Crims Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Witam, dziś otrzymałem RN3P i wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt iż nie działa czujnik zbliżeniowy(ekran nie gaśnie podczas rozmowy) i ekran nie obraca się np. w smsach. Pytanie czy telefon jest wadliwy czy coś jest nie tak z oprogramowaniem? Co ciekawe w Antutu i CPuz nie wykrywa żadnych sensorów. Czujnik światła działa prawidłowo - wyłączyłem automatyczną jasność ale to nic nie dało. Wersja MIUI - GLobal 8.0 Stabilna ( 8.0.1.0.0)LHOMIDG. android 5.1.1 LMY47V. Jakieś rady?
lukasz1992 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Uruchom diagnostykę, Zobacz czy masz włączone auto obracanie klikamy kilkukrotnie na „Wersję jądra” w Ustawienia > Informacje o telefonie Edytowane 6 Października 2016 przez madmax86
Crims Opublikowano 6 Października 2016 Autor Opublikowano 6 Października 2016 Po 3 krotnym dotknięciu wyskakuje QC test ale nie bardzo wiem co dalej mam tam zrobić.
lukasz1992 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 tam masz czujniki sprawdź co pokazują
Crims Opublikowano 6 Października 2016 Autor Opublikowano 6 Października 2016 Nic nie pokazują, nie da się tego przetestować / skalibrować.
primek Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 26 minut temu, Crims napisał: Wersja MIUI - GLobal 8.0 Stabilna ( 8.0.1.0.0)LHOMIDG. android 5.1.1 LMY47V. Syfmiui, sprawdź czy masz kenzo czy kate i zainstaluj MiFlashem odpowiedni rom na niego.
Crims Opublikowano 6 Października 2016 Autor Opublikowano 6 Października 2016 Wersja bez LTE 800 - mówisz trochę ciężkim językiem dla mnie, jak byś sypnął jakimiś linkami do poradników albo odesłał mnie w odpowiednie miejsce bo tu można zgłupieć od nadmiaru wiedzy przy pierwszym kontakcie z Xiaomi.
primek Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Czyli masz kenzo. Instrukcja wgrywania w zbiorze poradników (nr 3) Pamiętaj aby użyć najnowszego MiFlasha, do pobrania tutaj: http://api.bbs.miui.com/url/MiFlash
Crims Opublikowano 6 Października 2016 Autor Opublikowano 6 Października 2016 Pytanie co zrobić jak mam XP 32 bitowego....
primek Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Ten nowy MiFlash w teorii powinien działać na 32 bitowych systemach ale raczej bym nie ryzykował, jeśli program się wykrzaczy może uceglić telefon. Polecałbym zrobić to np. u kogoś z 64 bitowym systemem albo zainstalować takowy tymczasowo u siebie na drugiej partycji. Edit: @Crims Nawet mimo obsługi 32 bitowych systemów zalecają do używania minimum Windows 7 więc tym bardziej nie ryzykuj raczej. http://en.miui.com/thread-345974-1-1.html Edytowane 6 Października 2016 przez primek
mariuss Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Witam, miałem ten sam problem, gdy chciałem zakończyć rozmowę telefon był uśpiony nie podświetlał się. Przywróciłem ustawienia fabryczne i zero problemu telefon śmiga
Crims Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 Udało mi się przebrnąć przez zmianę wersji systemu - zainstalowałem wersję 8.0.2.0 potem zaktualizowało się do wersji 8.0.5.0, ale nic to nie dało. Antutu nadal nie widzi żadnych sensorów, ekran nie gaśnie podczas rozmowy, ekran nie przekręca się w orientację poziomą np. w smsach. Gra pozioma odpala się dobrze. Jakieś rady? Jak nic nie wymyśle do poniedziałku to mam możliwość oddania telefonu ale wolałbym tego uniknąć - nie po to czekałem 30 dni aby teraz go oddawać. Możliwe żebym dostał jakąś podróbę bez tych podzespołów?
Zexon72 Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 1 minutę temu, Crims napisał: ekran nie przekręca się w orientację poziomą np. w smsach Obrót ekranu w aplikacji sms dostępny jest tylko w romie miuipolska/xiaomi.eu podobnie, jak kilka innych 'ficzerów'. Moja sugestia - odblokuj bootloader, wgraj twrp i zainstaluj xiaomi.eu, a myślę że telefon zacznie pracować, jak należy. Ilość bugów w ostatnich kompilacjach global jest nie do zaakceptowania. Jakbyś miał problemy - pisz na PW.
luki! Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 @Zexon72 Po to mamy forum abyś tutaj udzielał odpowiedzi a nie na PW Potem za jakiś czas kolejna osoba ma podobny problem i nie jest w stanie uzyskać rozwiązania...
Crims Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 Tak przeglądam to forum i wychodzi na to że Xiaomi to szmelc nie z tej ziemi. Nie wiem za co ta firma zbiera tyle pozytywnych komentarzy, chyba za specyfikację na papierze... Co osoba to inna wersja oprogramowania, inny problem a to to nie działa a to tamto.... jeszcze to zabezpieczenie konta xiaomi , nie wiem co za geniusz to wymyślił i w jakim celu ale dał d*py po całości. Wychodzi na to że zwykły Kowalski nie powinien zawracać sobie gitary tą marką bo może się okazać że wyrzuciło się KASĘ W BŁOTO. Po za tym forum można jeszcze gdzieś szukać pomocy po za serwisem? W przypadku zablokowanego konta Xiaomi serwis coś pomoże?
lukasz1992 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Co do problemów to głównym powodem miedzy innymi jest oprogramowanie syfiaste a co do konta to też jestem ciekaw czy da się coś z tym zrobić ?
musek Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) @Crims Pamiętaj, że na 1 użytkownika z problemami, który opisuje je na forum, przypada średnio 100 użytkowników, którzy po prostu z telefonu korzystają i problemów z nimi nie mają żadnych. A zdecydowana większość problemów wynika z tego, że ludzie kombinują ponad miarę, często nie posiadając potrzebnych do tego umiejętności bądź potrzebnej wiedzy. Pobierają złe ROMy, nie postępują zgodnie z poradnikami, itp, itd. Nie forsowałbym na Twoim miejscu takich opinii. Jeśli robi się wszystko z głową - telefon działa wyśmienicie, a stosunek ceny do jakości jest rewelacyjny. EDIT: No i słuchawka nie wybucha. Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Edytowane 12 Października 2016 przez musek 1
fred Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 @Crims Wejdź na forum dla dowolnego innego producenta. Nie będzie lepiej. Też same skargi. Bo jak działa to o czym pisać?
Rekomendowane odpowiedzi