baca01 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Aktualnie posiadam HTC One, jednak w przeszłości posiadając HTC Desire byłem wierny MIUI. Bardzo mi się podoba konfigurowalność tego ROM-u. Od dawna przymierzałem się na Mi2, potem MI2S a teraz MI3. Opracowałem sobie plusy i minusy - niestety oba telefony je posiadają. Za MI3 (czego nie ma HTC One, lub posiada ale mniej lub gorzej): 1 - pojemniejszy akumulator (istotne!) 2 - MIUI w wersji optymalnej 3 - fastcharge (istotne!) - faktycznie MI3 tak szybko się ładuje ? 4 - pojemność 64GB Przeciw Mi3 (co posiada HTC): 5 - brak LTE 6 - większy ekran (dla mnie to wada) 7 - serwis gdzieś za górą, za rzeką 8 - różne opinie co do podświetlenia ekranu 9 - Czy jakość zdjęć jak i filmów jest porównywalna z HTC i czy i mini-obiektywy mają szeroki kąt ? W HTC kamera główna jest bardzo szeroka a przednia jest jeszcze "szersza", na czym mi również zależy. 10 - Czy dioda powiadomień w MI3 daje się w pełni konfigurować - tzn inny kolor dla SMSów, inny dla poczty itp ? 11 - Ile aktualnie trzeba czekać na dostawę z Ibuygou? Czy ktoś z szanownych użytkowników posiadał oba modele i jest w stanie chłodnym okiem porównać urządzenia ? Przyznam, że troszkę będzie mi brakować LTE. Z portali płynie info o nowszej wersji MI3S niby z LTE, ale czy ten model nie będzie mieć ponad 5 calowego ekranu ? Tego już bym nie pomieścił w kieszeni Ilość Megahertzów kompletnie nie jest mi aż tak bardzo potrzebna. Preferuję jakość i wykonanie (MI3 jest piękny), dobry ekran, ROOT, sporo pamięci dodatkowej, LTE, maksymalnie pojemny akumulator i dobre zarządzanie energią. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez baca01
raf7705 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Odpowiem Ci na pytanie 11. Zakupiłem w poniedziałek. Wczoraj był sms z dhl, że jest w drodze. Wysłane z mojego GT-I9300
lucas7911 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Mój Mi3 ładuje się szybciej niż poprzednik Galaxy S2 Dioda powiadomień jak najbardziej da się ustawić różne kolory
Acid Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 A co z tymi opiniami o podświetleniu ekranu? W MI3 nie było z tym nigdy problemów.
baca01 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Nierówne podświetlenie, dość niska głębia czerni.
ZduneX25 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Rożnica w czerni jest, ale tylko względem AMOLEDÓW co jest zupełnie normalne, bo każdy ekran nie-AMOLED nie ma perfekcyjnej czerni.
GeoT Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Nie no wybaczcie ale z wyświetlaczem na MI3 (przynajmniej u mnie) jest różnie. Podświetlenie rzeczywiście na brzegach nie jest idealne, no i odcień nie jest biały tylko wchodzący w jasnożółty. Ale najpewniej to wina tego, że siłą rzeczy na co dzień porównuję go z S4 i widzę tą różnicę. To najpewniej "wina" amoleda w samsungu jednak fakt jest fakt
kulig007 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Raczej bez sensu jest porównywać dwa wyświetlacze w różnych telefonach, wykonanych zupełnie inną technologią. Jedynie można stwierdzić, który lepszy. A lepszy oczywiście w S4. Tapatalk + MI2S
Acid Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zależy też kto ma jaki MI3. W srebrnym mam ekran LG i jest bielszy. W czarnym 64G jest Sharpa i cieplejszy. To widać bardzo wyraźnie ale jak porówna sie obok dwa telefony. Normalnie wszystko jest super. Mi się wydaje, że to podświetlenie to tak jest w ekranach IPS. W MI2 jest tak samo. Nie wiem skąd ten temat o nierównomiernym podświetleniu. I co z tego? Tego nie widać normalnie. To nie wypalony piksel którego widać zawsze i wszędzie. Z telefonu się korzysta (dzwoni, sms, internet, gra) a nie patrzy co chwila na białym tle w ekran. W Samsungu może i jest lepszy ekran. Ale to ekran AMOLED w telefonie za 600 dolarów. Jakbyście dodali ten ekran do MI3 to byście nie kupili telefonu za 399$.
Robbo Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 IPS z G2 bije na głowę wszystkie Super Amoledy a także IPS-y produkcji LG zastosowane w innych telefonach. Ja i G2
Deragon Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Co mi po superuber czerni jeśli ten amoled wcina baterię w zastraszającym tempie? Dajcie spokój, w nowych Samsungach dodali nawet oziębianie barw. Nie uważacie, że to się mija z celem? Radzę nie porównywać tego typu ekranu do innych. Amoled to zupełnie inna bajka.
Lalo Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Jakiej barwy nie ustawisz w super amoledzie, zawsze będzie cukierkowy, od kiedy s amoled wcina baterie, bzdura. Tez jestem zdania ze LG G2 bije wszystkie inne wyświetlacze (Nie wiem jak OLED z flexa bo nie widziałem jeszcze, myślę ze tez jest rewelacyjny). MIUI_V5/N5
Rekomendowane odpowiedzi