Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Redmi 3 Pro a mianowicie nie działa mi w nim LTE ani na Plusie ani na Playu nie wiem co mam zrobić jedyne co to H+. Mój soft to 6.9.1 od xiaomi.eu MIUI 8.1

Opublikowano
23 minuty temu, acapla napisał:

Witam mam problem z Redmi 3 Pro a mianowicie nie działa mi w nim LTE ani na Plusie ani na Playu nie wiem co mam zrobić jedyne co to H+. Mój soft to 6.9.1 od xiaomi.eu MIUI 8.1

W Play-u powinien działać bez problemu i dodatkowych ustawień. 6.9.1 to stary rom dev, nawet na nowszym 6.9.29 były problemy (wycofano tą wersję). Z aktualizuj do najnowszego 6.12.8 i powinno zadziałać.

Opublikowano
1 godzinę temu, FromWP napisał:

W Play-u powinien działać bez problemu i dodatkowych ustawień. 6.9.1 to stary rom dev, nawet na nowszym 6.9.29 były problemy (wycofano tą wersję). Z aktualizuj do najnowszego 6.12.8 i powinno zadziałać.

Okej zaraz spróbuje i napiszę czy działa

Opublikowano
2 godziny temu, FromWP napisał:

Dalej nie działa zostało H lub H+

Opublikowano

APN-y sprawdzone? Karty obsługują lte? Usługi uruchomione u operatorów?

Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3.

Opublikowano

Jeśli po wykonaniu powyższych punktów problem nadal będzie występować sugeruję instalację systemu na czysto, czyli po full wipe. 

Plik z systemem na karcie pamięci lub na USB OTG, wchodzisz w twrp > wipe następujące punkty: system, data, cache, art/dalvik cache i internal memory. Po takim "zaoraniu" pamięci nie ma opcji żeby pozostały jakieś śmieci. 

Później już instalacja xiaomi.eu 

Jeśli wada nie zniknie można będzie założyć z dużym prawdopodobieństem graniczacym z pewnością, że to problem sprzętowy. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...