glaedrem Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Czołem! Wprowadziliśmy właśnie nową wersję wersję forum. Czekamy na Wasze opinie i pomysłi ! W poniższym wątku możecie również zgłaszać błędy, które zauważycie. 1
checkmate Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ała, moje oczy, ten pomarańcz jest zbyt mocny Dajcie niedługo ciemny/czarny motyw do wyboru, np. coś takiego: https://www.google.pl/search?q=elektroda&safe=off&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AERUU6meOseg7AbcvoDQBg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1360&bih=643#q=ciemny+theme+forum&safe=off&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=8zgiO6lHGWtgLM%253A%3BOGfqzp1S-Qe3_M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.burning-brushes.pl%252Fimages%252Ffuzzypece.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.smf.pl%252Findex.php%253Ftopic%253D6688.0%3B400%3B200 Czyli ciemne tło, zamiast zielonych - pomarańczowe elementy a tekst biały. Byłoby super. Taka sugestia, ale serio by się przydało.
glaedrem Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2014 @up Tak, mam to w pamięci Jak tylko dopracujemy nowy system, powinno udać się wprowadzić ciemny motyw. 1
nerwowy Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Super. Od razu tak nowocześniej Dzięki chłopaki
Robert Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Pozytywnie, w sumie lubię takie oczojebne kolory Muszę się przyzwyczaić, bo tam to cyk pyk i było, a tu z lekka nowością powiało Czy można poprosić o taki przycisk przy temacie, że jak ją wcisnę, to idę do ostatniego postu w danym temacie? bo klikając idę na pierwszą stronę i muszę dać kolejne strony, by iść na sam koniec. Ew. wskażcie mi, może to jest, a ja niewidomy
kleryk88 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 nie jestem jakimś wielkim fanem zmian ale napewno się przyzwyczaję co do forum to mam takie odczucie jak by wszystkiego było za dużo stare było raczej bardziej minimalistyczne
Eru Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Gdzie jest opcja "Oznacz forum jako przeczytane" ?
saimon Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Nie ma to jak taptalk:-P tylko szkoda że wraz z przejściem wszystkie tematy mam odhaczone jako przeczytane. P.S. Ja to ten gość od gumek i słuchawek chyba sobie dam to w opis s.
checkmate Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @up Tak, mam to w pamięci Jak tylko dopracujemy nowy system, powinno udać się wprowadzić ciemny motyw. No i super A i jeszcze jedno - brak opcji pod tą belką co jest teraz np. w tym temacie: Forum - MIUI Polska > Dział główny > Ogłoszenia brakuje opcji: - "moje posty" - "nowe posty" (Sprawdź też nowe posty dodane na forum!) - "wątki bez odpowiedzi" Dzięki tym powyżej żeby zobaczyć czy ktoś odpowiedział mi w "moich" tematach wchodząc na forum klikałem raz na "moje posty" i od razu było widać czy ktoś dodał nowy komentarz, chyba wiadomo o co chodzi Fajnie jak by to wróciło bo to było mega wygodne (wszystkie te 3/4 opcje obok siebie) Sorka za marudzenie ale niedawno wróciłem z trasy poświątecznej xd Ale zmiany naprawdę na duży plus, brawo za wykonaną pracę przy tym!
Lalo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @checkmate profil/moja zawartosc lub screenshot. @Eru popatrz na screenshota.
Robert Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Lalo, PW za karę zabrali ? Wysyłanie wiadomości do Lalo Użytkownik Lalo nie może otrzymywać żadnych nowych wiadomości p.s. popraw link w profilu, bo nieaktualny:P
AmyS Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak na razie to z nowego forum korzystałem na telefonie i mam nadzieję, że wygląd mobilny jest w przygotowywaniu. Aktualny jak dla mnie jest...kiepski, trzeba włączyć pełny wygląd forum, żeby wygodniej poruszać się po forum. W wersji mobilnej trzeba wchodzić do poszczególnych działów i szukać który dokładny wątek został poruszony. Nie ma czegoś takiego jak Aktywne wątki. Aktualnie jestem za poprzednią wersją forum, ale sprawdzę później jak forum działa na kompie. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez AmyS
Lalo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @Robert dziekować, już można pisać do mnie. @AmyS nie łatwiej wejść na forum przez tapatalk? Tapatalk/Nexus5
glaedrem Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @checkmate profil/moja zawartosc lub screenshot. @Eru popatrz na screenshota. Zrzut ekranu 2014-04-21 07.57.jpg Dokładnie. Wystarczy raz skonfigurować tam, zaznaczając"nieprzeczytane.." i "tematy, w których uczestniczyłem" (lub nic w ostatniej opcji, wtedy będą wszystkie nowe posty), a potem klikając w nową zawartość będziemy mieli już ustawione takie filtrowanie. Gdzie jest opcja "Oznacz forum jako przeczytane" ? Póki co na samym dole strony. Dodam gdzieś wyżej. btw polecam Wam obczaić opcje cytowania
moonfall84 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Korzystam tylko przez tapatalka więc mi bez znaczenia nowy wygląd Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
Robert Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jakoś takie wszystko duże (Szczególnie na monitorze 27'') Tapnięte z MI2S 1
lucas7911 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Wszystkie tematy obserwowane znikły? - trzeba na nowo ustawiać?
StrangeFruit Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie bardzo mi podchodzi to nowe forum. Jest jakieś takie rozlazłe, chaotyczne, nieporęczne. Nie wiem czemu ma służyć ten kolorowy baner, ani ten szary pasek zaraz pod nim. Jak dla mnie wymaga to jeszcze dopracowania, bo na teraz, żeby gdziekolwiek dotrzeć trzeba się trochę naprzewijać, a chyba nie o to chodzi. Może dobrze byłoby ścisnąć je trochę w poziomie, i zostawić szersze marginesy po bokach, nie byłoby tyle pustej, nic nie wnoszącej niezagospodarowanej przestrzeni, byłoby takie bardziej spójne, konkretne, skonsolidowane. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie, ale może ktoś się do tego odniesie. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez StrangeFruit
Lalo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Wystarczy się rozejrzec i wszystko jest na wierzchu... Tapatalk/Nexus5
AmyS Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @AmyS nie łatwiej wejść na forum przez tapatalk? Nie korzystałem wcześniej i jakoś nie mam potrzeby korzystać z tej aplikacji. Wcześniej forum było przyjazne w wersji mobilnej i to mi się podobało, nie wymuszało instalowania dodatkowych aplikacji. Chciałbym aby nadal tak było, a nie w pewien sposób wymuszało u użytkowników korzystanie z jakichś dodatkowych programów. 1
tas Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Czołem! Wprowadziliśmy właśnie nową wersję wersję forum. Czekamy na Wasze opinie i pomysłi ! Opinii negatywnych nie bierzemy pod uwagę (sapacze darujcie sobie), nie wrócimy też do starego forum (więc takich opinii też nie bierzemy pod uwagę), jak chcecie jakieś zmiany to minimum 30 osób zebrać, bo inaczej wymyślacie głupoty. ... no więc pozostało tylko stwierdzić... no ładne to forum teraz jest
Lalo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 To jest program stworzony żebyś wygodnie mógł korzystać z każdego forum które jest pod niego przystosowane. Tapatalk/Nexus5
AmyS Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Wiem co to za program, ale i tak go nie będę instalował. Inne fora również mają wersję mobilne swoich stron dyskusyjnych i dobrze się w nich porusza korzystając ze zwykłej przeglądarki internetowej w telefonie, więc nie miałem potrzeby instalować Tapatalka. I teraz też nie chcę.
lucas7911 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie dostaję powiadomień na email o nowej odpowiedzi w wątku, mimo że zaznaczony temat jako obserwowany i powiadomienie wybrane natychmiast Oraz w tym temacie mam problem z dodaniem postu wyskakuje mi błąd że odpowiedź została napisana za szybko??? Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez lucas7911
glaedrem Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Nie dostaję powiadomień na email o nowej odpowiedzi w wątku, mimo że zaznaczony temat jako obserwowany i powiadomienie wybrane natychmiast Oraz w tym temacie mam problem z dodaniem postu wyskakuje mi błąd że odpowiedź została napisana za szybko??? 1. Sprawdź w Spamie, Gmail póki co tam nam maila rzuca. 2. Jest zabezpieczenie, można odpowiedzieć po 15 sek.
lucas7911 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tak wszystko jest w Spamie - na razie zaznaczyłem opcję " to nie jest SPAM" zobaczymy czy pomoże, dzięki za wyjaśnienie odnośnie tego błędu
glaedrem Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @up - sprawdź teraz, powinny już iść normalnie do inboxa.
lucas7911 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ok teraz powiadomienie dotarło, dziękuję
checkmate Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @checkmate profil/moja zawartosc lub screenshot. @Eru popatrz na screenshota. Zrzut ekranu 2014-04-21 07.57.jpg Dokładnie. Wystarczy raz skonfigurować tam, zaznaczając"nieprzeczytane.." i "tematy, w których uczestniczyłem" (lub nic w ostatniej opcji, wtedy będą wszystkie nowe posty), a potem klikając w nową zawartość będziemy mieli już ustawione takie filtrowanie. Nie mam takiej opcji jak "Inne" ze screenshot'a w Profil/moja zawartość. A tak to wygląda u mnie (dałbym w spoiler ale nie widać go): A poprzednia wersja mobilna była świetna. Nie używam Tapatalka. Tak samo z Facebookiem, używam tylko wersji mobilnej, nie potrzebuję do niego aplikacji Fb albo Messengera. Byłoby ok, gdybym również nie musiał korzystać z Tapatalka by tylko forum w locie przeczytać. Nie jestem tłukiem ale skoro poprzednia wersja była spoko to po co wszystko utrudniać? Prędzej długo przesiadywałem na forum czytając treści, teraz będę siedział równie długo żeby się gdzieś dokopać? Raczej nie Dość chaotycznie to wygląda jak na razie...
Lalo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Poważnie nie uzywasz messengers i FB?... Bez komentarza to zostawiam... Tapatalk/Nexus5
glaedrem Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Nie mam takiej opcji jak "Inne" ze screenshot'a w Profil/moja zawartość. Z obrazka u góry wybierz "nowe posty". Tam będziesz miał filtrowanie, opisane przez Lalo. Można tam też się dostać poprzez dymek z lewej strony, na czarnym pasku. Wszystkim niestety nie dogodzimy, ale zmiany były konieczne w celu dobrego rozwoju forum. Pierwsza jego wersja była od początku tymczasowa, nie wiedzieliśmy niestety wtedy, jak forum się przyjmie. Wprowadzone teraz zmiany wiązały się ze sporą inwestycją.
checkmate Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Poważnie nie uzywasz messengers i FB?... Bez komentarza to zostawiam... Tapatalk/Nexus5 A z jakiej racji miałbym z nich korzystać? Używałem fb i messengera ale jak dla mnie to gnioty nie warte zainstalowania. To tak w skrócie bo to nie temat o tym. Z obrazka u góry wybierz "nowe posty". Tam będziesz miał filtrowanie, opisane przez Lalo. Można tam też się dostać poprzez dymek z lewej strony, na czarnym pasku. Bangla, dziękuję. Na plus również odnośnik/licznik postów na stronie #33.
jupi49 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Można się przyzwyczaić, kolory trochę ostre.
nerwowy Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Zauważyłem następujący błąd wyświetlania przycisku "odpowiedz" w wiadomościach prywatnych aka "komunikator": cały przycisk jest czarny, dopiero po LPM i zaznaczeniu obszaru pojawiają się litery. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez nerwowy
Rekomendowane odpowiedzi