Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!
Mam problem z moim Xiaomi. Zakupiłem go w sierpniu tego roku, i zrobiłem głupotę ponieważ kupiłem go z allegro.Moje problemy są następujące:
-Telefon zaczął się bardzo długo ładować, po tym jak kupiłem telefon było w porządku.Teraz jak zostawiam telefon od 23-6-7 od 2% mam ok.50 %.Wcześniej przez całą noc ładował się cały.

-Następny problem który mnie dręczy od początku użytkowania telefonu to reklamy.Wiem że jeden typ reklam był z aplikacji " Apus ".Lecz od jakiegoś czasu doszły mi kolejne :/ Nie instalowałem jakiś głupot mam tylko aplikacje z google play.

-Ostatni problem jaki mi się przytrafił wczoraj był taki, że podczas przeglądania Facebooka telefon zaczął mi mrygać na czarno i był na zmianę z czarnym i tym co było na fb po czym się wyłączył.Podłączyłem telefon pod ładowarkę i świeciła się tylko dioda pod przyciskami na dole.Telefon po jakimś czasie się włączył z 0% baterii, zanim się wyłączył miał ok.5-6 %.Zostawiłem telefon pod ładowaniem.Później podczas użytkowania co ok. 2 min ekran mi się blokował i zresetowały mi się prawie wszystkie ustawienia np. wibracje podczas wciskania przycisków, wygaszanie ekranu.

Wie ktoś jak można zaradzić któryś problem?
Rom 7.3.5.0

Edytowane przez Krinixoon
Opublikowano

Ja na twoim miejscu w grał bym któryś z najnowszych Romów global lub xiaomi.eu, bo globala w tej wersji na redmi 3 to raczej nie było. Pierwszy global na redmi 3 był z miui 8 i wydany w sierpniu

====
Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

Opublikowano (edytowane)

Właśnie co do wgrywania romu, to trudne? Można w łatwy sposób uceglić telefon? Nigdy nie zmienialem romu i się boję że rozwale telefon :/
#edit wiem że jest poradnik na forum

Edytowane przez Krinixoon
Opublikowano
33 minuty temu, Zexon72 napisał:

Ok, czyli ewentualność syfmiui mamy wykluczoną.

Niestety nie, mamy pewność że to nieoficjalny badziew. Nie było takiego globala. 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, FromWP napisał:

Niestety nie, mamy pewność że to nieoficjalny badziew. Nie było takiego globala. 

A wielkie dzięki za czujność, faktycznie masz rację... Nie było - czyli tak, czy tak flash na czysto systemu mocno wskazany :-)

• Like 1
Opublikowano

Z zaznaczoną opcją flash_all, jak najbardziej :-)

Uwaga - dane z telefonu ulecą, ale wcześniej możesz zrobić sobie backup w chmurze xiaomi i po wgraniu Globala przywrócić. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...