Jump to content

Recommended Posts

Posted

No dobrze Panowie, ale czy do tego będzie pasować jakiekolwiek etui, które nie będzie przeszkadzało szkłu? 
Ja mam najtańsze, za 10 zł z allegro i działa. Szkło, a właściwie silik dochodzi na jakieś milimetr za mało, co daje możliwość wykorzystania większości etui szczególnie gumowo silikonowych.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Posted

Czy jest szansa dostać białe szkło które idealnie się przyklei i nie będzie się odklejać po bokach czy zostaje tylko coś w stylu MOCOLO

Teraz mam niby mniejsze szkło niż ekran i nadal po bokach się odkleja 

80174e85680e.jpg

Posted
26 minut temu, Rostii napisał:

Chyba zamówię jednak  to bo podobno jest w porządku

Z tym, że ma jakąś żelową ramkę, nie wiem jak ona się sprawuje. Ja już drugi raz mam naklejone mocolo full cover i tak jak powtarzałem tak dalej będę powtarzał, polecam ;)

Posted

Co do szkła z eklik to używam go od 2 dni i mam kilka uwag.

Fajny pomysł z ramką elastyczną, która robi rzeczywiście efekt 2.5D, który przez szkło typu Mocolo się gubi. Palcuje się tak samo jak inne szkła. 

Jest za to minus do którego muszę się przyczepić. Ramka po bokach jest szersza niż w Mocolo czy MOFI i przez to skrajna cześć ekranu jest zasłonięta i jest to dosyć irytujące. 

Pomysł fajny ale idealny jeszcze nie ;)

Posted
22 minuty temu, LukeCichon napisał:

Jest za to minus do którego muszę się przyczepić. Ramka po bokach jest szersza niż w Mocolo czy MOFI i przez to skrajna cześć ekranu jest zasłonięta i jest to dosyć irytujące. 

Pomysł fajny ale idealny jeszcze nie ;)

Można prosić o jakieś foto jak to wygląda w realu 

Posted
6 godzin temu, Rostii napisał:

Normalne takie jak mam teraz tylko żeby się nie odklejało (miałem na myśli przezroczyste)

Chyba zamówię jednak  to bo podobno jest w porządku https://eklik.pl/product-zul-25550-Szklo-hartowane-Xiaomi-Redmi-4X-Wozinsky-z-zelowa-ramka-na-caly-ekran-bialy.html 

Miałem to szkło aliexpress wytrzymało 2 tygodnie, inne chińskie za około 30 zł też jakoś tak, nilkin ponad 2 lata 

Posted
3 godziny temu, Rostii napisał:

Można prosić o jakieś foto jak to wygląda w realu 

Tutaj przykład, gdy coś jest wyświetlane na granicy ekranu jak np. w Kontaktach wyszukiwanie po literach alfabetu.

IMG-20171025-WA0001.jpg

Posted (edited)
15 godzin temu, LukeCichon napisał:

Tutaj przykład, gdy coś jest wyświetlane na granicy ekranu jak np. w Kontaktach wyszukiwanie po literach alfabetu.

Rzeczywiście nie fajnie to wygląda

Edited by mrosi
Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
Posted
Dnia 25.10.2017 o 19:10, ash1970 napisał:

dodam że nie na 4x, chodziło mi o to że warto dopłacić do lepszego szkła 

Nilkin 2 lata na 4x? Nieźle

Posted

Ostatnio zakupiłem szkło (pełne) na alieexpres i wszystko fajnie gdyby nie to, że nagle słabo działają mi przyciski funkcyjne na dole ekranu... muszę po kilka razy kliknąć żeby zadziałały...

Czy ktoś się spotkał z czymś takim?

W ogóle chyba w porównaniu z redmi pro który miałem wcześniej czułość dotyku jest słaba. Tam nawet z szkłem dobrze nie musnąłem i już działało. Szkoda że miał 5.5" a nie mniej. Dobry telefon.

Posted

ZNP Pełny Ekran Szkło Hartowane Ochronna Dla Xiaomi Redmi Uwaga 4X 4X9 H Protector Film Dla Redmi Redmi Uwaga 4X szkła Pełnego pokrywa
http://s.aliexpress.com/VbQ7BjeA
(from AliExpress Android)

To lub to

Pełna Pokrywa Szkło Hartowane Dla Xiaomi Redmi 4 4A 4Pro 4 Prime 4X 4X Pro Uwaga Redmi Uwaga Kolorowe Screen Protector Hartowane Film
http://s.aliexpress.com/6r2EVRJr
(from AliExpress Android)

Sprawdzę w domu.

Posted
Dnia 17.10.2017 o 12:46, answerreck napisał:

Wczoraj przyszło mi szkło więc mam jeden dzień exp. Szczerze, za 15 zł nie dostaniecie nic lepszego. Szkło pasuje i robi ekran 2D, jest swietne. Sylikon dopasuje się genialnie, palec ślizga się bardzo dobrze. Polecam.

Hej, czy przez ramkę widać diodę powiadomień? Bo nie widzę wycięcia. 

Posted

z perspektywy kilku dni nie było w sumie tak idealnie. 

dopiero po założeniu tego szkła wiem co to dotyk :D i o wiele lepiej wykonane, kropek tak nie widac i nie przyciemnia tak jak tamte. No i jak przyszlo zapakowane a nie w styropian. Zestaw duzo bogatszy, mikrofibra itp.

https://pl.aliexpress.com/item/PZOZ-Tempered-Glass-For-Xiaomi-RedMi-4-Screen-Protector-Original-Xiaomi-RedMi-4-Pro-Film-Xiomi/32769505806.html

jednym słowem polecam :) 

Posted
51 minutes ago, Voltron said:

z perspektywy kilku dni nie było w sumie tak idealnie. 

dopiero po założeniu tego szkła wiem co to dotyk :D i o wiele lepiej wykonane, kropek tak nie widac i nie przyciemnia tak jak tamte. No i jak przyszlo zapakowane a nie w styropian. Zestaw duzo bogatszy, mikrofibra itp.

https://pl.aliexpress.com/item/PZOZ-Tempered-Glass-For-Xiaomi-RedMi-4-Screen-Protector-Original-Xiaomi-RedMi-4-Pro-Film-Xiomi/32769505806.html

jednym słowem polecam :) 

To szkło pokryte jest na całej powierzchni klejem czy tylko ramki?

Posted

Wydaje mi się że nie jest wcale pokryte klejem. Po prostu przylega i case go nie podważa. Nie ma kolorowej plamy. Miałem z początku za nisko przyklejone z 0.5mm. jak przylegało to palcami ( naprawdę z dużą siłą) udało się je przesunąć po ekranie i teraz zostaje w swoim miejscu. Wydaje mi się że jak szkło do szkła. Po prostu się przysysa.

Posted (edited)

znalazłem coś ciekawego :) może komuś się przyda. Wydaje się kompletnie bez kropeczek.

PS: kto wiedział, ze ta sie zakłada szkło?

Edited by Voltron
Posted
7 godzin temu, Voltron napisał:

PS: kto wiedział, ze ta sie zakłada szkło?

Zawsze tak zakładam szkło dzięki temu nie mam ani paprochów pod spodem, szkło jest równo naklejone i nigdzie nie odstaje ;)

Posted

Dobra, koniec bajerowania :D
proszę mi tu konkretnie powiedzieć czy jest jakiekolwiek szkło FULL SCREEN na Redmi 4X czy lepiej sobie dać spokój ze szkłami, bo już mam 3 (tym razem firmy WOZINSKY) i każde z nich odchodzi na bokach :/
z góry dzięki za pomoc :)