Problemy techniczne
135 topics in this forum
-
- 1 follower
- 25 replies
- 27k views
Witam wszystkich. Potrzebuje pilnej pomocy. W moim redmi note 3 pro wszedłem niechcący w ustawienia systemowe (nacisnąłem chyba wszystkie przycisk przy telefonie, i niechcący tam wszedłem). Nic tam nie zmienialem, żeby wyjść wylączyłem telefon i włączyłem od nowa. Od tamtej pory nie moge odblokowac telefonu Czytnik palca nie odblokowuje telefonu, a podany przeze mnie kod okazuje się nieprawidłowy A wcześniej bez problemu odblokowywał. POMOCY co zrobić. Mam konto MIUI ale nie potrafie się tam poruszać. Da się to jakoś odblokować przez to konto? Zalezy mi bardzo na tym żeby nie utracić zdjęc z tego telefonu bo ostatnio akurat przeniosłem sporo z karty na pamięć wewnętrz…
Last reply by Avatar255, -
-
- 2 replies
- 10.2k views
Witam, miał ktoś taki problem, ze po wybraniu 112 albo 997 usłyszałem tylko "błedny numer" i sie rozłączyło. Sieć faktmobile czyli taki podoperator play. Myślałem ze na alarmowe to z kapcia mozna sie dodzwonić a tu taka niespodzianka. Jakieś pomysły?
Last reply by Kadi, -
- 0 replies
- 722 views
Witam, jak wyłączyć tą czerwona ikonę w przeglądarce? Pojawiła się nagle.
Last reply by warszawa12332167, -
- 0 replies
- 913 views
Witam. Może ktoś wie co może być przyczyną braku reakcji na port USB. Wymieniłem port na nowy, wymieniłem baterie na nową, telefon zresetowany do ustawień fabrycznych. Po podpięciu do komputera lub ładowarki BRAK REAKCJI
Last reply by TomekSzeryf, -
- 0 replies
- 823 views
Witajcie, Ciężko opisać mi ten problem w słowach "technicznych", więc opiszę go łopatologicznie. Model ten posiada na samym dole trzy przyciski systemowe - menu, ekran główny (home) oraz powrót. Jest możliwość przypisania tym przyciskom dodatkowych funkcji, które uruchamiane są po dłuższym przyciśnieciu tegoż. Dla mnie menu = zrzut ekranu, a powrót = natychmiastowe zamknięcie aplikacji. W ostatnim czasie miewam problemy z tymi dodatkowymi funkcjami: przy dłuższym przytrzymaniu przycisku, telefon nie odpowiada wskazaną przeze mnie funkcją. Przykładowo, przeglądając różne aplikacje (instagram, messenger, ggl chrome) i chcąc wywołać z…
Last reply by Malinowachmurka, -
- 6 replies
- 3.7k views
Witam, od jakiegoś czasu mam następujący problem. Note 3 SE po ponownym uruchomieniu po 5 minutach wyłącza 2 sim, w ustawieniach Karty SIM i sieci komórkowe, nie pokazują się ustawienia ani możliwość włączenia drugiej karty. Czy ktoś miał/ma podobny problem i czy sobie z nim poradził? Pozdrawiam
Last reply by Kropianka, -
- 33 replies
- 3.8k views
Witam! Mam problem ze swoim Redmi Note 3 Pro w wersji. Mianowicie dzisiaj rano przed wyjściem do pracy wyskoczyło mi powiadomienie z dostępną aktualizacją na mój telefon i coś mnie podkusiło, żeby ją wykonać. Niestety był to błąd, ponieważ cały dzień w pracy byłem bez telefonu... Telefon podczas instalowania aktualizacji wyłączył się i włączył w celu jej zainstalowania i niestety tak już zostało. Włącza się okno z logiem "mi" oraz pasek stanu z napisem "Trwa aktualizacja MIUI, nie wyłączaj urządzenia". Pasek postępu aktualizacji wypełnia się w 1/5 i telefon się restartuje i tak w kółko... Bardzo proszę Was o pomoc i z góry dziękuję :). Pozdrawiam, Michał
Last reply by piotrk87, -
- 13 replies
- 3.5k views
Witam Jestem tu nowy ale prosiłbym o pomoc około 1,5 roku temu zakupiłem telefon redmi note 3 pro se i do tego momentu sprawował się idealnie, dopiero jakies 3 miesiące temu telefon zaczął wariować zaczęło się od tego że na początku bateria trzymała mi 2/3 dni lecz później telefon otrzymał aktualizacje i teraz trzyma jeden dzień przy tym samym użytkowaniu a następnie po jakimś czasie telefon przestał się ładować przy włączonym telefonie, po podłączeniu go do ladowarki/komputera telefon nie reaguje na podłączenie dopiero zaczyna się ładować w momencie resetu telefonu (w trakcie resetu musi być podłączona ładowarka) lub całkowitego wyłączenie telefonu telefon nie zosta…
Last reply by mikesz74, -
- 1 reply
- 739 views
Witam, dzisiaj wgrałem twrp recovery przez minimal ADB and Fastboot zrobiłem wszystko tak samo jak było na filmiku oprócz wgrania roota bo nie miałem wtedy tego pliku na telefonie zrestartowałem telefon i stanął na logu i nie chce się włączyć, a nie chce go formatować, ponieważ mam bardzo ważne dane tam da się coś z tym zrobić żeby telefon się włączył? TWRP Recovery normalnie działa.
Last reply by tpawel, -
- 16 replies
- 5.9k views
Hej, 2 dni temu stałem się posiadaczem telefonu Redmi Note 3 Pro SE zamówiony na aliexpress. Zauważyłem niepokojąca rzecz, telefon na MIUI 7 (taki dostałem od sprzedawcy) nie chciał się połączyć poprzez WIFI, cały czas wyświetlało się łączenie/zapisana w statusie sieci. Po aktualizacji do najnowszego MIUI 8 Global Stable telefon połączył się z WIFI jednak prędkość jest bardzo słaba, po ponownym rozłączeniu wifi i próbie połączenia sytuacja powtarza się jak na poczatku (cały czas wyświetla się łączenie/zapisana w statusie sieci). Od czasu do czasu uda się połączyć z wifi (nie wiem od czego to zależy). Dodam, że 2 telefon samsung A3 jest połączony do tej sieci wifi + 2…
Last reply by mariusz.ur, -
- 6 replies
- 6.8k views
Nie mogę znaleźć gdzie mam zmienić czcionkę. Gdy wchodzę w ustawienia-wyświetlacz to tam tylko mogę zmienić rozmiar czcionki. Różne czcionki zainstalowałem z plików mtz i dalej nic
Last reply by dexth, -
- 3 replies
- 5.6k views
Witam wszystkich. Zmieniłem operatora na a2mobile (2 karty) , telefony nie logują się do roamingu zagranicznego operatora. Jeden tel to RN3SE a drugi RN4 SD. Na karcie Play Roaming zagraniczny loguje się do o2/E-Plus 2G i LTE bez problemu. W a2mobile automatycznie brak usługi/połączenia alarmowe, ręcznie skanuję sieć i wybieram, ale nie zaloguje się, Vodafone,Telekom, E-Plus/o2. Rejestrowanie w sieci i Odpowiedż " karta sim nie pozwala na połączenie z tą siecią". a2mobile ma dodatkowo ikonę "narzędzia sim", w niej ustawione jest na automatycznie, wybieram ręcznie i zagranica i to samo, brak usługi. W tych ustawieniach ponownie wyszukiwanie ręczne, wyszukuje sieci al…
Last reply by tomaszek, -
- 2 replies
- 1.9k views
Witam Kupiłem ładowarkę indukcyjną i adapter do telefonu. Niby na ładowarce pokazuje, że ładuje, ale w telefonie nic nie pokazuje. Sprawdzając telefon po godzinie również nie zaobserwowałem naładowania baterii. Czy w telefonie trzeba cos dodatkowego ustawic?
Last reply by zyggi, -
- 2 replies
- 1.6k views
Siema wszystkim. Dzisiaj, ok. godziny 12:00 z mojej galerii "wyparowały" prawie wszystkie zdjęcia, ale po paru godzinach zaczęły bardzoo powoli powracać. Z ok. 8500 zdjęć, do teraz powróciło nie całe 2900. Jednak, kiedy wejdę w eksplorer plików - wszystkie fotki są, w Facebooka żeby wybrać sobie jakieś tam zdj - wszystkie są, a jak patrzę na ilość wolnej pamięci na karcie SD - jest taki sam stan jak przed owym "wyparowaniu". Nie wiem o co chodzi, to mój pierwszy taki problem... Mógłby ktoś pomóc??? Z góry, dzięki za pomoc [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro (Kate), MIUI 8.5.3.0 Global Stable Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by JonatanJONY, -
- 10 replies
- 6.2k views
Standardowa przeglądarka (opisana po prostu: "internet") przestała mi ściągać jakiekolwiek pliki. Klikam np. załącznik w poczcie, wyskakuje okienko: "zapisz Pliki plików" - cokolwiek to znaczy - mam opcję zmiany folderu , nazwę pliku i po naciśnięciu ok wyskakuje komunikat "zaczynam pobieranie" , znika i ... tyle, plik się nigdzie nie pojawia ...) To samo działanie przy użyciu tez przecież "wbudowanego" Chrome działa bez zarzutu. Wcześniej nie miałem problemów, zaczęło się jakiś miesiąc temu ... może po którejś aktualizacji, nie mam pewności. Soft to Global 8.2.4.0 (MHRMIDL)
Last reply by makay, -
- 1 follower
- 20 replies
- 2.2k views
Hej, widzę że spotkało mnie coś o czymś często piszecie Tak więc od początu Telefon kupiłem wczoraj, dystrybucja polska, wersja global KATE snapdragon, 152mm Telefon uruchomiłem, wstępnie skonfigurowałem wszystko działało. Po włączeniu wifi ukazała się aktualizacjia miui z 7 do 8 stable. Zaktualizowałem. Wydawało się że wszystko jest ok. Sprawdziłem działanie czytnika linii papilarnych, aparatu, dzwoniłem, pisałem smsy, zainstalowałem parę aplikacji. Odstawiłem na biurko i po paru minutach chciałem coś sprawdzić; pocztę czy fb i okazało się że tel jest wyłączony. Kilka razy nacisnąłem POWER - zaskoczył i uruchomił się. Zdarzyło się tak jeszcze ki…
Last reply by stancio, -
- 0 replies
- 896 views
Witajcie. Mam problem związany ze swoim RN3 SE ( tak jestem pewny tego, że to SE, model "2015161" i 152mm ) . Wszystko zaczęło się w momencie, gdy wgrałem rom miuipolska na swój telefon. Początkowo wgrywałem Kenzo (byłem przekonany że mam ten model) jednak pojawiły się objawy związane typowo z nieodpowiednim romem. Początkowo nie miałem IMEI(brak zasięgu, wi-fi itp) oraz ciągle wyskakujący "błąd aparatu"-"nie można połączyć z aparatem" , gdy udało się odzyskać imei, powróciło Wi-Fi lecz niestety wciąż występował problem z brakiem zasięgu oraz niedziałającym aparatem. Czytając wiele wątków doszło do mnie że wgrałem zły rom. Postanowiłem wgrac odpowiedni rom Kate (tryb edl …
Last reply by Floe, -
- 9 replies
- 1k views
Witam miesiąc temu zrobiłem kopię telefonu rn3 w twrp. Zrobiłem też kopię w chmurze jak i kopię lokalna w pamięci telefonu. Bo wiem juz że te kopię jedną druga i trzecia dają tylko pewność przywrócenia wszystkiego bo każda coś okroi ( głównie chodzi zakładki z ekranu startowego aplikacji internet których mam masę i hasła do nich zapamietane . Następnie pożyczyłem ten telefon koledze na miesiąc bo i tak mam inny nowszy po czym po oddaniu telefonu zrobiłem wipe, jego dane usunolem wgrałem pliki swojej kopi . Po przywróceniu pojawia się ekran z hasłem połącz kropki aby odblokować Niestety nie działają te kropki rysując ten prawidłowy znak który zaws…
Last reply by Mariuszes, -
- 7 replies
- 2.5k views
Witam od jakiegoś tygodnia notorycznie atakuje mnie ten załączony na obrazku komunikat-na obu przeglądarkach. Instalowałem Kaspersky/skanowałem/MIUI virus scan i niby wszystko jest oki. Ale gdzieś siedzi jakiś syf, również aplikacja poczta.o2 notorycznie meczy mnie ze wykryła niepożądane działania i żąda weryfikacji (captcha) nic ciekawego nie znalazlem w sieci. Ma ktoś jakiś pomysł? Nie chcę robić formataa,trochę mi szkoda ustawień. Bootloader mam zablokowany/brak roota. Ta wiadomość wyskakuje od czasu do czasu nie caly czas. Przez rok telefon działał bez zarzutu..ma ktoś jakąś radę? Wszystko jest up to date.
Last reply by Wiskas, -
- 19 replies
- 8k views
Witam Wszystkich, jestem od wczoraj "prawie" szczęśliwym posiadaczem Red Mi Note 3 International. Dlatego prawie, gdyż mam problem z łącznością bluetooth w aucie (wcześniej S5 neo i iphony pięknie się łączyły) Podobno jest to problem znany i coś tam już czytałem że trzeba wgrać rooma, ale szczerze to jestem słaby technicznie i prosiłbym o takie dokładne opisanie co mam zrobić. Dodam, że po włączeniu telefonu zaktualizowałem go do Miu 8. Oprócz tego nieszczęsnego zestawu w aucie (fabryczny z 2011 r. czyli pewnie jakaś wczesna wersja Bt) to z moim poprzednim s5 i głośnikiem JBL nie mam problemu. Z góry dziękuję za pomoc, po prostu dużo korzystam z t…
Last reply by argentina10, -
- 1 reply
- 756 views
Witam Po przeniesieniu numeru do Orange i włożeniu nowej karty SIM, karta nie chce się zarejestrować. Zmieniałem język na angielski tak jak było napisane w powiadomieniu, ale nadal nic. Jest napisane, Couldn't receive activation SMS from server.
Last reply by Crims, -
- 3 replies
- 1.1k views
Mam pytanie czy wam też szaleje ekran dotykowy podcZas ładowania ? U mnie naprawdę trZeba się namęczyć nawet przy odbieraniu rozmowy w tym czasie. Jakość "dotyku" spada do koszmarnego poziomu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Kyniolus73, -
- 0 replies
- 752 views
Witam. Po ponownym uruchomieniu telefonu w telefonie zmieniają się niektóre ustawienia między innymi dezaktywuje aplikację "dokumenty", w ułatwieniach dostępu wyłącza aplikacje "Odebrać telefon" i włącza jej oszczędzanie baterii. Czy da się to jakoś naprawić?
Last reply by aroo4444, -
- 10 replies
- 3.4k views
Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem KATE i tak sobie testuję telefon i znalazłem buga, a mianowicie podczas prowadzenia rozmowy przez zestaw słuchawkowy nie używa mi mikrofonu z zestawu tylko wciąż z telefonu w związku z czym nie da się normalnie rozmawiać. Zestaw słuchawkowy jest na 100% dobry, bo w starej Xperii S działa jak należy. Spotkałem się również z podobnym problemem opisanym na necie, który nie ma rozwiązania. Miałbym prośbę jak ktoś ma w KATE MIUI inne niż Global 8.0 stable 8.0.4.0(MHRMIDG), albo nawet i takie prosił bym o przetestowanie rozmowy telefonicznej na zestawie słuchawkowym i napisanie tu, czy były jakieś problemy z mikrofonem, czy nie. Z …
Last reply by DeTomek, -
- 0 replies
- 723 views
Witam mam problem z ładowaniem telefonu, problem polega na tym gdy podłączam telefon do ładowarki telefon nie reaguje na podłączenie (nie ukazuje tego diodą ani animacja na baterii jak i się nie ładuje) lecz gdy podłącze kabel do telefonu i go zresetuje telefon ładuje się normalnie, następnie gdy znowu go odłącze i podłącze zapętla się cała historia proszę o pomoc telefon to redmi note 3 pro se z góry dziękuję
Last reply by Yoshii08,