Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem RN4 i mam chyba problem z LTE na slotach. Tzn. na slocie nr 1 gdzie siedzi karta SIM z Orange posiadam LTE ( wyświetla mi Orange4G), natomiast na drugim slocie gdzie mam kartę NanoSIM z Play nie mam LTE (wyświetla mi Play3G). Chyba ten telefon posiada możliwość jednoczesnego obsługiwania LTE na obu slotach jednocześnie ? Czy takowa opcja występuję by jednocześnie na obu kartach było LTE  ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja w chwili obecnej mam tylko jedną kartę, w slocie 2 i problem z LTE.

Telefon po wyłączeniu i włączeniu nie ma zasięgu, dopiero jak przełączę na 3G i z powrotem na LTE, to jest zasięg, ale słabo to wygląda, bo telefon leży w miejscu, a zasięg skacze; co gorsza, zaobserwowałem, że pomimo widocznego zasięgu (3 z 5 belek) w pewnym momencie nie mogłem wykonywać połączeń.

Na 3G jest ok, ale chyba nie o to chodzi.

To uroki korzystania ze slotu nr 2?

No i druga rzecz, która mnie zastanawia, to czy wybór 4g/LTE jako preferowanego, nie powinien działać tak, że skoro nie ma 4G, to łączy z 3G, jeśli nie ma 3G to łączy z 2G?

U mnie wygląda to w ten sposób: nie ma 4G? Ok, nie będzie niczego (jak u Kononowicza).

Ma ktoś podobne doświadczenia?

Opublikowano (edytowane)

Global 8.0.4.0.

Na slocie 1 to samo. Tak jakby nie potrafił zejść z 4G na 3G.

Edytowane przez kemp
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc! Od niedawna mam redmi note 4 na Snapdragonie 625, wersja MIUI Global stabilna 8.2.5.0, telefon kupiony od osoby prywatnej. Sieć Play, karta wymieniana w tamtym roku więc nowa. Wszystko śmiga super, mam zasięg LTE i w ogóle ale.. Problem polega na tym że o ile mam normalnie internet i mogę wysyłać MMS-y i łapie mi zasięg LTE to w momencie gdy wykonuję połączenie telefoniczne bądź odbieram, znika cały zasięg przestawia się na jedną kreskę "H". Podczas rozmowy praktycznie mnie nie słychać i często się rozłącza po chwili. Po rozłączeniu (samoistnemu lub po prostu zakończeniu rozmowy) zasięg wraca na pełny LTE. Za każdym razem.

Wcześniej miałam tę kartę w Microsoft Lumia i też czasem brakowało zasięgu albo był słaby no ale nie w centrum miasta! :/

Rozumiem że nie będę mieć podczas rozmowy LTE i nie o to mi chodzi, chciałabym mieć w ogóle zasięg podczas rozmowy żeby była ona możliwa

Z tego co mi doradzono muszę zrobić aktualizację softu ale kompletnie się na tym nie znam. Czy aktualizację softu robi się samemu czy trzeba oddać do serwis?
Na stronie MIUI Polska nie znalazłam niestety w ogóle aktualizacji do tej wersji. Wyczytałam natomiast że powinnam mieć MIUI Polska oczywiście w tym wypadku też nie wiem o co chodzi, możecie mi powiedzieć jak to zrobić?

Czy problem jest z telefonem i lepiej go oddać do serwisu? Dzwoniłam do Playa i oni uważają że przyczyna takiego stanu rzeczy na pewno nie leży po ich stronie.
Każda rada się przyda. Czy ktoś miał podobne problemy?

Opublikowano

Roaming mam włączony ale faktycznie cały czas jest play. Na infolinii Pani mi powiedziała że skoro łapie mi pełne LTE to to na pewno nie jest wina zasięgu, więc tyle wiem.. Doradzi ktoś co z tym softem?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam problem z internetem lte w Xiaomi redmi Note 4, otóż nie dawno wymieniłem sobie kartę na z lte i niestety nie łapie mi go, tylko same h+ ciągle w innych telefonach jest normalnie. Próbowałem konfiguracji apn, ale to nic nie daje.

Opublikowano (edytowane)

Najwyraźniej jesteś w zasięgu pasma LTE B20 800 MHz, a ten telefon go nie obsługuje i dla tego na innych telefonach działa.

Edytowane przez Grzegorz K
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Grzegorz K napisał:

Najwyraźniej jesteś w zasięgu pasma LTE B20 800 MHz, a ten telefon go nie obsługuje i dla tego na innych telefonach działa.

Tak, ale jak bywam w Warszawie czy Białymstoku jest to samo. Dodam, że wczoraj przez jakiś czas udało mi się wymusic LTE. Ze strony mgsm mój telefon ma takie same pasma LTE jak Samsung j5 2015, na którym działało.

Edytowane przez DJSmoku
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witajcie, znalazłem kilka podobnych wątków lecz żaden w pełni nie pasował do mojego problemu, badz nie udzielił mi pomocy dlatego zakładam nowy temat, jeżeli jednak czegoś nie dopatrzyłem to będę wdzięczny za link.

Około 6 mc temu zakupiłem xiaomi note 4 MTK który do niedawna nie sprawiał mi żadnych problemów, aż tu około miesiąc temu zaczol gubić zasięg LTE i to drastycznie. Telefon nie jest w stanie sam złapać LTE (play), a nawet gdy w końcu ręcznie go wybiorę to po kilku chwilach wraca do 3g/h+ lub całkowicie gubi Internet. Z tego co wyczytałem to prawdopodobnie przyczyna leży w jakiejś aktualizacji, lecz nie ukrywam że nie mam pojęcia która ostatnia wersja jaka posiadałem była stablina. Jestem laikiem i nie ukrywam wiele zdziałać nie potrafię, poniżej jednak czynności których próbowałem:

- zainstalowałem każda z oficjalnie dostępnych wersji ROM w tym beta 9

- tryb preferowany LTE

- *#*#4635#*#* (chwilowo potrafi to rozwiązać problem, tzn na 10-15min przy czym wcześniej Xiao miał lepszy zasięg od LG G4, teraz nawet ta opcja przy xiaomi nie dorasta mu do pięt przy zasięgu)

- ręcznie/auto wybierana sieć

- konfiguracja APN w tym konfiguracja podana przez obsługę, dodam że korzystam z Play (precyzyjne Red bull mobile)

- karta SIM w LG G4 działa poprawnie, dodam że mam możliwość testować także na xiaomi note 4x i tu także nie ma problemu, działa na nim tak jak u mnie gdy jeszcze nie zgadzałem się na aktualizację (nie mam pewności czy tu lezy problem)

-------

sprzęt:

6.0 MRA58K

Miui 9 7.11.6

MTK / 64gb

Będę mega wdzięczny za pomoc przy rozwiązaniu problemu z zasięgiem. W załączniku zdjęcie z centrum Łodzi.

Screenshot_2017-11-12-22-09-02-081_com.miui.home.png

Edytowane przez kirlen
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...