Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: Mi2S MIUI v5 4.2.21

Jakim użytkownikiem jesteś? -- zaawansowanym

Opis znalezionego błędu

Acid zapomniałeś o dodaniu apns-conf.xml z polskimi sieciami na Mi2s :(.

Przekopiowałem z 4.1.3 i wkleiłem.

Popraw proszę przy następnej kompilacji

Logcat

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Kiedyś, miesiąc temu czy nawet dalej były jakieś spore zmiany w xmlu (u Ciebie na githubie) i od tamtej pory co i róż komuś nie działa mobilny internet.

Opublikowano

No ale w tym apny polskie są:

mcc="260"
mnc="01"
apn="internet"
type="default,supl"
/>

mcc="260"
mnc="01"
apn="mms"
mmsc="http://mms.plusgsm.pl:8002"
mmsproxy="212.2.96.16"
mmsport="8080"
type="mms"
/>

mcc="260"
mnc="02"
apn="internet"
type="default,supl"
/>

mcc="260"
mnc="02"
apn="mms"
mmsc="http://mms/servlets/mms"
mmsproxy="213.158.194.226"
mmsport="8080"
type="mms"
/>

mcc="260"
mnc="02"
apn="heyah.pl"
type="default,supl"
/>

mcc="260"
mnc="02"
apn="heyahmms"
mmsc="http://mms.heyah.pl/servlets/mms"
mmsproxy="213.158.194.226"
mmsport="8080"
type="mms"
/>

mcc="260"
mnc="03"
apn="Internet"
user="internet"
password="internet"
type="default"
/>

mcc="260"
mnc="03"
apn="mms"
user="mms"
password="mms"
mmsc="http://mms.orange.pl"
mmsproxy="192.168.6.104"
mmsport="8080"
type="mms"
/>

mcc="260"
mnc="06"
apn="internet"
type="default,supl"
/>

mcc="260"
mnc="06"
apn="mms"
mmsc="http://10.10.28.164/mms/wapenc"
mmsproxy="10.10.25.5"
mmsport="8080"
type="mms"
/>
[/code]

Może coś z nagłówkiem tego pliku jest nie tak?

Opublikowano

Sprawdziłem Acid od Play nie ma na 100% w najnowszej wersji :( i w wersji powyżej też może to jest powód :)

Rozgrzeszam jest pod nazwą P4.

Opublikowano

U mnie objawiało się to tym, że skasowały się wszystkie APN-y i nie chciały się pojawić nawet ręcznie działał mi tylko internet. Dopiero wklejenie wersji z 4.1.3 i skasowanie APN ręcznych pomogło... i internet i mms zaczęło działać. Macie racje fyme P4 jest obydwu. Dziwna sprawa wiem, że kilka osób miało to samo. Może uprawnienia się zmieniły w pliku apns-conf.xml i miui ich nie widziało i to by mi pasowało ?

Opublikowano

Ponieważ jest to mój pierwszy post witam się serdecznie z Wami wszystkimi :-)

Czytam Was już dawno ,lecz teraz dopiero się zarejestrowałem .

Mam ten sam problem z internetem to chyba podłączę się do tematu , w zeszłym tygodniu zainstalowałem na czysto najpierw :

I9100XXMS1_I9100OXAMS1_XEO
potem
Android: 4.2.2 | MIUI: 4.2.28 | Codename: GT-I9100

w miejscu gdzie powinny być dane apn jest pusto , pewnie bym tego nie pisał gdyby autokonfiguracja w Play u działała , wcześniej co tydzień aktualizowałem ale wersją 4.1.2 i nie było żadnych problemów z internetem .

Pomóżcie , bo nie jestem zbyt biegły , w tym temacie .

Pozdrawiam

Opublikowano

Spróbuj najpierw nawet jak są puste w zakładce APN je skasować (Resetuj ustawienia) i zobacz czy wskoczą automatycznie :).

Możesz sam ręcznie wpisać APN i do internetu i mms-a lub wkleić apns-conf.xml z poprzedniego romu na którym działał...

Ustawiania z postu Acida

mcc="260"

mnc="01"

apn="internet"

type="default,supl"

/>

mcc="260"

mnc="01"

apn="mms"

mmsc="http://mms.plusgsm.pl:8002"

mmsproxy="212.2.96.16"

Opublikowano
Spróbuj najpierw nawet jak są puste w zakładce APN je skasować (Resetuj ustawienia) i zobacz czy wskoczą automatycznie :).

Możesz sam ręcznie wpisać APN i do internetu i mms-a lub wkleić apns-conf.xml z poprzedniego romu na którym działał...

-reset nic nie daje

- gdzie i w jaki sposób wkleić ??

Opublikowano

Jeżeli dopiero raczkujesz w temacie to radze utworzyć nowy APN i wpisać dane poniżej i powinno wszystko działać:

Ustawienia dla Internetu:

Screenshot_2014-03-06-20-00-02.png?lgfp=3000

Screenshot_2014-03-06-20-00-05.png?lgfp=3000

Dla mms:

Screenshot_2014-03-06-20-00-11.png?lgfp=3000

Screenshot_2014-03-06-20-00-14.png?lgfp=3000

Jeżli chcesz wkleić to plik znajduje się w katalogu " \system\etc\apns-conf.xml"- musisz posiadać root, aby tego dokonać.Plik kopiujesz z zipa romu ostatnio w którym apn działały...

Opublikowano

no może już chodzę :-) ale mimo wszystko nie wiedziałem jak to zrobić ,troszkę pogłówkowałem trochę mi podpowiedziałeś i zrobiłem :-) działa , przy okazji jaki eksplorator plików jest najlepszy ??

Opublikowano

Witam wszystkich.

Podajcie proszę działający konfig apn-a mms dla Orange. U mnie też przestały działać mms-y. Próbowałem ustawiać w/g tego co podają na stronie Orange ale niestety nadal nie odbiera. Dostaję tylko powiadomienie sms z Orange, że ktoś mi wysłał wiadomość mms.

aha

Wartości w polach apn-a sa niby wpisane ale nie dziala. Reset apn-a tez nic nie daje.

Z góry dzięki.

Opublikowano

zobacz w ustawienia /sieci komórkowe /punkty dostępowe , czy masz coś , czy pusto , u mnie było pusto więc zrobiłem jak radził sibul czyli wkleiłem działający plik aps-conf do katalogu \system\etc\ i działa .

Opublikowano

sunkist: tak jak napisałem powyżej są wpisy w apn i nawet zgadzały by się z tym co na stronie Orange ale nie działa. Przestało działać chyba po ostatniej aktualizacji. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale HandcentSMS też ma problem z ponownym wysyłąniem tej samej wiadomości - wywala się :( A wcześniej było ok.

Opublikowano

kurcze nie wiem jak ja czytałem że nie widziałem drugiej części Twojego postu , mnie też po aktualizacji przestało działać , tylko u mnie było pusto , chociaż plik aps-conf był , mimo to zamieniłem ze starego roomu i zadziałało , spróbuj może u Ciebie też pomoże .

Opublikowano
kurcze nie wiem jak ja czytałem że nie widziałem drugiej części Twojego postu , mnie też po aktualizacji przestało działać , tylko u mnie było pusto , chociaż plik aps-conf był , mimo to zamieniłem ze starego roomu i zadziałało , spróbuj może u Ciebie też pomoże .

Posta edytowałem więc może przeczytałeś zanim się zaktualizowało. Wszystko z Tobą ok ;)

Poczekam do piątku. Może chłopaki poprawią, a jeśli nie to zrobie jak piszesz. Dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio robilrm full wipe, wgralem wersje 4.2.21 i brak apnow. pusta lista. Wpisalem ręcznie i dziala. Poszukam pozniej jakiegos multi lang romu zeby ten plik wyciagnac, czasem uzywam innych kart sim i wtedy byl by klopot. Dodam ze potrzebuje glownie na UK

Tap Tap from my MI2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...