Skocz do zawartości

Alternatywne systemy + Firmware + Kernel dla Mi 5 - Aktualizacja 18:27, 31 lipca 2017 - Bez aktualizacji listy systemów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kernel chyba trzeba będzie póki co "kraść" z buildów LOS, bo RR czy AICP mają inny "branch" i nie są równo aktualizowane (chyba). Zresztą trzeba śledzić na bieżąco wątki i kombinować :)

Opublikowano

Im częstsze aktualizacje tym gorzej, bo robi się więcej błędów niż ich naprawia, dlatego wolę rzadsze aktualizacje, ale bardziej wartościowe.

@majdan12 Powiedz mi, mój drogi, co było nie tak z tym? https://www.discoveryrom.org/ Wiem, że testowałem, ale nie pamiętam dlaczego odrzuciłem.

Opublikowano

@majdan12

Dobra już pamiętam, jego pierwsze uruchomienie trwało chyba 15 minut.

Widzę, że wyszła jakaś aktualizacja. Może czas przetestować? :-P Miałem po pracy robić w domu co innego, ale chyba zajmę się tym. 8-)

Opublikowano

@majdan12

Ale znalazłem w tym temacie na XDA o Discovery ciekawą informację

Cytat

@ValoXis gsm signal drops continue, this problem always with lineage os roms but no problem with aosp roms up to 7.1.2.

Cytat

Wait for May update, we are testing a better fix 

Wiesz może który AOSP nie leżał nawet koło LOS? :-P

Opublikowano

@majdan12

No ktoś zauważył, że systemy oparte o LOS mają problem z zasięgiem a te oparte o AOSP i nie mające nic wspólnego z LOS nie mają z zasięgiem problemów. Znasz taki system?

Opublikowano

Systemy AOSP to np. SlimDragons, Slim7, AOSP od JDCTeam, PureNexus. One właśnie jako bazę mają minimalistyczne AOSP. Nie znam się na szczegółach ale w zamyśle mają to być lekkie, szybkie systemy dla podstawowych użytkowników. Czyli nie dla nas :P

Opublikowano (edytowane)

@dskarb

@RSL

lineage-14.1-20170502-nightly-gemini-signed oraz 

mając włączony WI-FI uzyskałem 1g 38m 47s (zacząłem od 100% naładowania baterii) przeglądając MIUI Polska w TugaBrowser :) ciekaw jestem jaki SoT bym osiągnął przeglądając internet do 0% baterii.

Sprawdziłem jakieś stare rzuty ekranu z 18 marca 2017 i AICP 12.1 miał praktycznie taki sam czas pracy na baterii :-P

LOS 14.1 - Ustawienia > Oszczędzanie baterii i wydajność:

Ekstremalne oszczędzanie energii: wyłączone

Profil wydajności: zbalansowany

Automatyczna optymalizacja: włączona

Ciekaw jestem jaki byłby czas pracy na baterii przy oszczędzaniu baterii i innym profilu wydajności.

Aktualizacja 20:13

Edytowane przez majdan12
Opublikowano
Aktualnie mam 80% naładowania baterii i jest 3g 19m 4s :shock:

A mógłbyś przetestować jak są robione zdjęcia na długim czasie naświetlania? Chodzi mi o 2 sec i najwyższy ISO. Strasznie chce przejść na alternatywny system.

A no i nie sprzedawaj mi5. Co bez ciebie zrobimy

Opublikowano (edytowane)
Spoiler

Screenshot_20170504-212316.png

Spoiler

Screenshot_20170504-212355.png

@Majsterny

Tylko czemu by tu zrobić zdjęcie jak ciągle pada u mnie od dwóch dni :-P

Czas pracy na baterii osiągnąłem w domu przy oświetleniu z żyrandola więc jasność wyświetlacza niska, korzystając z WI-FI bo karty SIM nie było włożonej z wiadomych przyczyn. Podczas używania telefonu przeglądałem MIUI Polska w TugaBrowser.

Oczywiście nie jestem prądożernym użytkownikiem :-D

Edytowane przez majdan12
Opublikowano (edytowane)

@majdan12 zrób zdjęcie latarni czy cuś. Mi strasznie zależy na długim naświetlaniu bo tylko w nocy robię zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeżeli @AdamKli by chciał to mogę z nim porównać aparaty z miui i alternatywnym systemem.

Edytowane przez Majsterny
Opublikowano

@Majsterny

Albo ta aplikacja nie chce działać albo ja nie umiem obsługiwać bo te zdjęcia co prawda jakieś się zrobiły i był kolor oświetlenia latarni (choć raz była zielona trwa na jednym zdjęciu) to dziwne że po zrobieniu zdjęcia obraz klatkował i co najlepsze jak chciał skopiować zdjęcia to mam tylko trzy najgorsze :?

Ogólnie do tych zdjęć to trzeba mieć jakiś statyw a ja go nie posiadam.

Opublikowano

@Majsterny porzuciłem mi5 na rzecz 5.5cala kupiłem Oneplus 3T a mi5 jest wystawiony na sprzedaż więc testu po prostu nie będzie

• Like 1