Kapselek Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Witam Od paru dni jestem posiadaczem mi5. kupiona od chinczykow. miui global 8.0 stabilna 8.0.5.0. Problem polega na tym ze nie chce sie polaczyc ani z 3g ani lte. probowalem na karcie play i orange.niezaleznie od ustawien laczy sie tylko z edge 2g. jestem w zasiegu lte bo na innych telefonach mam bez problemu hspa albo lte. Czy ktos ma podobny problem i jakies rady jak to naprawic Pozdr. Kupiony na ibuygou.com Edytowane 3 Listopada 2016 przez Kapselek
Acid Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Trzeba by wgrać Global Dev z trybu EDL dla pewności czy to soft skopany czy coś więcej.
MaxPrime Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 A dokładnie to gdzie kupiłeś? Bo "kupiona od chińczyków" nic nie mówi - za dużo pseudo sprzedawców w sieci.
Kapselek Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Opublikowano 4 Listopada 2016 10 hours ago, MaxPrime said: A dokładnie to gdzie kupiłeś? Bo "kupiona od chińczyków" nic nie mówi - za dużo pseudo sprzedawców w sieci. Kupiony na ibuygou. I teraz pytanie czy bawic sie samemu w zmiane oprogramowania czy wysylac na gwarancje. i niech w serwisie sie z tym bawia??
Eragon Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja to bym wgrał soft od nowa... I masz ustawione żeby łączyło się z LTE? W ustawieniach to masz xD I tam też pokazuje Ci jakie sieci komórkowe wykrywa... jak przestawisz na ręczne wybieranie operatora. Szukaj ! ;]
Kapselek Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Opublikowano 4 Listopada 2016 No wychodzi na to ze musze dzis napisac o odblokowanie telefonu. A co do ustawien lte to wszystko sprawdzane.wymuszane laczenie tylko z lte.wtedy karta wogule jest nie aktywna.w recznych ustawieniach wykrywa mi wlasbie tylko i wylacznie sieci 2g. tak jakby 3g i 4g bylo wogule wylaczone w telefonie. A obecnie wystapil kolejny problem. czyli dual sim tez nie dziala.
Kapselek Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Opublikowano 4 Listopada 2016 6 minutes ago, Poohacz79 said: A kartę sim LTE kolega ma? Proponuje przeczytac jesscze raz pierwszy post. wyraznie napisalem ze na innych telefonach lapie mi lte
Poohacz79 Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 O to przepraszam i życzę wysokich transferów przy 2G.
Kapselek Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 On 4.11.2016 at 10:32 AM, Eragon said: Ja to bym wgrał soft od nowa... I masz ustawione żeby łączyło się z LTE? W ustawieniach to masz xD I tam też pokazuje Ci jakie sieci komórkowe wykrywa... jak przestawisz na ręczne wybieranie operatora. Szukaj ! ;] Juz chyba wszystkie mozliwe ustawienia sprawdzone, wymuszanie polaczenia tylko z lte, wyszukiwanie dostepnych sieci itp itd. Zainstalowanlem najnowsze miui 6.11.3 i nadal nic sie nie zmienilo. dostepne jest tylko i wylacznie tryb 2G. Ma ktos jeszcze jakies pomysly czy juz tylko oddanie do serwisu pozostaje??
XiaoRén Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Najprościej serwisować. (Najprościej, nie wiem czy najlepiej)
Kapselek Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 23 hours ago, XiaoRén said: Najprościej serwisować. (Najprościej, nie wiem czy najlepiej) telefon juz wyslany do naprawy gwarancyjnej do MiCenter
Kapselek Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Telefon odebrany z naprawy. Wszystko dziala jak nalezy. Potrzebna byla wymiana plyty glownej. Kontakt i czas realizacji naprawy rewelacja. Proces reklamacji trwal tydzien wliczajac w to swieto i weekend. Jedyna problem to po wymianie plyty wrocil zablokowany bootloader i znieniony numer IMEI. Musze teraz czakac 3 tygodnie zeby moc ponownie odblokowac poniewaz aplikacja MiFlashUnlock wykrywa zupelnie nowy telefon. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi