ben_eb Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Dzień dobry. Mam problem z telefonem mianowicie nie działają mi głośniki i chcę wysłać telefon na gwarancji do Chin ale nie wiem gdzie i w jaki sposób. Telefon kupiłem na allegro od użytkownika o nicku Andrzej208. Telefon podobno objęty jest gwarancją którą realizuje się na podstawie orderu.. Proszę o wszelką pomoc. Pozdrawiam i dziękuję. //Nezu: Nie podajemy numerów IMEI...
Nezumi Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Jak to gdzie? Odsyłasz do sprzedawcy z Allegro i masz w nosie to, skąd koleś ten telefon miał...
mrosi Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 29 minut temu, ben_eb napisał: Dzień dobry. Mam problem z telefonem mianowicie nie działają mi głośniki i chcę wysłać telefon na gwarancji do Chin ale nie wiem gdzie i w jaki sposób. Telefon kupiłem na allegro od użytkownika o nicku Andrzej208. Telefon podobno objęty jest gwarancją którą realizuje się na podstawie orderu.. Proszę o wszelką pomoc. Pozdrawiam i dziękuję. //Nezu: Nie podajemy numerów IMEI... Najpierw to trzeba by było kupić telefon od firmy, żeby ubiegać się o możliwość skorzystania z gwarancji. Kupiłeś od osoby prywatnej, więc... cóż...
ben_eb Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 Rozumiem ale telefon posiada gwarancję.
r0bertt Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 3 godziny temu, ben_eb napisał: Rozumiem ale telefon posiada gwarancję. Możesz pisać do sprzedawcy z alledrogo, choć wątpie że pomoże - ew. jak masz papiery skąd on go kupił to pisać do sklepu w chinach jak jest i niech dadzą namiary na siebie żeby wysłać na gwarancje. Ogólnie raczej nic z tym nie zrobisz... p.s Dlatego właśnie nie kupuje się na alegro - kiedy się nauczycie... :/
Eragon Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Pozwolę sobie w tym poście zadać szybkie pytanie: Od kiedy leci gwarancja IBG? - Dnia Zakupu - Dnia otrzymania
wtbn Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) 11 godzin temu, Eragon napisał: Pozwolę sobie w tym poście zadać szybkie pytanie: Od kiedy leci gwarancja IBG? - Dnia Zakupu - Dnia otrzymania Sądzę że od dnia zakupu, lub zakupu przez nich telefonu od xiaomi. Ja np zakupiłem Mi5 w lutum, a dostałem w lipcu, bo dopiero wtedy mieli na stanie - nie wybrażam sobie sytuacji że trace te 4 miesiące przez to że to był preorder, dlatego sądzę że to od czasu kupienia telefonu przez nich w xiaomi. Oni wysyłają telefon na gwarancję do xiaomi, więc to ta gwarancja musi być ważna. Dogadaj się z ich supportem. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez wtbn
wojtekmarchewka Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Dnia 7.04.2017 o 09:46, wtbn napisał: dlatego sądzę że to od czasu kupienia telefonu przez nich w xiaomi. Oni wysyłają telefon na gwarancję do xiaomi, więc to ta gwarancja musi być ważna. No nie zupełnie, a co ze sprzętem który już u nich leży np. 2 miesiące, więcej lub mniej, przecież nie tracimy z tego tytułu okresu gwarancji. Po za tym to jest gwarancja wewnętrzna czyli sklepu, nie Xiaomi, a dodatkowo w większości przypadków naprawiane w Polsce. Dnia 7.04.2017 o 09:46, wtbn napisał: Sądzę że od dnia zakupu, lub zakupu przez nich telefonu od xiaomi. Ja np zakupiłem Mi5 w lutum, a dostałem w lipcu, bo dopiero wtedy mieli na stanie - nie wybrażam sobie sytuacji że trace te 4 miesiące przez to że to był preorder Ja uważam że jeżeli towar jest wysyłany na bieżąco, to gwarancja jest od dnia zakupu, jeżeli chodzi o twój przypadek czyli preorder, to gwarancja powinna obowiązywać od momentu wysłania do ciebie towaru, co i tak jest u nich w historii zamówienia
Rekomendowane odpowiedzi