Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to jest wersja Kate? Romy od Kenzo łapią bootloop a jak się raz udało wgrać chine od Kenzo to nie działały modemy i WiFi. 

received_1091879020882000.jpeg

22-27-05-aa64eb8bbdf52dc011f4b40a01cb058a.png

Opublikowano

Ktoś juz pisał, że do Kate jest tylko aktualizacja Global dlatego boota złapałeś . Kate ma ładowarkę europejską bez przejściówki.

• Like 1
Opublikowano

Tak. Ładowarka jest bez przejściówki. Czyli cały dzień pracy na marne. Ściągam Kate. Czy dev ma aktualizacje czy musi być Stable? Przepraszam. Cały dzień od rana siedzę nad tym i już mózg mi wysiadł. 

Opublikowano
2 godziny temu, Breyger napisał:

Czy to jest wersja Kate? Romy od Kenzo łapią bootloop a jak się raz udało wgrać chine od Kenzo to nie działały modemy i WiFi. 

received_1091879020882000.jpeg

Tak to Kate. Zwana także IN (International Version) luB SE (Special Edition)

HTB1EoNzNpXXXXXkXXXXq6xXFXXX8.jpg

Opublikowano

Dokładnie. Okazało się że cały czas myśleliśmy że telefon to Kenzo jednak jest to Kate sprzedawany na allegro przez gościa jako Kenzo (ja kupiłem miesiąc temu z tej samej aukcji i było ok, teraz nie). Także radzę się dokładnie upewnić przed i po kupnie żeby nie stracić całego dnia czasu i nerwów tak jak my :)

Opublikowano

Panowie czy warto aktualizować do miui 8 czy pozostać przy siódemce. Mam Kate.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dokładnie. Okazało się że cały czas myśleliśmy że telefon to Kenzo jednak jest to Kate sprzedawany na allegro przez gościa jako Kenzo (ja kupiłem miesiąc temu z tej samej aukcji i było ok, teraz nie). Także radzę się dokładnie upewnić przed i po kupnie żeby nie stracić całego dnia czasu i nerwów tak jak my

Kate ma etykiete po angielsku bez żadnego chińskiego znaczka. Stąd łatwo poznać.

Z Mi5 Pro

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, mam dylemat, ponieważ w sklepie aze.com.pl jest Redmi Note 3 pro 3GB wersja KATE, https://www.aze.com.pl/pl/p/Telefon-Xiaomi-Redmi-Note-3-KATE-32GB/586, a w opisie jest napisane "ładowarka+przejściówka EU". Skoro wersja KATE jest na rynek EU to czemu ładowarka jest z przejściówką?

Jak dobrze kojarzę, wersja KATE wyszła również na Tajwan, więc może dlatego że jest to wersja na tamten rynek.

Opublikowano

Tego nie wiedziałem. Ale to może być tak, że skoro nie jest to wersja na nasz rynek to może być problem z gwarancją? Napiszę do nich maila i zapytam jak to wygląda skoro to nie jest wersja eu.

Opublikowano
Jak dobrze kojarzę, wersja KATE wyszła również na Tajwan, więc może dlatego że jest to wersja na tamten rynek.  

Aze nie ma fonów z polskiej dystrybucji tylko ściągają z Chin z tego co się orientuję ;-)
Więc lepiej doczytać warunki gwarancji albo w razie W składać reklamacje z tytułu niezgodności towaru z umową

Opublikowano

Pytałem w mailu to mi odpisali, że naprawy gwarancyjne realizują w Polsce pod Wrocławiem. Telefony nie wiem skąd maja, bo mi odpisali też, że mają certyfikat EU oraz ładowarki różnie, i z przejściowką, i bez. Więc raczej jest ok. Tylko zastanawia mnie jedno, ponieważ mają w regulaminie, że gwarancji nie podlegają urządzenia, w których było instalowane nieoficjalne oprogramowanie, a w mailu mi napisali, że " Soft miuipolska nie jest oficjalnym oprogramowaniem i wymaga odblokowania bootloadera. Samo odblokowanie bootloadera nie jest powodem utraty gwarancji, jednak zrootowanie telefonu już tak". Trochę mnie to zastanawia..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Moja dziewczyna zamówiła telefon Redmi Note 3 ze snapdragonem. Po jakimś czasie użytkowania postanowiłem poczestowac jej telefon romem miuipolska. Jednak tutaj zonk - jaka jest to tak naprawdę wersja telefonu?

Że strony Xiaomi, po podaniu imeiu i s/n, dostałem wiadomość, że jest to

H3B CMCU

Z tego wynikałoby, że modelem jest Redmi Note 3 Pro SE.

Jednak telefon twierdzi, że jest Redmi Note 3.

Stad pytanie, czym upewnić się jaka wersja telefonu jest i jaki Rom wybrać.

Mam pozwolenie od miui, i pobrany już program do flashu.

530b21335e11bdf10c7f35aee6762e75.jpg

Opublikowano

W zakładce Informacje o telefonie w przypadku Redmi Note 3 Pro SE jest napisane właśnie tak jak na screenie, który wrzuciłeś. Wszystko się zgadza.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...