rsoltan Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Witam. Posiadam MI4 kupiony w xfs, lecz tym razem chcę sprezentować telefon Żonie a że szkoda mi wolnego czasu którego mam mało na grzebaniu w oprogramowaniu. Przegrzebałem forum oraz sklepy internetowe bezpośrednie jak i allegro. Telefon który mnie interesuje to Xiaomi Mi5 3+32 http://www.technos-online.pl/xiaomi-mi5-3-32-gb-dual-sim-lte-nfc-snapdragon-820-(bialy).htmltelefon by Tak się zastanawiam czy to dobra decyzja. Na xfs wyjdzie taniej ale będzie tam tylko j. angielski a z braku czasu zależy mi na tym by telefon był gotowy do użytku zaraz po rozpakowaniu. Mój MI4 od xfs ma global room co mi w zupełności wystarcza, niestety teraz xsf wysyła tel z azji a nie czech i room fabryczny a nie global. Wybór padł na ten sklep ponieważ ma dobre opinie, z kolei xiaomi.com.pl ma taniej a mieszane opinie. Co doradzicie? Edytowane 24 Września 2016 przez rsoltan
witek_77 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) x-kom Tel z polski i z globalem w sobie i EU ładowarką TUTAJ masz linka a ja sam kupiłem od BESTOFELEKTRO na alledrogo i przyszedł w 8 dni w dobrej cenie z wgranym global_dev Edytowane 24 Września 2016 przez witek_77
rsoltan Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) witek_77 W twoim sklepie chcą tyle za wersje 32g Co w technos za 64g ^^ Sprzedawcy poniżej 1 tys. aukcji na allegro nie wchodzą w grę chyba że mają wykupioną opcję sklep od allegro. Edytowane 24 Września 2016 przez rsoltan
lockerek Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Tak, ale nie dawno ogłoszone ze X-kom został oficjalnie partnerem Xiaomi i masz gwarancje na terenie kraju a u Technosa niewiadomo gdzie Twój wybór ja sam kupiłem u Goldiego. A zabawa z romami to raptem nie całe 30 min roboty... Edytowane 24 Września 2016 przez lockerek
Nezumi Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
rsoltan Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) 19 minut temu, lockerek napisał: Tak, ale nie dawno ogłoszone ze X-kom został oficjalnie partnerem Xiaomi i masz gwarancje na terenie kraju a u Technosa niewiadomo gdzie Twój wybór ja sam kupiłem u Goldiego. A zabawa z romami to raptem nie całe 30 min roboty... Spoko 30 min, ale jak nigdy tego nie robiłeś powiedzmy dojdzie do godziny, ale gdy nie masz czasu w tygodniu bo dążysz do tego żeby $ się zgadzała to naprawdę wole z Żoną tą godzinę spędzić aniżeli siedzieć i instalować programy. A z kolei nie chcę przepłacić za gotowy produkt. No i nie kupuje produktu zakładając że padnie z wejścia, moje Mi4 służy wspaniale mimo licznych upadków Wystarczy mi że gwarantem będzie firma z PL, swoje Xiaomi wziąłem na ryzyko co innego gdy daje się prezent. Edytowane 24 Września 2016 przez rsoltan
r0bertt Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 21 godzin temu, rsoltan napisał: Witam. Posiadam MI4 kupiony w xfs, lecz tym razem chcę sprezentować telefon Żonie a że szkoda mi wolnego czasu którego mam mało na grzebaniu w oprogramowaniu. Przegrzebałem forum oraz sklepy internetowe bezpośrednie jak i allegro. Telefon który mnie interesuje to Xiaomi Mi5 3+32 http://www.technos-online.pl/xiaomi-mi5-3-32-gb-dual-sim-lte-nfc-snapdragon-820-(bialy).htmltelefon by Tak się zastanawiam czy to dobra decyzja. Na xfs wyjdzie taniej ale będzie tam tylko j. angielski a z braku czasu zależy mi na tym by telefon był gotowy do użytku zaraz po rozpakowaniu. Mój MI4 od xfs ma global room co mi w zupełności wystarcza, niestety teraz xsf wysyła tel z azji a nie czech i room fabryczny a nie global. Wybór padł na ten sklep ponieważ ma dobre opinie, z kolei xiaomi.com.pl ma taniej a mieszane opinie. Co doradzicie? X-kom - skoro chcesz z PL to tylko oficjalne źródło z gwarancją w Polsce, a nie w garażu u Janusza jak się coś zepsuje
rsoltan Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) U nich 1799 zl za wersje 32g, kurde mam dylemat a zostało mi 2 tygodnie do urodzin. Ciekawi mnie dlaczego xsf nie wgrywa już global roomu. Fostech chce 1650 zl i ma sporo dobrych opinii i chyba wybór padnie na nich. TYlko pytanie biały czy czarny hehe Edytowane 28 Września 2016 przez rsoltan
tpawel Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Nie polecam xfs, nie ma ich już w Czechach. Wysyłają normalnie z Chin. Nie możesz kupić w jakimś normalnym sklepie w Chinach dwa tygodnie to szmat czasu a i kilka stowek zostanie w kieszeni. Faktu dawania na prezent używanego telefonu żonie nawet nie chce komentować Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
rsoltan Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, tpawel napisał: Nie polecam xfs, nie ma ich już w Czechach. Wysyłają normalnie z Chin. Nie możesz kupić w jakimś normalnym sklepie w Chinach dwa tygodnie to szmat czasu a i kilka stowek zostanie w kieszeni. Faktu dawania na prezent używanego telefonu żonie nawet nie chce komentować Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka A kto mówi o używanym tel? Mowa o nówce. MI chodzi jedynie by był tam już wgrany global bo osobiście nie mam czasu by się w tym grzebać. Mój Mi4 ma global wgrany przez xfs i jest spoko, dlatego chcę kupić gotowy tel, w tym wypadku padło na model MI 5 32G. Foster Technologies ma 100% pozytywów na allegro. Gdzie zauważyłeś mowę o używce? Tu link do aukcji http://allegro.pl/xiaomi-mi5-100-polski-jez-32gb-24h-wwa-gwar-fv23-i6350243843.html?reco_id=b791ec9f-8515-11e6-b35d-56847afe9799&ars_rule_id=201 Dochodzi do tego rabat dla forum. Szukam gotowy produkt w dobrej cenie. Telefony od tego sprzedawcy są chwalone na forum. Edytowane 28 Września 2016 przez rsoltan
tpawel Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Sorry, źle zinterpretowalem Twoje słowa. W Chinach kupisz w dobrym sklepie, z globalem za mniej niż 1200zl. 1700 trochę dla mnie abstrakcja jak za mi5, wolałbym już chyba p9,albo dołożyć trochę i s7 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
rsoltan Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 4 minuty temu, tpawel napisał: Sorry, źle zinterpretowalem Twoje słowa. W Chinach kupisz w dobrym sklepie, z globalem za mniej niż 1200zl. 1700 trochę dla mnie abstrakcja jak za mi5, wolałbym już chyba p9,albo dołożyć trochę i s7 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka dolicz cło, i problem z gwarancją. Z cłem taki tel wyjdzie pewnie z 1500, tu do płace 150 i będzie na gotowo, do tego polecane chińskie sklepy sprzedają tylko z chińskim roomem. A z racji że masę czasu spędzam w delegacji szkoda mi czasu by w domu spędzać czas na grzebaniu w tel żeby nadawał się do użytku.
tpawel Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Soft będzie global. 1200 to już z przesyłką bez VAT, nie ma cła. 280$ telefon+17$ przesylka. Coś ok 1150 wyjdzie. Na Aliexpress kupuje się jak na Allegro, z tym że jest lepsza ochrona. Płaci się w złotówkach przez przelewy24. Jedyny minus to gwarancja realizowana w Chinach. Z Polską gwarancją jest Iboygou. Wyjdzie drożej,ale ciągle dużo mniej niż w PL. Nie zrozum mnie źle, przyjmuje Twoje argumenty,ale chcesz przeplacić prawie 50% ceny tego telefonu Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
tomasznowak Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Jaki problem z gwarancją? Kupujesz w Chinach i naprawiasz u Acida. Ja co prawda mam tańszy telefon niż MI5 i nie kupowałem go w Chinach (nie ze względu na gwarancję) , ale gdybym go brał to wolałbym kupić telefon w Chinach i mieć naprawę u Niego niż w serwisie , który o Xiaomi to słyszał jedynie z opowieści. A za zaoszczędzone pieniądze kupić coś ładnego żonie 😀 Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
rsoltan Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi5-qualcomm-snapdragon-820-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-7313.html Chciałem z Iboygou ale u nich jest że Language: English and Chinese przez co rozumiem że nie ma tam global roomu, jest też polska wersja tego sklepu na facebook ale jakoś mnie nie przekonuje. Tam gdzie w Chinach patrzyłem MI5, wszystko było z roomem fabrycznym. fakt na ali widzę już że mają global tylko jak nie dostać podroby Edytowane 28 Września 2016 przez rsoltan
bergmen Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 kup w dobrym sklepie. np tu: https://pl.aliexpress.com/store/311331
pobutek Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Tak jak kolega napisał , zamawiaj u goldway . Ja właśnie dostałem mi 5 64gb i jest global rom. Szukaj aukcji z obrazkiem - officjal global rom i masz na 100% rom z pl. Wysyłka za 17$ i paczka idzie przez Francję bez vatu i cła Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
rsoltan Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Właśnie sprawdzam go Ale opcja SS Method którą wszyscy polecają jest jako niedostępna (chyba że to chodzi o informacje o tym w którym miejscu jest przesyłka?? ) no i nic tu za 17$ nie widzę. A DHL każdy odradza bo Cło na 99% Wybierz sposób dostawy Firma Przewozowa Szacunkowy czas dostawy Koszty przesyłki Tracking Information AliExpress Standard Shipping 27-38 dni Darmowa przesyłka Available 8-15 dni US $11.11 Available Seller's Shipping Method 27-48 dni US $20.00 Not available Edytowane 28 Września 2016 przez rsoltan
bergmen Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 @rsoltan Po co piszesz to samo w kilku wąktach? niedostępny jest niby tracking przy seller shipping method. Ale nie w tym przypadku. Czytaj uważnie aukcje.
rsoltan Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) @bergmen Tu prowadzę konwersację w sprawie własnego tematu z tąd powielenie. Bez tego nie mógłbym rozwijać myśli. W 2 temacie dopytywałem o konkretnie o co chodzi. Przepraszam za powielanie A właściwie temat do zamkniecia. Kupiony https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-Quad-Core-5-2-1920x1080-16MP-Camera-Fingerprint/32609395070.html?spm=2114.13010608.0.0.Mn6m2o Dzięki za rady i sugestie, dam znać jak przyjdzie co wyszło. Pozdro Edytowane 28 Września 2016 przez rsoltan
latet Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Dnia 28.09.2016 o 09:22, bergmen napisał: kup w dobrym sklepie. np tu: https://pl.aliexpress.com/store/311331 Nie podoba mi się tam ten zapis: 10.) Dla telefonu komórkowego, większość problemów może być związane z firmware, jeśli instalować żadnego 3rdstrona firmware bez naszej zgody, zostaną utracone bezpłatną gwarancję. + Dodatkowo piszą przy ofercie telefonu, że gwarancja 6 miesięcy. Poza tym - może ktoś podpowie, jak przełączyć strony Goldiego z pseudo-polskiego, na ang.?
bergmen Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Wyłącz tłumaczenie strony. W pasku adresu po prawej jest ikonka. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi