Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instalował to ktoś jeszcze :?: Interesowałaby mnie odpowiedź @Acid'a, czy jeśli faktycznie mod/łatka działa to instalować ją, czy poczekać do kolejnej aktualizacji romu :?:

Opublikowano

ThemeManager.apk jest z jakiego źródła? To jest multilang ale z xiaomi.eu? Dużo jest drobnych zmian mimo, że porównuję aplikację do dodedexed .28 czyli czystej wersji deodexowanej od Xiaomi.

Poza paroma zmianami w /layout i masą zmian w smali (co pewnie wynika z innego apktool i smali/backsmali.jar u mnie) to jest jedno ciekawe miejsce w AndroidManifest.xml.

W modowanej apce usunięty jest fragment:

[/code]

Czy na tym polega fix?

Opublikowano

Łatka powstała na bazie ThemeManager.apk wyciągniętego z WIUI_JB_Mi2_4_3_28, którego od niedawna mam na telefonie. Zauważyłem, że oni nie maja tego problemu i stworzyłem paczkę recovery podmieniającą ThemeManager.apk i okazało się to trafnym posunięciem.

WIUI_JB_Mi2_4_3_28 to cudo instalator Aroma, liczne mody , Dodatkowe efekty. Jestem pod wrażeniem ich pracy...

Opublikowano

Paczkę sam stworzyłem (pod recovery ) wyciągając ThemeManager.apk z WIUI_JB_Mi2_4_3_28 jaką poprawkę oni dali w Wiui to zostawiam wam chyba, że sobie nie poradzicie to mogę to zrobić. Zresztą zobaczę przy następnym wydaniu.

Opublikowano

WIUI jest jeden. Dla MI 2 i robi go Wajk na Xiaomi.eu. Podejrzewam że fix jest w AndroidManifest ale nie wiem czy to nie zbyt proste.

Wysłane z MI3

Opublikowano

Wrzuciłem sobie to do 4.3.17, sama aplikacja chodzi i jest PL, ale motywy, które sobie dograłem straciły podgląd i nazwę, po za domyślnym i 1 dogranym, nie wiem dlaczego. Może to powód, ze to miało być dla 4.3.28 ?

Opublikowano

A ja mam takie pytanie: czy WIUI można zainstalować obok MIUI bez kombinowania z dual bootem?

Będą korzystały z tych samych data bez uszczerbku dla normalnego użytkowania telefonu, czy mogą wyniknąć jakieś kwiatki?

Jak to jest z tym właściwie? Czy WIUI też ma aplikację Aktualizuj? I czemu jak próbuję to zainstalować poprzez wspomniane Aktualizuj, pokazuje mi, że powinienem pobrać cały ROM?

Bo mam cały, sprawdzałem przez MD5, nie pokazało żadnych błędów, a zaktualizować nie mogę.

Opublikowano

Wiui ma wbudowany instalator aroma i najlepiej odpalać go przez CWM. Ja mam Wiui w dualboot, ale nie widzę przeszkód,aby nie były w dualu- najlepiej, aby wersje się zgadzały...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...