Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś zauważyłem kolejny problem nakładki miui otóż jestem przyzwyczajony jeździć samochodem z mapami Google + uruchomionym w tle Yanosikiem,  niestety na miui yanosik nie chce działać w tle...  Ktoś ma podobny problem? 

Opublikowano

Boże Jedyny ludzie irytujące jest to co wy piszecie. Udowodnij mi ze ci działa?  Robiłem wszystko według samouczka i nadal yanosik nie działa w tle nie ma ikony która informuje o fotoradarac itp... 

Opublikowano

U mnie na Redmi Note LTE i Redmi Note 3 Pro Yanosik w tle działa poprawnie.

Zatem problem jest u ciebie w ustawieniach, szczególnie uprawnieniach i oszczędzaniu baterii.

Opublikowano

Musisz dać uprawnienia do wyświetlania wyskakujących okien.

Wchodzisz w Ustawienia (Urządzenie) > Zainstalowane > YANOSIK > Zarządzanie uprawnieniami > Wyświetlalnie wyskakujących okien

Screenshot_2016-11-15-11-56-06-780_com.android.settings.pngScreenshot_2016-11-15-11-55-58-617_com.android.settings.pngScreenshot_2016-11-15-11-55-49-784_com.android.settings.pngScreenshot_2016-11-15-11-55-36-929_com.miui.securitycenter-1.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się pod ten temat, bo inny który bardziej odzwierciedlał mój kłopot z Yanosikiem został już zamknięty.

Otóż podczas pracy na głównym ekranie Yanosik działa poprawnie, ale przełączony na pracę w tle wyłącza się po kilkunastu minutach.

Ustawienia inteligentnego oszczędzania baterii i inne zrobiłem zgodnie z kilkoma tematami na forum, ale nadal nie pomaga.

Zwykle aplikacja wyłącza się po np. rozmowie telefonicznej lub zrobieniu zdjęcia, ale mapy Google w tle też wyłączają Yanosika.

Gdzie może tkwić przyczyna?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie 

Od niedawna mam problem z tą aplikacją 

Jak ja odpalam potem daje żeby pracował w tle i po jakimś czasie się wyłącza apka a nigdy tak nie miałem czy ktoś też się z takim problemem spotkał i wie jak to rozwiązać ??

Opublikowano (edytowane)

Jak działała tak działa nadal nie mam z nią problemu, ostatnio zrobiłem około 500 km i nic się nie działo. Przechodziłem na auto mapę i też się nie wyłączyła. Mi4c 

Screenshot_2017-07-09-21-18-06-089_pl.aqurat.automapa.thumb.png.fd06b2462f3bf11953edb7b376c6c072.pngScreenshot_2017-07-09-21-12-55-105_com_miui.securitycenter.thumb.png.1171c23f82df48884036af414e7e78f3.png

Edytowane przez wulfel
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi natomiast Yanosik gubi fixa GPS jak działa w tle. Coś trzeba ustawić dodatkowo żeby tego nie robił? Bez tego aplikacja jest nieużywalna. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień dobry :)

Od jakiegoś czasu nie mogłem sobie poradzić z yanosikiem który miałby działać w tle.

Poczytałem dziś forum i okazało się ze problemem było ustawione oszczędzanie baterii dla aplikacji w tle. Wyłączyłem i działa - dzięki.

Ale mam inny problem - w momencie kiedy mam wyłączony ekran, to yanosik zamiast dać komunikat, potrafi tylko włączyć ekran.

niestety nie radzi sobie z jego odblokowaniem.

Nie mam ustawione żadnych zabezpieczeń typu kod, wzorek czy fingerprint.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Marcel

Opublikowano
10 godzin temu, NRGizer napisał:

Od jakiegoś czasu nie mogłem sobie poradzić z yanosikiem który miałby działać w tle.

Musisz w yanosiku zaznaczyć:pokaż powiadomienia na ekranie blokady-i będzie ok.

Opublikowano

Dziękuje!

Swoja droga to jakis geniusz musiał wymyslic ze czesc opcji programu jest dostepnych bezposrednio w programie a czesc z poziomu androida i co gorsza te miejsca nie sa ze sobą jakos powiazane... :(

Opublikowano (edytowane)

Czołem. Nie chcę zakładać nowego tematu, bo mój problem jest powiązany z tym. Nie chodzi jednak o Yanosika, lecz o Ryśka. Wolę ten program, bo w trybie działania w tle pokazuje ograniczenie prędkości - co się super sprawdza z Google Maps. Mam jeden problem. Pływająca ikona działa, powiadomienia działają itp. Problem jednak w tym, że jak Rysiek działa w tle, to Google Maps co kilka chwil na kilka sekund wyświetla komunikat "szukanie GPS". W tym czasie GPS w GM nie działa. Po kilku sekundach GPS odnajduje się i wszystko hula przez następnych kilkanaście sekund. Potem sytuacja się powtarza, tj. GM gubi GPS żeby go po kilku sekundach znaleźć i tak w kółko. Jest to bardzo irytujące, bo jak czekam na jakiś zakręt, to w chwili szukania fixa przez GM kursor się nie porusza i nie ma komunikatów nawigacyjnych. Z Yanosilkiem w tle tego problemu nie ma. Co więcej - Rysiek + Here maps działą tak samo - Here co chwila gubi fixa. W ustawieniach mam wyłączone wszelkie oszczędzania baterii itp. Macie może na to jakąś radę? Trochę to wygląda tak, jakby w jednym momencie tylko jedna aplikacja miała dostęp do GPS. Tylko dlaczego z Yanosikiem wszystko działa? 

Edytowane przez grzesik_w
Opublikowano

Za blokuj obie aplikacje :) Ja miałem problem z tym że Yanosik cały czas jakby słyszał jak się mówi "YANOSIK" więc wyłączyłem w pemisjach mikrofon ;)

Może też GPS nie masz na wysoką wydajność

Opublikowano

Info dla osób mających problem z gubieniem fixa dla yanosik podczas działania w tle:

mnie problem zniknął po zmianie poniższych ustawień:

Ustawienia - bateria i wydajność - oszczędzanie baterii - wybór aplikacji - yanosik - bez ograniczeń

Sprawdziłem podczas kilkunastogodzinnej trasy i wszystko wróciło do normalności

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Podpinam się pod temat, próbowałem już wszystkiego, włącznie z kupnem nowego telefonu (miałem Mi5 32gb, mam Mi5 64gb) oraz wgraniem innego romu (miałem MIUI9 xiaomi.eu dev, mam MIUI8 xiaomi.eu stable).

Yanosik + mapy google NIGDY nie są w stanie przetrwać więcej niż 15min. Zwykle po kilku minutach pływające okno Yanosika znika i tyle. Gdy go przywołam ponownie (bo dalej występuje na liście aktualnie otworzonych aplikacji) pisze, że albo nie ma gps albo nie ma połączenia z internetem. Po zabiciu yanosika i odpalenia ponownie dopiero zaczyna działać, ale oczywiście po kilku minutach znowu znika jego pływające okno na mapach Google.

Oczywiście doskonale znam działanie oszczędzania baterii oraz autostartu oraz uprawnień aplikacji, i są poprawnie ustawione, w załączniku screeny (BT dla yanosika obecnie zablokowałem, próbowałem nawet z pozwoleniem na włączanie ale to nic nie zmieniło).

Próbowałem także zakładać kłódki - bez zmian.

Ja się poddaję, MIUI tutaj po prostu nie daje rady. Czy ktoś wie co jeszcze można zrobić żeby Yanosik + mapy google działały na Mi5?

Screenshot_2017-10-15-07-31-40-050_com.miui.powerkeeper.png

Screenshot_2017-10-15-07-31-26-914_com.miui.securitycenter.png

Edytowane przez Vognar
Dodane info o tym, że kłódek też próbowałem
Opublikowano

Witam, pytanie do korzystających ze słuchawki Bluetooth na Yanosiku czy działa wam wybieranie głosowe kontaktu żeby zadzwonić. Wybieranie głosowe bez Yanosika działa mi poprawnie a po włączeniu aplikacji wybieranie głosowe nie działa, korzystam ze słuchawki Plantronics Explorer 50. Ciekawi mnie czy ktoś ma też taki problem.

Mi4c

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...