Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Siostra kupiła nowego MI5 z technos, ale od początku nie działał głośnik do rozmów. Zmieniłem ROM global, który był oryginalnie zainstalowany, na xiaomi.eu, ale nic to nie dało. Czy to może jest jakiś znany problem na który jest jakieś rozwiązanie, czym może jakiś problem hardwareowy? Ktoś może coś podpowiedzieć? Dodam, że obecnie zainstalowany jest ROM 6.11.10.

Opublikowano
5 minut temu, shark31 napisał:

Zrobiłem i nie działa. A co jest nie tak z technosem? Jak kupowałem swojego Mi4c to ten sprzedawca miał dobra opnie.

Ostatnie tygodnie to wysyp wadliwych telefonów z Technos.

Opublikowano

Prawdopodobnie... nie ma głośnika tam w ogóle. W jednym Mi5 Pro to miałem. A ostatnio w innym Mi5 nie było... anteny (kabelka) więc za Chiny ludowe nie było zasięgu. A telefon z plombami (na oko oryginalnymi).

Wysłane z mojego MI 5

Opublikowano
10 minut temu, Acid napisał:

Prawdopodobnie... nie ma głośnika tam w ogóle. W jednym Mi5 Pro to miałem. A ostatnio w innym Mi5 nie było... anteny (kabelka) więc za Chiny ludowe nie było zasięgu. A telefon z plombami (na oko oryginalnymi).

Wysłane z mojego MI 5

Z tymi plombami. Ktos od nas z forum rozebral i zlozyl RN2 a plomby nie ruszone, nawet opisywal. 

Co nie zmienia faktu, ze w ciagu 3-4 tygodni to chyba 6-7 wadliwy telefof od technosa. A ich odpowiedzi typu "mi5 tak ma i sie wylacza na mrozie" sa smieszne.

Opublikowano

Nie sądzę by ktoś to zrobił z tymi plombami ot tak. Rozbierałem Mi5 Pro i jestem pewny, że nikt w nim nie grzebał. Taki przyszedł oryginalnie zapakowany. A bez głośnika w środku. Przyczyn kilka : od pośpiechu przy składaniu lub telefon wtórny czyli po naprawie. Telefony regenerowane są w obiegu i każdy sklep może je mieć. Technos czy ibuygou nie ma znaczenia. Brak kabla antenowego przy nowym telefonie. Nawet folia nie została zdjęta i klient od razu odesłał na gwarancję do sklepu. W środku brak jednej śrubki ale plomby na miejscu świadczy, że telefon był w serwisie Xiaomi i po naprawie czegoś wrócił na rynek.

Wysłane z mojego MI 5

• Like 1
Opublikowano

Z tymi wadliwy sztukami to prawda, ale odpowiedzi Technosu też nie są zachęcające do kupna tam ;) 

Jednemu z naszych forumowiczów odpisali, że Mi5 wyłącza się na zimnie, bo tak użytkownicy raportują i to nie jest wada produktu. Mieli wysłać pismo do nich z zapytaniem o kurteczki na Mi5 i jakiś rabat ;) 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Jak w temacie mam problem z głośnikiem, tzn od wczoraj prawie nic nie słyszę w głośniku. Dziwnw jest to że lepiej słychać rozmówcę z tyłu telefonu jest opcja że głośnik się jakoś odwrócił? Dodam że na głośno mówiącym jest ok. Wczoraj telefon mi spadł tak z ok 60cm na parkiet.

Wysłane z MI 5 Pro Black

Opublikowano
35 minut temu, MarioWRC napisał:

jest opcja że głośnik się jakoś odwrócił? Dodam że na głośno mówiącym jest ok. Wczoraj telefon mi spadł tak z ok 60cm na parkiet.

Jest niestety opcja, że coś Ci się uszkodziło podczas upadku, jeżeli problem zaczął występować po upadku to masz odpowiedz. Raczej czeka Cię serwis.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z głośnikiem do rozmów a dokładniej chodzi o to, że prawie w ogóle nie słyszę jak ktoś do mnie mówi. Muszę bardzo mocno przyłożyć głośnik do ucha aby móc usłyszeć cokolwiek a jeszcze mocniej aby zrozumieć. Sprawdzałem w diagnostyce i problem występuje. Mnie słychać bardzo dobrze i rozmówcy nie narzekają.

Na słuchawkach i na głośnomówiącym nie ma takiego problemu.

Czy jest możliwość gdzieś w ustawieniach podgłosić głośnik do rozmów? Jakiś program ze sklepu? Czy jednak pozostaje serwis, który wymieni mikrofon?

Telefon: Mi5

MIUI Polska 7.9.21

Operator: Orange x2 ( problem jest na jednej i na drugiej karcie a zasięg jest. Nie ma znaczenia czy 2g,3g czy LTE )

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...