Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zainstalowałem Miui 6.12.8 nie czytając instrukcji o przechodzeniu do Andka 7. Telefon działał normalnie napisałem post czy coś powinienem zrobić skoro moja wersja twrrp to 3.0.2-3. Wczoraj próbowałem zainstalować najnowsze 6.12.22 niestety miałem z tym problem chciałem zrobić downgrade do starszej wersji od xiaomi.eu i wtedy zaczęły się problemy. Telefon nie chciał się uruchomić (sam znak Mi i twrp). Miałem dostęp do twrp więc jeszcze raz zainstalowałem 6.12.22 cały czas wyskakiwał błąd chyba " com.android.phone został zatrzymany" i błąd numeru IMEI. Te błędy wyskakiwały co 5 sekund uniemożliwiając zrobienie czegokolwiek. Telefon nie wykrywał też karty sim. Wszedłem do twrp zainstalowałem 6.12.8 i od tej pory mam cegłę. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ciechu723 napisał:

Dzięki

Jak zrobić kabel do flashowania? 

Masz filmik na YT lub link na tym forum.

10 sekund szukania 

Edytowane przez Poohacz79
Opublikowano
Muszę ogarnąć taką przyssawkę i poszukać śrubokrętu.

Spróbuj najpierw z kabelkiem a jak nie pójdzie to dopiero bierz się za otwieranie obudowy i zrywanie plomb.

Wysłane z MI5

Opublikowano
Muszę ogarnąć taką przyssawkę i poszukać śrubokrętu.

Bierz kabel rób. Ta metoda to to samo. Zostaw rozbieranie telefonu. Już miałem wiele przypadków u siebie jak ludzie tego próbowali a potem nie umieli złożyć albo urywali antenę czy coś innego. Potem płacz...

Wysłane z mojego MI 5

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.12.2016 o 08:38, Acid napisał:

Bierz kabel rób. Ta metoda to to samo. Zostaw rozbieranie telefonu. Już miałem wiele przypadków u siebie jak ludzie tego próbowali a potem nie umieli złożyć albo urywali antenę czy coś innego. Potem płacz...

Wysłane z mojego MI 5

Byłem chory i dopiero dziś zabrałem się za kabelek. Po podłączeniu do telefonu do PC dioda miga na czerwono. Jak usuwam miedziany kabelek dalej miga a miflash ani windows go nie widzą. Jest podłączony przez USB 2.0 Przynajmniej tak jest napisane na obudowie. Jakby ktoś pytał mam windows 10 64bit. 

Edytowane przez Ciechu723
Opublikowano

Nie musisz. Dlatego robię takie cegły w serwisie bo mam baterie i nie muszę tych fabrycznych odklejać.
Dobrze radzę. Wielu już mi oddawało popsute Mi5 bo próbowali wyjąć płytę by robić test points. A potem uwalona antena czy inne gniazdo i telefon do kubła nie mieli zielonego pojęcia jak dobrze wyjąć płytę.
Jak się znasz to ok ale jak tylko masz wątpliwości to lepiej dać mi zarobić na naprawie ale zrobię to profesjonalnie...

Wysłane z mojego MI 5

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...