szyblaszczyk Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Cześć po raz drugi. Wczoraj stworzylem temat:odnośnie problemów z nowym Redmi Note 3 Pro: Dziś jest ciąg dalszy, niestety już bardzo nieciekawy. Kolega Zexon72 już miał dla mnie rozwiązanie, ale niestety wgrywałem soft dla SE (bo jak się okazuje mam jednak wersję SE z softem ze zwykłego Pro) z poziomu MIUI 7 (zrobiłem wcześniej downgrade), no i coś się wysypało i na koniec flasha wystąpił Error. Na obecną chwilę telefon jest na maxa zbrickowany - nie wiem czy może być bardziej? 1. Nie ma Fastboot 2. Brak reakcji po wciśnięciu Power, Power minus, Power plus 3. Odpinałem baterię, nic 4. Próbowałem sposoby z kabelkiem deep flash - chyba wszystko dobrze zrobiłem, niemniej jednak po podpięciu niestety nic, wyświetla sie komunikat, że nie rozpoznano urządzenia i widnieje Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed) 5. Telefon chyba sie ładuje, ładowarka jest delikatnie ciepła jak i on sam, więc coś się dzieje, ale na pewno nie jest to typowe ładowanie (ładowarka była normalnie dużo cieplejsza) Co tu jeszcze można zrobić? Edytowane 13 Listopada 2016 przez szyblaszczyk
mariusz.ur Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 Próbowałeś tego sposobu żeby wejść do trybu edl ? http://en.miui.com/thread-267263-1-1.html
muszateq Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Czy pkt 3 zrobiłeś prawidłowo, ważne jest kiedy się podpinasz do komputera tak samo jak w poradniku od Mariusza.http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=274589&highlight=unbrick%2Bredmi%2Bnote%2B3Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka
szyblaszczyk Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Tak, probowalem tego sposobu - nie przesadzajac - okolo 20-25 razy. Nic. Nie ma juz wiecej sposobow? Edytowane 12 Listopada 2016 przez szyblaszczyk
mariusz.ur Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 7 godzin temu, muszateq napisał: Czy pkt 3 zrobiłeś prawidłowo, ważne jest kiedy się podpinasz do komputera tak samo jak w poradniku od Mariusza.http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=274589&highlight=unbrick%2Bredmi%2Bnote%2B3 Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka chyba tylko to Ci pozostało spróbować
muszateq Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Jak nie poszedł z kabelkiem ani z wypinaniem baterii to chyba już tylko serwis, z tego co piszesz wynika, że chyba nawet czerwona dioda nie miga, pisz do serwisu może odratują. Jest jeszcze metoda na zwarcie testpointów ale tego bym nie próbował.
szyblaszczyk Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Opublikowano 12 Listopada 2016 Dzisiaj miga po ladowaniu ladowarka. Jak przytrzymuje Power to wtedy miga czerwona dioda. Jak puszczam Power, przestaje migac. Sprobuje z usunieciem wszystkich sterownikow tym USB Deview, dzieki za linka.
pawel0415 Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Wykrywa go jakoś komputer czy nie bardzo?
szyblaszczyk Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Jako nieznane urządzenie. Nic nie pomaga.
Acid Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Robiłeś Flash w trybie EDL jak wystąpił error? Jeśli tak to zależy jaki error. Czasem jest możliwy Flash ponownie po wymuszeniu EDL z kabla a czasem nie i wtedy masz telefon do śmieci. Wysłane z mojego MI 5
szyblaszczyk Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Tak, robiłem flash w trybie EDL. Używałem Fastboot EDL. Nie potrafię powiedzie jaki to był error. Wydaje mi się, że było po prostu error na czerwonym tle.
szyblaszczyk Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Okej, wszystko wypróbowane milion razy. Z pustego to i Salomon nie naleje... Telefon jest ewidentnym trupem nie do odratowania. Dzięki za pomoc. Do zamknięcia. Pozdrawiam.
Setti Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Z daleka jesteś? Może ja bym popróbował odratować, mój był zbrickowany i też tylko świeciła dioda led, lecz się udało Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
szyblaszczyk Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Niestety mieszkam w Anglii. Ale dzięki! Co zrobiłeś? Edytowane 14 Listopada 2016 przez szyblaszczyk
ajgor Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Wszystko mozna odratować, kabel nie zawsze daje rade, miałem juz taki przypadek, manualnie trzeba zewrzeć piny na płycie i ruszy Edytowane 14 Listopada 2016 przez ajgor
Rekomendowane odpowiedzi