aletomeczku Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Witam. Po aktualizacji z miui 7 na miui 8 nie mogę nigdzie znaleźć ustawień smart lock. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
ZduneX25 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Ustawienia > Google > Skonfiguruj urządzenie w pobliżu ?
aletomeczku Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 4 godziny temu, ZduneX25 napisał: Ustawienia > Google > Skonfiguruj urządzenie w pobliżu ? Jak to się ma (pomijając to, że nie mogę czegoś takiego znaleźć) do smart locka? Nie mogę ustawić, ani wykrywania kontaktu z ciałem, ani odblokowania rozpoznaniem twarzy.
FromWP Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 14 minut temu, aletomeczku napisał: Jak to się ma (pomijając to, że nie mogę czegoś takiego znaleźć) do smart locka? Nie mogę ustawić, ani wykrywania kontaktu z ciałem, ani odblokowania rozpoznaniem twarzy. To raczej służy do odblokowania przy obecności bluetooth i wi-fi, co do kontaktu z ciałem to jest w innym miejscu ustawień, a rozpoznania twarzy to chyba na razie w systemie brak.
aletomeczku Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 49 minut temu, FromWP napisał: To raczej służy do odblokowania przy obecności bluetooth i wi-fi, co do kontaktu z ciałem to jest w innym miejscu ustawień, a rozpoznania twarzy to chyba na razie w systemie brak. Na miui 7 miałem po prostu menu ze smart lockiem. W prywatności (miui 8) mam tylko agenty zaufania, a w nich jest smart lock, którego nigdzie teraz nie mogę znaleźć. Gdzie jest nieblokowanie telefonu kiedy ma kontakt z ciałem? Bo jedyne co znalazłem to żeby się nie odblokowywał przypadkowo w kieszeni.
ZduneX25 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Typowej opcji smart lock już nie ma w miui.
areq1987 Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Dnia 24.10.2016 o 05:09, ZduneX25 napisał: Typowej opcji smart lock już nie ma w miui. Czyli funkcji która bardzo ułatwia zarządzanie zabezpieczeniem telefonu bardzo słabiutko..
DarkStar Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 W Xperii mam Smart Lock ustawiony tak, żeby mi odblokowywał telefon gdy jestem w domu, w MIUI jest opcja odblokowania przy jakimś urządzeniu BT (np. w samochodzie), ale na podstawie lokalizacji już się nie da.
FromWP Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 1 godzinę temu, DarkStar napisał: ale na podstawie lokalizacji już się nie da. Teoretycznie się da, ale nie działa (raz mi się pojawiło, ustawiłem i d..). Działa jedynie odblokowanie z Mibandem niestety (mi to wystarcza bo mam).
Rekomendowane odpowiedzi