Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kapa napisał:

jednak laptop po połączeniu go wykrywa

A jak go wykrywa? Jaki sterownik? Jeżeli się nie ładuje, to prawdopodobnie padł moduł ładowania na płytce z USB, bo to najczęsciej pada. Albo, jak go wykrywa komputer, a nic nie świeci, to możliwe że jest w trybie download. Tylko sam w taki tryb nie powinien wejść. Jeżeli jest w tym trycie, to ekstremalnie długie przytrzymanie power powinno go z tego trybu wyprowadzić. Jak to nie pomoże to raczej serwis.

Opublikowano (edytowane)

Przytrzymać absurdalnie długo (nawet minutę)  przycisk power - powinien się uruchomić od nowa. To znany problem w Redmi 3s, który ponad rok temu na moim ówczesnym 3-esie przyprawił mnie prawie o zawał ;-)

Edytowane przez Zexon72
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
3 minuty temu, dima0909x napisał:

Jako Qualcomm-HS-USB QDloader 9008 Nie wiem jakiej wersji MiFlash w końcu używać i jak tu zaradzić :(

Sterownik masz dobry, tylko ostatnio są problemy z flashowaniem Redmi 3s w trybie EDL. Nie wiem z czego one wynikają, czy z wersji MiFlasha (miałem tak na najnowszym 7.4.25 i działało tylko w trybie fastboot) czy romu. Może jakąś starsza wersję romu, albo MiFlasha trzeba zapodać, ale nie wiem czy to pomoże.

Opublikowano
11 minut temu, dima0909x napisał:

android 5.1.1 lmy47v

Zabierasz się za wgrywanie, a nie wiesz jaki masz telefon? Redmi 3s to land, Redmi 3/3pro to ido. Jak miałeś Androida 5.1, to prawie na pewno ido. Redmi 3s był od zawsze był na Androidzie 6. Czyli musisz szukać romu fastboot dla Redmi 3 o nazwie kodowej IDO. Tu są wszystkie najnowsze globale, bo tylko takie występują w wersjach fastboot: http://en.miui.com/a-234.html Tam masz też poradnik jak rozpakować i wgrywać. Próba wgrania romu od innego telefonu kończy się właśnie tak jak u ciebie.

Opublikowano
1 minutę temu, dima0909x napisał:

ido_xhdpi_global_images_6.10.13_20160805.0000.29_5.1_global_dc3c07ea87

Chyba tak, to starszy rom dev dla twojego telefonu.

Opublikowano
24 minuty temu, dima0909x napisał:

co o tym myslicie? Warto rozkrecac telefon I baterie wyjmowac? 

Nie, bo nic to ci nie da. Twój telefon jest już w trybie edl, przecież już napisałem na prv, że kabel i testpoint służą do wprowadzenia w ten tryb, ale nic nie naprawiają. To że trzeba zrestarować komputer, pozwolić na instalowanie sterowników i zrobić w nim porządek to oczywiste, bo najprawdopodobniej wina też leży po stronie komputera. Masz windows 64Bit, czy 32?

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, dima0909x napisał:

mam windows 10 64 bit

Spróbuj innego romu, może najstarszy global stable:  http://bigota.d.miui.com/V7.5.2.0.LAIMIDE/ido_xhdpi_global_images_V7.5.2.0.LAIMIDE_20160629.0000.25_5.1_global_d0ad1c194a.tgz  i ewentualnie jak nie zadziała, to starszego MiFlasha 2016.04.01 stąd: https://drive.google.com/file/d/0B2nl3rTqSisEM3JTQ1VqZWpudkk/view?usp=sharing Jak się uda wgrać to najnowszy rom wgrasz w trybie fastboot nie edl.

Opublikowano
2 minuty temu, dima0909x napisał:

kompletnie nic, jakbym nic nie podłączał...

czyli wychodzi na to że teraz muszę jakoś przejść w tryb edl?

Nie teraz musisz bardzo długo przytrzymać power, tak ponad minutę, jak się wgrał rom to wstanie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dima0909x napisał:

niestety nie wstaje :(

To teraz pozostaje ci chyba tylko jakiś znający się na rzeczy serwis. Mogłeś go popsuć już wcześniej, przy nieudanej próbie wgrywania romu od Redmi 3s.

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim redmi 3s (3/32gb) otóż gdy wyjąłem go z kieszeni okazało się że nie działa(nie reaguje na przycisk power ani na pozostałe przyciski). Gdy podłączyłem go do ładowarki dioda nie zapaliła się. Komputer widzi go(pojawia się dźwięk i ikona bezpiecznego usuwania sprzętu). Co mogę z nim zrobić czego spróbować? czy są jakieś szanse?. Jeśli temat o takim samym problemie jest już na form to czy mógłbym prosić o podanie mi linka?

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam

kus4231

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...