Skocz do zawartości

Xiaomi Mi5 z polskiego sklepu, różnice w cenach oraz jakość usług według opinii forumowiczów // Prezent dla Żony od Xiaomi ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Posiadam MI4 kupiony w xfs, lecz tym razem chcę sprezentować telefon Żonie a że szkoda mi wolnego czasu którego mam mało na grzebaniu w oprogramowaniu. Przegrzebałem forum oraz sklepy internetowe bezpośrednie jak i allegro. Telefon który mnie interesuje to Xiaomi Mi5 3+32 http://www.technos-online.pl/xiaomi-mi5-3-32-gb-dual-sim-lte-nfc-snapdragon-820-(bialy).htmltelefon by

Tak się zastanawiam czy to dobra decyzja. Na xfs wyjdzie taniej ale będzie tam tylko j. angielski a z braku czasu zależy mi na tym by telefon był gotowy do użytku zaraz po rozpakowaniu. Mój MI4 od xfs ma global room co mi w zupełności wystarcza, niestety teraz xsf wysyła tel z azji a nie czech i room fabryczny a nie global. 

Wybór padł na ten sklep ponieważ ma dobre opinie, z kolei xiaomi.com.pl ma taniej a mieszane opinie.

Co doradzicie?

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano (edytowane)

x-kom :) Tel z polski i z globalem w sobie i EU ładowarką

TUTAJ masz linka

a ja sam kupiłem od BESTOFELEKTRO na alledrogo i przyszedł w 8 dni w dobrej cenie z wgranym global_dev

Edytowane przez witek_77
Opublikowano (edytowane)

witek_77  W twoim sklepie chcą tyle za wersje 32g Co w technos za 64g ^^

Sprzedawcy poniżej 1 tys. aukcji na allegro nie wchodzą w grę chyba że mają wykupioną opcję sklep od allegro.

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano (edytowane)

Tak, ale nie dawno ogłoszone ze X-kom został oficjalnie partnerem Xiaomi i masz gwarancje na terenie kraju a u Technosa niewiadomo gdzie :P Twój wybór ja sam kupiłem u Goldiego. A zabawa z romami to raptem nie całe 30 min roboty...

Edytowane przez lockerek
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, lockerek napisał:

Tak, ale nie dawno ogłoszone ze X-kom został oficjalnie partnerem Xiaomi i masz gwarancje na terenie kraju a u Technosa niewiadomo gdzie :P Twój wybór ja sam kupiłem u Goldiego. A zabawa z romami to raptem nie całe 30 min roboty...

Spoko 30 min, ale jak nigdy tego nie robiłeś powiedzmy dojdzie do godziny, ale gdy nie masz czasu w tygodniu bo dążysz do tego żeby $ się zgadzała to naprawdę wole z Żoną tą godzinę spędzić aniżeli siedzieć i instalować programy. A z kolei nie chcę przepłacić za gotowy produkt. 

No i nie kupuje produktu zakładając że padnie z wejścia, moje Mi4 służy wspaniale mimo licznych upadków ;)

Wystarczy mi że gwarantem będzie firma z PL, swoje Xiaomi wziąłem na ryzyko co innego gdy daje się prezent.

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano
21 godzin temu, rsoltan napisał:

Witam. Posiadam MI4 kupiony w xfs, lecz tym razem chcę sprezentować telefon Żonie a że szkoda mi wolnego czasu którego mam mało na grzebaniu w oprogramowaniu. Przegrzebałem forum oraz sklepy internetowe bezpośrednie jak i allegro. Telefon który mnie interesuje to Xiaomi Mi5 3+32 http://www.technos-online.pl/xiaomi-mi5-3-32-gb-dual-sim-lte-nfc-snapdragon-820-(bialy).htmltelefon by

Tak się zastanawiam czy to dobra decyzja. Na xfs wyjdzie taniej ale będzie tam tylko j. angielski a z braku czasu zależy mi na tym by telefon był gotowy do użytku zaraz po rozpakowaniu. Mój MI4 od xfs ma global room co mi w zupełności wystarcza, niestety teraz xsf wysyła tel z azji a nie czech i room fabryczny a nie global. 

Wybór padł na ten sklep ponieważ ma dobre opinie, z kolei xiaomi.com.pl ma taniej a mieszane opinie.

Co doradzicie?

X-kom - skoro chcesz z PL to tylko oficjalne źródło z gwarancją w Polsce, a nie w garażu u Janusza jak się coś zepsuje ;) 

Opublikowano (edytowane)

U nich 1799 zl za wersje 32g, kurde mam dylemat a zostało mi 2 tygodnie do urodzin. Ciekawi mnie dlaczego xsf nie wgrywa już global roomu.

Fostech chce 1650 zl i ma sporo dobrych opinii i chyba wybór padnie na nich. TYlko pytanie biały czy czarny hehe

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano

Nie polecam xfs, nie ma ich już w Czechach. Wysyłają normalnie z Chin. Nie możesz kupić w jakimś normalnym sklepie w Chinach dwa tygodnie to szmat czasu a i kilka stowek zostanie w kieszeni.

Faktu dawania na prezent używanego telefonu żonie nawet nie chce komentować

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tpawel napisał:

Nie polecam xfs, nie ma ich już w Czechach. Wysyłają normalnie z Chin. Nie możesz kupić w jakimś normalnym sklepie w Chinach dwa tygodnie to szmat czasu a i kilka stowek zostanie w kieszeni.

Faktu dawania na prezent używanego telefonu żonie nawet nie chce komentować

A kto mówi o używanym tel? Mowa o nówce. MI chodzi jedynie by był tam już wgrany global bo osobiście nie mam czasu by się w tym grzebać. Mój Mi4 ma global wgrany przez xfs i jest spoko, dlatego chcę kupić gotowy tel, w tym wypadku padło na model MI 5 32G.

Foster Technologies  ma 100% pozytywów na allegro. Gdzie zauważyłeś mowę o używce?

Tu link do aukcji http://allegro.pl/xiaomi-mi5-100-polski-jez-32gb-24h-wwa-gwar-fv23-i6350243843.html?reco_id=b791ec9f-8515-11e6-b35d-56847afe9799&ars_rule_id=201

Dochodzi do tego rabat dla forum. Szukam gotowy produkt w dobrej cenie. Telefony od tego sprzedawcy są chwalone na forum.

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano

Sorry, źle zinterpretowalem Twoje słowa.

W Chinach kupisz w dobrym sklepie, z globalem za mniej niż 1200zl. 1700 trochę dla mnie abstrakcja jak za mi5, wolałbym już chyba p9,albo dołożyć trochę i s7

Opublikowano
4 minuty temu, tpawel napisał:

Sorry, źle zinterpretowalem Twoje słowa.

W Chinach kupisz w dobrym sklepie, z globalem za mniej niż 1200zl. 1700 trochę dla mnie abstrakcja jak za mi5, wolałbym już chyba p9,albo dołożyć trochę i s7

dolicz cło, i problem z gwarancją. Z cłem taki tel wyjdzie pewnie z 1500, tu do płace 150 i będzie na gotowo, do tego polecane chińskie sklepy sprzedają tylko z chińskim roomem. A z racji że masę czasu spędzam w delegacji szkoda mi czasu by w domu spędzać czas na grzebaniu w tel żeby nadawał się do użytku.

Opublikowano

Soft będzie global. 1200 to już z przesyłką bez VAT, nie ma cła. 280$ telefon+17$ przesylka. Coś ok 1150 wyjdzie. Na Aliexpress kupuje się jak na Allegro, z tym że jest lepsza ochrona. Płaci się w złotówkach przez przelewy24. Jedyny minus to gwarancja realizowana w Chinach. Z Polską gwarancją jest Iboygou. Wyjdzie drożej,ale ciągle dużo mniej niż w PL. Nie zrozum mnie źle, przyjmuje Twoje argumenty,ale chcesz przeplacić prawie 50% ceny tego telefonu

Opublikowano

Jaki problem z gwarancją? Kupujesz w Chinach i naprawiasz u Acida. Ja co prawda mam tańszy telefon niż MI5 i nie kupowałem go w Chinach (nie ze względu na gwarancję) , ale gdybym go brał to wolałbym kupić telefon w Chinach i mieć naprawę u Niego niż w serwisie , który o Xiaomi to słyszał jedynie z opowieści. A za zaoszczędzone pieniądze kupić coś ładnego żonie 😀

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi5-qualcomm-snapdragon-820-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-7313.html

Chciałem z  Iboygou ale u nich jest że  Language: English and Chinese  przez co rozumiem że nie ma tam global roomu, jest też polska wersja tego sklepu na facebook ale jakoś mnie nie przekonuje. Tam gdzie w Chinach patrzyłem MI5, wszystko było z roomem fabrycznym. fakt na ali widzę już że mają global tylko jak nie dostać podroby 

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano

Tak jak kolega napisał , zamawiaj u goldway . Ja właśnie dostałem mi 5 64gb i jest global rom. Szukaj aukcji z obrazkiem - officjal global rom i masz na 100% rom z pl. Wysyłka za 17$ i paczka idzie przez Francję bez vatu i cła

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
Właśnie sprawdzam go ;) Ale opcja SS Method którą wszyscy polecają jest jako niedostępna (chyba że to chodzi o informacje o tym w którym miejscu jest przesyłka?? ) no i nic tu za 17$ nie widzę. A DHL każdy odradza bo Cło na 99%

Wybierz sposób dostawy
  Firma Przewozowa Szacunkowy czas dostawy Koszty przesyłki Tracking Information
  AliExpress Standard Shipping 27-38 dni Darmowa przesyłka Available
  DHL 8-15 dni US $11.11 Available
  Seller's Shipping Method 27-48 dni US $20.00 Not available
Edytowane przez rsoltan
Opublikowano (edytowane)

@bergmen Tu prowadzę konwersację w sprawie własnego tematu z tąd powielenie. Bez tego nie mógłbym rozwijać myśli. W 2 temacie dopytywałem o konkretnie o co chodzi. Przepraszam za powielanie ;)

A właściwie temat do zamkniecia. Kupiony https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi5-M5-Mobile-Phone-Snapdragon-820-Quad-Core-5-2-1920x1080-16MP-Camera-Fingerprint/32609395070.html?spm=2114.13010608.0.0.Mn6m2o

Dzięki za rady i sugestie, dam znać jak przyjdzie co wyszło. Pozdro

Edytowane przez rsoltan
Opublikowano
Dnia 28.09.2016 o 09:22, bergmen napisał:

kup w dobrym sklepie. np tu: https://pl.aliexpress.com/store/311331

Nie podoba mi się tam ten zapis:

10.) Dla telefonu komórkowego, większość problemów może być związane z firmware, jeśli instalować żadnego 3rdstrona firmware bez naszej zgody, zostaną utracone bezpłatną gwarancję.

+ Dodatkowo piszą przy ofercie telefonu, że gwarancja 6 miesięcy.

Poza tym - może ktoś podpowie, jak przełączyć strony Goldiego z pseudo-polskiego, na ang.?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...