Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekaj bo się pogubiłem, wcześniej pod filmikiem pisali że wymiana dotyczy MI2 a potem kolega napisał "Tym bardziej, że to MI3S tak kusi, że pewnie naprawię i sprzedam i jak zwykle dołożę" tylko że nie zauważyłem magicznej S przy nazwie a to zmienia trochę koszty bo nówka MI3S jeszcze nie wiadomo ile będzie kosztować ( choć coraz więcej o niej piszą)

Opublikowano

Dosyć dużo... A to tylko 1GB ramu wiecej, i podkrecony snapdragon 800. Na LG G2 stabilnie snapdragon 800 chodzi na 2,8Ghz...

MIUI_V5/N5

Opublikowano

Panel dotarł do mnie. Wymiana była śmiesznie prosta. Niestety wyświetlacz nie jest oryginalny. Patrząc pod światło widać siatkę kropek w odstępie ok 10 mm. Z tego co czytałem komentarze na różnych serwisach to wszystkie takie są. Kolorystyka i jasność zbliżona do oryginału. 

Panel kosztował mnie 62$ + 30$ przesyłka DHL (w niedziele zamówiłem, a w czwartek rano odebrałem).

Koleś przysłał także śrubokręt i folię na wyświetlacz.

Dla zainteresowanych:

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-LCD-Screen-with-Digitizer-Frame-for-Xiaomi-M2-M2s-Mi2-Mi2s-with-Touch-Screen/1496508359.html

Opublikowano

Ja zastrzegłem, że mnie interesuje tylko oryginalny sprzęt. Zapytałem czy dają gwarancję na nowy ekran. Na razie cisza.

Znając swoje szczęście już wyobrażam sobie problemy z dotykiem, digitizerem i inne takie ...

Opublikowano

Nie no myślę że w firmowym serwisie to tylko oryginalne firmowe części. 

Lalo widziałem dzisia artykuł o MI3S w antutu z androidem 4.4 wyciągnął lekko ponad 31 tyś ( mój ponad 36tyś)  wiem że to tylko test ale aż takiej rewelacji nie ma : ekran, rozdzielczość, aparat ( prócz przedniego)  praktycznie to samo

Opublikowano

@lukas7911 mi3s jest szybszy, niż mi3 to logiczne jeśli ma podkrecony procesor + układ graficzny o 10%. Antutu to nie jest program do testowania smartfonow, oferuje testy które nexus 5 wykonuje na 50% swoich mozliwosci w 100% płynnie... Jedyny tester, wiarygodny to 3d mark, lecz wszystko zależy od romu, temperatury etc.

MIUI_V5/N5

Opublikowano

Panel dotarł do mnie. Wymiana była śmiesznie prosta. Niestety wyświetlacz nie jest oryginalny. Patrząc pod światło widać siatkę kropek w odstępie ok 10 mm. Z tego co czytałem komentarze na różnych serwisach to wszystkie takie są. Kolorystyka i jasność zbliżona do oryginału.

Panel kosztował mnie 62$ + 30$ przesyłka DHL (w niedziele zamówiłem, a w czwartek rano odebrałem).

Dla zainteresowanych:

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-LCD-Screen-with-Digitizer-Frame-for-Xiaomi-M2-M2s-Mi2-Mi2s-with-Touch-Screen/1496508359.html

Ja tak mam na szkle, które mam od nowości, to raczej nie jest wyznacznik oryginalności

s.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@saimon

Nie zgodzę się. Zgłosiłem reklamację i otrzymałem nowy panel. Niecałe trzy tygodnie czekania (wysyłka Hongkong post). Wyświetlacz jest idealny, taki jak oryginalny bez kropek. Sprawdź czy masz plomby bo może Twój tel jest z odzysku :-P

Edytowane przez qubeq
Opublikowano

Każdy wyświetlacz pojemnościowy tak ma, z tym że na jednym to wydać mniej na innym bardziej.

Nie powinno być to wyznacznikiem oryginalności, no chyba ze kropki te widać bardziej od treści wyświetlanej na ekranie :P

Opublikowano

ja mialem taka siatke kropek na nowym tel. fakt, dotyk byl wadliwy. Na ibuygou naprawili go, odeslali i dzialalo. potem sam rozbilem. zamowilem z aliexpress, wadliwy dotyk. doslali mi 2gi ekran, jeszcze gorszy dotyk. na tym pierwszym jakos da sie dzialac

Tap tap from MI2

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panel dotarł do mnie. Wymiana była śmiesznie prosta. Niestety wyświetlacz nie jest oryginalny. Patrząc pod światło widać siatkę kropek w odstępie ok 10 mm. Z tego co czytałem komentarze na różnych serwisach to wszystkie takie są. Kolorystyka i jasność zbliżona do oryginału. 

Dla zainteresowanych:

Mam zamiar kupić na aliexpress wyświetlacz. Piszesz ze wymiana była śmiesznie prosta. Zastanawiam się czy zwykły szaraczek jest w stanie to wymienić czy lepiej oddać telefon w ręce serwisowi?? Mój  MI2s spadł na chodnik. Ekran nie pękł, ale na wyświetlaczu widzę wyłącznie różnokolorowe pionowe linie. Dodatkowo jest jedna linia niczym pęknięcie, półkolista, z boku.

Opublikowano

Ja wymienialem sam w mi2s. Sa filmiki na yt. Wymiana banalnie prosta, tylko nic nie pogub :-) Nie wiem jak rr1s, ale w mi2s największych cej problemu sprawilo mi podwazenie czesci obudowy za 1szym razem

Tap tap from MI2

Opublikowano

Ja wymienialem sam w mi2s. Sa filmiki na yt. Wymiana banalnie prosta, tylko nic nie pogub :smile: Nie wiem jak rr1s, ale w mi2s największych cej problemu sprawilo mi podwazenie czesci obudowy za 1szym razem

Tap tap from MI2

Mam ten sam problem z podważeniem części obudowy. Mam wrażenie że zaraz coś pęknie... Na razie zatrzymałam się na tym etapie. Filmiki na yt są pomocne ale nie widać siłowania się z obudową jak w moim przypadku ;) 

Opublikowano

Bo ludzie krecacy filmik mają wprawe, i wiedzą co i jak. Ja jak rozbieralem mojego starego ztev967 to pierwszy raz był okropnie mozolny i również się bałem że cos dupnie. Każdy kolejny już lepiej to szło :)

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś może korzystał z serwisu gwarancyjnego i może się podzielić doświadczeniami? Kupiłem Mi2s w sierpniu minionego roku i juz w grudniu pojawił się problem z wyświetlaczem. Najpierw małe przebarwienie w kolorze żółtym, potem się stopniowo powiększało i zmieniało kolor na brązowy. Wielokrotna proba kontaktu z ibuygou bez odzewu.

Mam podobny problem...

Jacek007: czy juz jakoś zreperowales swój?

Dodam że u w moim wypadku chodzi o MI3W zakupiony w lutym tego roku...

A może po prostu wysłać go do tej Bułgarii?

Ma ktoś z was doświadczenie jak to ogarnąć?

W jaki sposób uznają gwarancję, co z opłatami, etc..

Dzięki za każde info na ten temat...

Edytowane przez marks
Opublikowano

Dokładnie...

Na zapytanie do Bułgarii o naprawę gwarancyjna dostałem poniższa odpowiedz...

"Hello

Pls contact ibuygou at [email protected] and they will help you with this :)

Best Regards

Sonya "

Zobaczymy co powie support ibuygou....

Opublikowano (edytowane)

A zna ktoś procedurę wysyłki, zwrotu, etc?

Kto ponosi koszty?

Nie dostałem tez żadnej gwarancji....

Ok... Poniżej update z Bułgarii...

Rozpoczynam zatem procedurę...

O przebiegu będę informował w tym wątku.. :-D

"We do warranty, but you need to get service repair number from ibuygou 1st. "

Edytowane przez marks
Opublikowano (edytowane)

Wiec po ustaleniach..

Telefon aby był zreperowany na gwarancji trzeba odesłać do Chin. Ponosi się opłatę za wysyłkę tam i oni odsyłają go za darmo po naprawie, po około miesiącu...

Aby skorzystać z naprawy w Bułgarii, trzeba zapłacić opłatę "za naprawę" 110$ plus koszty wysyłki do Bułgarii...

Taka to naprawa gwarancyjna w Bułgarii...

Zastanawiam się co lepsze....

Ale chyba wyślę do Chin... Zobaczymy co z tego wyniknie...

Co sądzicie?

Edytowane przez marks
Opublikowano (edytowane)

Dają, Pocztą Polską idzie dosyć długo jeśli miejscem docelowym jest Hongkong lub Shenzen. Przesyłka dociera dosyć szybko do Pekinu a późniejsza podróż trwa około tydzień.

Ja i G2

Edytowane przez Robbo
Opublikowano

Ja wysylalem z UK, jako paczka. Kazda paczka ma swoj nr trackingowy. Jak powiedzialem, ze wysylam tel - za kazdym razem pytaja co jest w srodku, to powiedzieli, ze paczki do chin nie moga zawierac baterii. Takie przepisy. Do tego, Royal Mail nie ubezpiecza paczek z telefonami (do Chin). Gdyby to byl np media player, to spoko..

Moja paczka doszla do nich po ok 2-3 tyg. 1.5 miesiaca naprawy. Odeslac chcieli singapore post, ale wydusilem od nich przeaylke dhl za free. do tego jako zwrot kosztow wysylki do nich (w tamtym roku niby zwracali..) poprosilem o kilka gadżetów. Wszystko doszlo. Fakt, ze pisania i wqr...a sie bylo co nie miara, tuz przed Bozym Narodzeniem, tuz przed wyjazdem..

Tap tap

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam te żółte plamy na wyświetlaczu

Redmi Note Pro.

Angielski  niet...

Przydało by się jakieś wsparcie przy kontakcie z ibugu.

Może gdy będzie  większy odzew  z reklamacjami.

Acid mógłby zagadac .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...