Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tak obstawiam.

Kit kat i koniec.

Zanim dojdzie do lizaka na mi 4 to minie minimum rok.

Zobacz jakie maja opóźnienia. Z kit kat na pozostałe urządzenia.

Opublikowano

Ja tak obstawiam.

Kit kat i koniec.

Zanim dojdzie do lizaka na mi 4 to minie minimum rok.

Zobacz jakie maja opóźnienia. Z kit kat na pozostałe urządzenia.

Jakie opoznienia? Seria redmi ma dostac do konca roku. Na razie nie maja zadnych opoznien. Miui to inny system ktory bazuje tylko na androidzie. Co do L to nie wiesz kiedy bedzie aktualizacja i jakie urzadzrnia dostana.
Opublikowano

Czas pokaże. Nawet jak xiaomi nie wypuści Androida L to pewnie ktoś przeportuje go na Notea. W sumie jeżeli telefon działa sprawnie i ma dużo możliwości personalizacji to ja nie potrzebuję aktualizacji.

Opublikowano

Nie da się przeportować bez źródeł kernela. Zresztą nie wiem czemu wszyscy mają parcie na nowe androidy, dla nowego andka kupuje się nexusy, przy MIUI nie ma to większego znaczenia, MIUI V5 na 4.1 było takie same jak na 4.2/3/4, jedynie 4.4 przyniósł wsparcie dla wearables. Lollipop nie przynosi nic sensownego, większość to zmiany w czystym andku. Jedynie lepsze zarządzanie baterią jest fajną nowością, ale w przypadku Note nie ma co narzekać, procki MTK są bardziej energooszczędne od Qualcomma.

Opublikowano

Piszcie co chcecie.

Miałem huaweia przez 2 lata ,żadnej aktualizacji-sprzedalem.

Teraz uktualnienia mam co miesiąc. MTK Redmi Note Pro

I TO MI SIE PODOBA.

A na horyzoncie 4.4.

Lolipopa jak dostanie to uklekne przed Acidem

Opublikowano

Piszcie co chcecie.

Miałem huaweia przez 2 lata ,żadnej aktualizacji-sprzedalem.

Teraz uktualnienia mam co miesiąc. MTK Redmi Note Pro

I TO MI SIE PODOBA.

A na horyzoncie 4.4.

Lolipopa jak dostanie to uklekne przed Acidem

Huawei to nie xiaomi wiec nie ma sensu porownywac.
Opublikowano

Był u mnie 2. Lata.

Romów do niego nie było, ale wyświetlacz bez plam.

No przecierz wiem Acid.

Bedziemy wdzięczni wszyscy za twoja cieszką robotę.

Będzie w Chinach to i my będziemy mieli polską wersję.

Opublikowano

Siedze teraz na Miui Polska 36. Denerwują mnie lagi w galerii, aparacie, a najgorsze jest nagrywanie filmow. Nie sa one plynne. Kiedys czytalem na forum, ze na miui eu nie ma takich problemow. Mozecie wyrazic swoja opinie na ten temat? Teraz nie mam czasu tego sprawdzic i nie chce mi sie wywalac wszystkich aplikacji, zeby wgrac inny rom, ktory jest praktycznie taki sam.

Opublikowano

Sa lekkie lagi przy przechodzeniu np z aplikacji aparatu do galerii, przynajmniej u mnie. Na wczesniejszych telefonach (goraszych) nie mialem tego problemu.

Opublikowano (edytowane)

Tak, to znany bug MTK. W MIUI 6 w grudniu powinno być ok.

Oby, choć ja bym nie liczył na wiele ze strony v.6 w kontekście poprawienia już wcześniej występujących błędów i problemów. Np. w MI2S nic takiego nie nastąpiło (jakość nagrań audio, jakość rozmów audio, gubienie "zasięgu" GPS). Wiem, wiem, to beta, beta. Zobaczymy, jak się rozwinie. Tzn. źle nie jest i raczej do v.5 już nie wrócę, ale większość starych bolączek z v.5 pozostała, a do tego jest parę nowych (i to niebłahych).

To będzie po prostu aktualizacja, nie czekajcie na nią jak Żydzi na nadejście Mesjasza :-))

Edytowane przez latet
Opublikowano

Witam.Od paru dni mam Xiaomi redmi note w wersji lte.Denerwuje mnie w nim kilka kwestii i zastanawiam się czy wersja mediatek ma te same wady.

1. Czy Wam też przy wiekszym użytkowaniu robi się ciepła górna strona ekranu?

2. Czy Wam też bateria pozwala tylko na 5-6 godzin włączonego ekranu non stop?

3.Czy któraś z gier Wam lagowała?

4. Czy zdarzały się ścinki w interfejsie? Np.mniej płynna animacja?

5. Jakie prędkości osiągacie na mobilnym. w speedtest?

6.Jak z jakością dźwięku? Da się słuchać muzyki?

Mam go dopiero od czwartku i jest możliwość ze udałoby mi się go wymienić i nie wiem czy warto.

Opublikowano

A przepraszam... Czego oczekiwałeś od Snapdragona 400? To procesor ukierunkowany na umiarkowane zużycie energii przy względnej wydajności. Chciałeś mieć płynny interfejs i bezproblemowo działające gry, należało wziąć model 3G, ale z MediaTekiem. Jest o niebo wydajniejszy... :)

Opublikowano

Na szybkości zmieniłem ROM na fivrom. Tutaj nie ma problemu z multimediami. Wydaje mi się ze robi też ładniejsze zdjęcia. Ale testuje dopiero pół doby. Dam znać jak coś więcej wahacze:)

Opublikowano

Witam.Od paru dni mam Xiaomi redmi note w wersji lte.Denerwuje mnie w nim kilka kwestii i zastanawiam się czy wersja mediatek ma te same wady.

1. Czy Wam też przy wiekszym użytkowaniu robi się ciepła górna strona ekranu?

2. Czy Wam też bateria pozwala tylko na 5-6 godzin włączonego ekranu non stop?

3.Czy któraś z gier Wam lagowała?

4. Czy zdarzały się ścinki w interfejsie? Np.mniej płynna animacja?

5. Jakie prędkości osiągacie na mobilnym. w speedtest?

6.Jak z jakością dźwięku? Da się słuchać muzyki?

Mam go dopiero od czwartku i jest możliwość ze udałoby mi się go wymienić i nie wiem czy warto.

1. Nie tak bardzo jak na Snapie 400

2. Mi na Redmi 1 z o wiele mniejszą baterią wystarcza na 10 godzin, więc tu może być podobnie lub dłużej

3. Nie, Asphalt 8 na high chodzi płynnie, bardzo płynnie

4. Przy włączonym renderowaniu na GPU i nawet skróconych animacjach na 0,5 nigdy, jedynie galeria i zegar

5. HSPA+ w teorii może do 42Mbps, w praktyce około 20

6. Jakość gorsza od Snapa, ale i tak oba sprzęty prezentują marny poziom, w końcu to tylko smartfony; Viper trochę ratuje, ale jest pewne powiedzenie...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Powiedzcie mi jeszcze jedno. Z jakiego profilu zasilania korzystacie? Czy na normalnym zdarzają się pojedyncze przycinki? Bo jak zmieniłem w Nocie lte profil na wydajny to odczułem sporą różnicę.

Edytowane przez compl
Opublikowano

Co do baterii to mi wystarcza na ok 5 gdz. Mam wersję MTK. A jak u was chłopaki z baterią, ile czasu daje rade?

Hymm to może przetestuje jutro

Tylko powiedz mi co mam mieć włączone? Może ustalmy jakieś parametry wstępne, Wifi, ekran na Max rozjasniony, Bluetooth i GPS. I zobaczymy ile pociągnie

Opublikowano

Ja mam ekran zawsze na ok 20%.internet ok 2, 3 gdz reszta czyli 2 gdz czytam książki więc tylko ekran włączony. Wszyscy chwala baterie nota może u mnie jest coś nie tak? Ok 6 gdz mogę wyciągnąć bez neta. Przy czym zawsze jest to wynik ok 14 gdz używania.

Opublikowano

Panowie czego wy oczekujecie? Ze bateria w telefonie będzie wam trzymać 24h włączonego ekranu? 6 godzin to jest bardzo dobry wynik i mało który smartfon tyle pociągnie. Bateria jest bardzo dobra

Opublikowano

Piszesz w złym dziale. Redmi Note LTE ma osobny dział na Forum. Proszę moderatora o wydzielenie i przeniesienie.

Opublikowano

Nie chodzi o 24h ale ja mam wyłączone wszystkie synchronizacje i inne rzeczy żrące baterie, a słyszeć że te 5 gdz można wyciągnąć będę cały czas podłączonym do neta i mając synchro na wszystko. Dlatego pytam jak? Na mojej s3 miałem max 3, 5gdz więc tu jest prawie 2x tyle