Qudimek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Kupiłem Xiaomi Redmi Note 3 Pro od Goldwaya kilka dni temu w wersji 3/32. Od początku mam problem z podświetleniem klawiszy pod ekranem. Mimo włączonej funkcji podświetlenia, one wciąż pozostają wyłączone. System to MIUI 8 Global Stabilna. Brak aktualizacji w aplikacji systemowej, a nie chcę robić roota ani bawić się w zmianę romu. Tak samo z wysłaniem do serwisu. Co mogę zrobić, żeby w końcu zadziałały?
Acid Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie chcesz zmieniać roma, nie chcesz do serwisu, nie chcesz nic podać wersji jaką masz... Hm. Ciężko będzie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 2
Pawel978 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Bez próby zmiany romu, dostarczenia więcej informacji na temat tego co masz w telefonie zainstalowane (tak chodzi np. o screen tego co masz zainstalowane), ewentualnego serwisu to jedyne co możesz zrobić to pomodlić się żeby się naprawiło. 1
Qudimek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie wiem co jeszcze dać. Zainstalowane aplikacje itp?
Zexon72 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Myślę, że najpewniejszeszym sposobem na wyeliminowanie problemu software będzie instalacja na czysto z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash z zaznaczoną opcją flash_all systemu Global Developer. Jeśli po tej operacji problem będzie nadal występować wtedy dopiero można zacząć szukać usterki sprzętowej.
Acid Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie wiem co jeszcze dać. Zainstalowane aplikacje itp? A to kenzo czy Kate z softem kenzo ? Bo kenzo powinien sam już mieć 8.1 a więc rom jest syfiasty z jakiegoś powodu skoro nie widzi tej aktualizacji Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Qudimek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Acid napisał: A to kenzo czy Kate z softem kenzo ? Bo kenzo powinien sam już mieć 8.1 a więc rom jest syfiasty z jakiegoś powodu skoro nie widzi tej aktualizacji Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka To jest wersja Kenzo.
Acid Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 No to niemożliwe byś miał 8.0.6. Rom jest skopany i trzeba z edl wgrać 8.1.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Qudimek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Więc pozostaje root + bawienie się systemem?
Daviteusz Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) @Qudimek Nie potrzeba Roota, pobierasz oficjalnego globala stable lub dev z en.miui.com i wgrywasz w trybe EDL. Tutaj masz wszystko super opisane. https://miuipolska.pl/forum/topic/20262-instalacja-miui-polska-na-redmi-note-3-pro-global-stable/ (robisz tylko pierwsze 3 punkty jeśli nie interesuje Cię wgrywanie romu xiaomi.eu) Global Stable do pobrania z: http://bigota.d.miui.com/V8.1.1.0.MHOMIDI/kenzo_global_images_V8.1.1.0.MHOMIDI_20161202.0000.00_6.0_global_7047699862.tgz Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Daviteusz
mrosi Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi