poprawili wiadomości w chmurze, nic więcej :_:
mrosi Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 ... i zepsuli budzik. Po angielsku i poknocone. Jak wybierze się "Mon to Fri" - alarm jest w dni wole. Jeśli "Custom", to od Pn do Pt.
kubael7 Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Siedze teraz na Miui Polska 36. Denerwują mnie lagi w galerii, aparacie, a najgorsze jest nagrywanie filmow. Nie sa one plynne. Kiedys czytalem na forum, ze na miui eu nie ma takich problemow. Mozecie wyrazic swoja opinie na ten temat? Teraz nie mam czasu tego sprawdzic i nie chce mi sie wywalac wszystkich aplikacji, zeby wgrac inny rom, ktory jest praktycznie taki sam.
Domelos16 Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Nie wiem o czym mówisz też jestem na 36, ale nie mam żadnych podobnych objawów
kubael7 Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Sa lekkie lagi przy przechodzeniu np z aplikacji aparatu do galerii, przynajmniej u mnie. Na wczesniejszych telefonach (goraszych) nie mialem tego problemu.
Numb Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Tak, to znany bug MTK. W MIUI 6 w grudniu powinno być ok.
latet Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Tak, to znany bug MTK. W MIUI 6 w grudniu powinno być ok. Oby, choć ja bym nie liczył na wiele ze strony v.6 w kontekście poprawienia już wcześniej występujących błędów i problemów. Np. w MI2S nic takiego nie nastąpiło (jakość nagrań audio, jakość rozmów audio, gubienie "zasięgu" GPS). Wiem, wiem, to beta, beta. Zobaczymy, jak się rozwinie. Tzn. źle nie jest i raczej do v.5 już nie wrócę, ale większość starych bolączek z v.5 pozostała, a do tego jest parę nowych (i to niebłahych). To będzie po prostu aktualizacja, nie czekajcie na nią jak Żydzi na nadejście Mesjasza ) Edytowane 18 Listopada 2014 przez latet
Numb Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Nie ma co oczekiwać, wiadomo, ale mi chodzi o MIUI 6 w kontekście braku update do tego czasu, trzeba czekać, bo V5 już długo nie ruszają.
kubael7 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Czyli zmiana romu na inny nic nie da? W takim razie zobaczymy co i kiedy pokaże miui v6.
Domelos16 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 A probowales zainstalować 35 ?
Numb Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Nie da, tylko bardzo stare nie miały tego błędu, galeria i zegar również w Redmi 1 lagują, bo to mtk.
compl Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Witam.Od paru dni mam Xiaomi redmi note w wersji lte.Denerwuje mnie w nim kilka kwestii i zastanawiam się czy wersja mediatek ma te same wady. 1. Czy Wam też przy wiekszym użytkowaniu robi się ciepła górna strona ekranu? 2. Czy Wam też bateria pozwala tylko na 5-6 godzin włączonego ekranu non stop? 3.Czy któraś z gier Wam lagowała? 4. Czy zdarzały się ścinki w interfejsie? Np.mniej płynna animacja? 5. Jakie prędkości osiągacie na mobilnym. w speedtest? 6.Jak z jakością dźwięku? Da się słuchać muzyki? Mam go dopiero od czwartku i jest możliwość ze udałoby mi się go wymienić i nie wiem czy warto.
mrosi Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 A przepraszam... Czego oczekiwałeś od Snapdragona 400? To procesor ukierunkowany na umiarkowane zużycie energii przy względnej wydajności. Chciałeś mieć płynny interfejs i bezproblemowo działające gry, należało wziąć model 3G, ale z MediaTekiem. Jest o niebo wydajniejszy...
Domelos16 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Mam zwykłego Note WCDMA i mogę tylko polecić
kubael7 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Na szybkości zmieniłem ROM na fivrom. Tutaj nie ma problemu z multimediami. Wydaje mi się ze robi też ładniejsze zdjęcia. Ale testuje dopiero pół doby. Dam znać jak coś więcej wahacze:)
Numb Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Witam.Od paru dni mam Xiaomi redmi note w wersji lte.Denerwuje mnie w nim kilka kwestii i zastanawiam się czy wersja mediatek ma te same wady. 1. Czy Wam też przy wiekszym użytkowaniu robi się ciepła górna strona ekranu? 2. Czy Wam też bateria pozwala tylko na 5-6 godzin włączonego ekranu non stop? 3.Czy któraś z gier Wam lagowała? 4. Czy zdarzały się ścinki w interfejsie? Np.mniej płynna animacja? 5. Jakie prędkości osiągacie na mobilnym. w speedtest? 6.Jak z jakością dźwięku? Da się słuchać muzyki? Mam go dopiero od czwartku i jest możliwość ze udałoby mi się go wymienić i nie wiem czy warto. 1. Nie tak bardzo jak na Snapie 400 2. Mi na Redmi 1 z o wiele mniejszą baterią wystarcza na 10 godzin, więc tu może być podobnie lub dłużej 3. Nie, Asphalt 8 na high chodzi płynnie, bardzo płynnie 4. Przy włączonym renderowaniu na GPU i nawet skróconych animacjach na 0,5 nigdy, jedynie galeria i zegar 5. HSPA+ w teorii może do 42Mbps, w praktyce około 20 6. Jakość gorsza od Snapa, ale i tak oba sprzęty prezentują marny poziom, w końcu to tylko smartfony; Viper trochę ratuje, ale jest pewne powiedzenie... 1
jozek Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Opublikowano 18 Listopada 2014 Coś wiadomo kiedy będzie jakaś beta na KK czy od razu wyjdzie stable Miui v6 na Note Pro.
compl Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Powiedzcie mi jeszcze jedno. Z jakiego profilu zasilania korzystacie? Czy na normalnym zdarzają się pojedyncze przycinki? Bo jak zmieniłem w Nocie lte profil na wydajny to odczułem sporą różnicę. Edytowane 18 Listopada 2014 przez compl
marmil85 Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Co do baterii to mi wystarcza na ok 5 gdz. Mam wersję MTK. A jak u was chłopaki z baterią, ile czasu daje rade?
Domelos16 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Co do baterii to mi wystarcza na ok 5 gdz. Mam wersję MTK. A jak u was chłopaki z baterią, ile czasu daje rade? Hymm to może przetestuje jutro Tylko powiedz mi co mam mieć włączone? Może ustalmy jakieś parametry wstępne, Wifi, ekran na Max rozjasniony, Bluetooth i GPS. I zobaczymy ile pociągnie
marmil85 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja mam ekran zawsze na ok 20%.internet ok 2, 3 gdz reszta czyli 2 gdz czytam książki więc tylko ekran włączony. Wszyscy chwala baterie nota może u mnie jest coś nie tak? Ok 6 gdz mogę wyciągnąć bez neta. Przy czym zawsze jest to wynik ok 14 gdz używania.
kubael7 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Panowie czego wy oczekujecie? Ze bateria w telefonie będzie wam trzymać 24h włączonego ekranu? 6 godzin to jest bardzo dobry wynik i mało który smartfon tyle pociągnie. Bateria jest bardzo dobra
latet Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam.Od paru dni mam Xiaomi redmi note w wersji lte.Denerwuje mnie w nim kilka kwestii i zastanawiam się czy wersja mediatek ma te same wady. Piszesz w złym dziale. Redmi Note LTE ma osobny dział na Forum. Proszę moderatora o wydzielenie i przeniesienie.
marmil85 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Nie chodzi o 24h ale ja mam wyłączone wszystkie synchronizacje i inne rzeczy żrące baterie, a słyszeć że te 5 gdz można wyciągnąć będę cały czas podłączonym do neta i mając synchro na wszystko. Dlatego pytam jak? Na mojej s3 miałem max 3, 5gdz więc tu jest prawie 2x tyle
Rekomendowane odpowiedzi