Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chciałbym pozdrowić całe forum, bo jest to mój pierwszy post. ;)

Zatem przejdźmy do pytań:

1. Lepiej zamówić sztukę (nowa) z allegro czy zamówić prosto z chin? (Mówię dokładnie o tej sztuce : http://allegro.pl/xiaomi-hongmi-red-ric ... 00846.html )

2. Zamawiając z chin jak uniknąć VAT'u i jakie są szanse, że będę musiał go zapłacić?

3. Czy wszystkie gry i aplikacje na Androida są kompatybilne z MIUI?

4. Sprowadzając z Chin będę miał Polski język do wyboru czy tylko Ang/Chin? Czytałem trochę forum i to pytanie padało najczęściej. Zdania były podzielone. Jedni uważali, że będzie PL do wyboru bo multilang a inni, że tylko Ang/Chin.

5. Jak jest z gwarancją?

6. Dlaczego MIUI jest lepsze od Androida? Chciałbym przystąpić do nauki programowania na Androidzie więc nie chciałbym mieć jakiś ograniczeń z strony systemu/sprzętu.

7. Ciężko wgrywa się modyfikacje?

8. Jeżeli nie RedRice to jaki telefon do 800zł (dualsim must have)?

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kompatybilnosc z miui jest ok, tu raczej trzeba patrzec na procesor. Z ibuygou dhlem wszystko pratycznke idzie bez vatu. Ewentualnie aukcja allegro gdzie napisane jest ze pokrywaja koszty vat wychodzi okolo 700zl. Mozesz miec en/chin albo pd razu wgrany multilang. Dla sprytnego modyfikacje to nic trudnego. Gwarancja w chinach.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co masz na myśli mówiąc procesor?

4x1,5GHz nie da rady niektórym rzeczom? :o

Jak jest z żywotnością telefonu?

Jak zamawiam na ibuygou to na początku wysyłam kasę czy przy odbiorze?

A jak z tą aukcją na allegro? Nie ma nic podejrzanego?

Opublikowano

MTK przy Dragonie jest jak Intel przy AMD, chyba nie muszę pisać który z tych procesorów będzie w swoim przedziale cenowym wydajniejszy ;)

Niby są te 4 rdzenie o dobrym taktowaniu, ale wydajnościowo są słabsze od dragonów no i dodatkowo blokuje je układ graficzny.

Opublikowano

Nie wiadomo, powinno byc wszystko ok na tej aukcji. Tak jak koledzy napisali tu chodzi o platforme procesora mtk. Tzn. Zywotnoscia? Nikt tu jeszcze sie nie skarzyl ze mu sie samoistnie popsul. Jak zamawiasz z ibuygou placisz od razu.

Opublikowano

Co do tej aukcji z allegro, to ja swojego RR kupiłem właśnie od tego kogoś i nie dość że oryginał to miałem go 2 dni po wpłacie, więc można kupować :)

Opublikowano

Czyli teoretycznie rzecz biorąc nie opłaca się brać Hongmi? Bo narzekacie na układ graficzny a nie przeczę, chciałbym pograć w lepsze gry tzn. GTA, kolejne Asphalt itd.

Opublikowano

Czyli teoretycznie gta, asphalt i inne by chodzily bez problemu jak hongmi mialoby 2GB ramu.

Opublikowano

Jak do Asphalta i nowszych to lepiej Adreno 320/330.

Ten w Hongmi jest ok, bo grałem w nim płynnie w Raptide 2 i tu nawet w GTA grają całkiem znośnie.

Ale ja myślę, że w tej cenie szybszego układu nie znajdziesz. W Hongmi już jest najszybszy MTK 6589T.

Szkoda, że dual sim must have bo już od 900 zł można dorwać MI2S 16GB a ten to już inna liga.

Opublikowano

Problem w tym, że telefon też będzie wykorzystywany do multimedii i chciałbym duży ekran. A ich 4,3' to imo trochę za mało.

@up

Dual-sim must have, bo chcę kupić aero.

Opublikowano

Rarczej MTK przy Dragonie jest jak AMD przy Intelu:)

I tak, hongmi ma fatalny układ graficzny.

Tak, oczywiście o to mi chodziło ;)

Co do Ciebie vankosiara, Hongmi i gier, to niestety zależy jaki masz charakter.

Ja np. lubię full detale albo nie gra i jeśli Ty również masz taki charakter, nie kupuj Hongmi pod te gry.

Nie chodzi o lagi, lecz płynność klatek.

Co Ci z 200/300km na godzinę w NFS, skoro z uwagi na spowolnienie prze każdym skrętem możesz się konkretnie zastanowić i nie ma żadnej adrenaliny, za bardzo to wszystko jest spowolnione z uwagi na pamięć oraz grafikę.

Opublikowano

Tak, oczywiście o to mi chodziło ;)

Co do Ciebie vankosiara, Hongmi i gier, to niestety zależy jaki masz charakter.

Ja np. lubię full detale albo nie gra i jeśli Ty również masz taki charakter, nie kupuj Hongmi pod te gry.

Nie chodzi o lagi, lecz płynność klatek.

Co Ci z 200/300km na godzinę w NFS, skoro z uwagi na spowolnienie prze każdym skrętem możesz się konkretnie zastanowić i nie ma żadnej adrenaliny, za bardzo to wszystko jest spowolnione z uwagi na pamięć oraz grafikę.

Endriu? To chyba z Tobą piszę w sprawie sprzedaży Twojego RR ;) (podobny nick w @)

Dla mnie optymalne jest 30FPS, tyle teoretycznie powinno mi starczyć.

Zatem jakiś inny telefon na którym można zainstalować MIUI ? (z dualsim)

Opublikowano

Wejdz sobie na xiaomi.eu, masz tam weekly update/multilang i sobie popatrz na jakie telefony jest miui z jezykiem polskim. To Ty chcesz telefon czy my?

Opublikowano

Poczekaj na red rice ze snapdragonem 400 (4x1,6ghz + adreno 305)

@Endriu tylko wiekszosc tych gier tnie sie przez brak wolnego ramu...

Opublikowano

Jak tylko wyjdzie to kupię, przeprowadzę parę testów i sprzedam.

Z chęcią bym go odkupił od Ciebie jeżeli były by na nim przeprowadzane tylko testy.

Ofc komplet :)

Opublikowano

A co innego można przeprowadzać na takim telefonie niż testy? A... wiem... crash-testy :D Spoko, zwykle ograniczam się do Antutu, A1SD, testów GPS, i testowego odpalenia paru gier.

Opublikowano

Podano jakieś informacje nt. ceny?

I takie pytanie między nami. Po co kupować telefony do testów a potem je sprzedawać? Teoretycznie traci się na tym parę dyszek.

Opublikowano

No ciekawe czy nie przekroczy :D

To w sumie jakaś nowość tej marki i ceny mogą być wyższe, zobaczymy i ciekawe od kiedy w ogóle to będzie dostępne na nasze rynki.

BTW: przecież taki phablet jest totalnie nieporęczny :D

Ja mam 4.7 cala i w życiu bym niczego większego nie chciał, no chyba że do celów czysto domowych typu "usiądę, zjem frytki i obejrzę coś na YT" ;)

Opublikowano

Ja porownywalem szklo z hongmi do swojego nexusa, hongmi jest wieksze...5,5 to jest masakra, chyba ze w obudowie z lg g2. Jak przekroczy 250$ to nikt tego nie kupi...

Opublikowano

Według mnie 5.5 cala, to jedynie biznesmen w biurze lub stricte urządzenie domowe, w teren sobie tego nie wyobrażam :D

Pisze to jako posiadacz 4.7 cala, także jakieś rozeznanie co do jeszcze większej przekątnej mam ;)

Opublikowano
Tutaj jest mowa o Xiaomi Red Rice 1S?

Bo poszukałem trochę w necie i znalazłem info i nim.

Raczej mowa jest o RedMi Note (wcześniej zwanym Red Rice 2). Albo o obu tych nowościach :)

Opublikowano
BTW: przecież taki phablet jest totalnie nieporęczny :D

A pieprzysz farmazony ze tak powiem :D

Dla przykładu Note 2 ma również 5,5 cala i jest w miarę spoko pod względem poręczności, wiadomo cieniutkie ramki. Note 3 ma 5.7 cala, ekran jest troszkę większy, ale nadal ma te same wymiary.

Chodzi o to, że jeżeli Xiaomi Note będzie minimalnie większy od Note 2 i 3 to będzie strzał w 10.

Wymiary Note 2: 151,10 x 80,50 x 9,40 mm

Wymiary Note 3: 151,20 x 79,20 x 8,30 mm

Prawdopodobne wymiary Xiaomi Note: 154 x 78.7 x 9.45 mm (a więc 2.9 mm dłuższy, 1.8 mm węższy i 0.5 mm grubszy od Note 2)

Do czego zmierzam? Dążę to tego co napisze dalej, na swoim przykładzie:

Nie chcę mieć Note 2/3 (bo drogi jak na 2 urządzenie, a po drugie nie przepadam za koreańcami) a tablety wszelkiej maści nienawidzę.

Nie szukam zastępstwa za telefon, Mi-2 jest wyśmienity, ale od czasu do czasu potrzebuję większego ekranu (pdfy, internet, muza przez bluetooth itp. itd.) , tablety odpadają, a za niską cenę miałbym mini-tablet na MIUI z 2 slotami SIM (internet) bo do dzwonienia to raczej odpada, no chyba że przez bt (MW600), grac nie zamierzam.

Miałbym wtedy urządzenia (na MIUI <3 ) 4.3" i 5.5", co dla mnie i pewnie dla wielu będzie rozwiązaniem idealnym ;)

btw. Hongmi ma 4,7" - masz duży telefon więc nie musisz widzieć sensu w 5.5", ja natomiast poużywałem trochę RR jak robiłem go bratu i powiem szczerze że wielkościowo mi jakoś nie pasuje, jako 2 urządzenie brałbym albo coś mniejszego jak Mi-2s, albo przesadzonego jak te 5.5 z Xiaomi Note byłoby w porządku.

Ciekawe jak będzie ze wsparciem MIUI Polska ;)

Peace :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...