barrtek213 Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Aktualizacja. Niestety, na stoisku nie było nic do kate. Byłem w x-komie obok i zamowilem flexible glass od 3mk. Cena ta sama co u 3mk, ale sprzedawca potwierdził mi wymiary i wg ich systemu ma 152mm wysokości. Tylko trzeba pytać o szkło do redmi note 3, oni sprzedają kate pod tą nazwą. Mają też zwykłą folie za 9 zł, ale nie dopytałem jakiego producenta. No nic , czekam na zamówienie, okaże się czy będzie pasować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomarz Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Dnia 17.10.2016 o 18:55, barrtek213 napisał: Aktualizacja. Niestety, na stoisku nie było nic do kate. Byłem w x-komie obok i zamowilem flexible glass od 3mk. Cena ta sama co u 3mk, ale sprzedawca potwierdził mi wymiary i wg ich systemu ma 152mm wysokości. Tylko trzeba pytać o szkło do redmi note 3, oni sprzedają kate pod tą nazwą. Mają też zwykłą folie za 9 zł, ale nie dopytałem jakiego producenta. No nic , czekam na zamówienie, okaże się czy będzie pasować. I jak? Dotarło do Ciebie to szkiełko już? Jak będziesz miał to zapodaj zdjęcie jeśli będziesz mieć taką możliwość:) a jak nie to po prostu daj znać czy wszystko pasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
barrtek213 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Właśnie przymierzałem i jest lekka lipa. Po przymierzeniu brakuje około 1mm na dole. Na pewno nie jest to szkło do kenzo, to jest dużo mniejsze, przymierzaliśmy. Zastanawiam się czy nakładać czy oddać, a może reklamować u producenta? Co o tym myślicie? Na szerokość jest idealnie, ale góra i dół imho słabo wyglada. Na zdjęciach szkło jest dopasowane do głośnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Ja przepraszam ale czy nie za wysoko od gory ustawiłeś szkło? Szkło nigdy do pełnego wyświetlacza nie będzie idealnie pasować bo musi być krótsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daroxxl3 Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 (edited) Dnia 19.10.2016 o 19:26, barrtek213 napisał: Właśnie przymierzałem i jest lekka lipa. Po przymierzeniu brakuje około 1mm na dole. Na pewno nie jest to szkło do kenzo, to jest dużo mniejsze, przymierzaliśmy. Zastanawiam się czy nakładać czy oddać, a może reklamować u producenta? Co o tym myślicie? Na szerokość jest idealnie, ale góra i dół imho słabo wyglada. Na zdjęciach szkło jest dopasowane do głośnika. Ja kupiłem szkło hybrydowe 3mk leży idealnie Edited October 21, 2016 by daroxxl3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 20, 2016 Author Share Posted October 20, 2016 link? #tapatalknięte 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronix Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Witam, http://allegro.pl/show_item.php?item=6564963178 Właśnie otrzymałem od nich informacje email ze pasuje to do wersji International na 152mm. szkło oraz etui. Chyba zamówię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barrtek213 Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Ustawiłem je względem glosnika, więc raczej dobrze. Napisałem do 3mk, w odpowiedzi poprosili o zdjęcia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Moim zdaniem na dole powinno być nieco dłuższe. daroxxl3, możesz dać zdjęcie? Wronix, jak się zdecydujesz to daj znać czy to etui pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo82 Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 To ciekawe, przez telefon uslyszalem, że... nie wiedza, ale to do tej najpopularniejszej wersji bo nie bylo reklamacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Widmo szczególnie ciebie to zainteresuje bo na gearbest pojawiło się złote etui pasujące do kate http://www.gearbest.com/cases-leather/pp_471486.html Specjalnie się pytałem i jak zobaczycie w rozmiarach ma 155 mm po zewnętrznej Your original question is "Is this product compatible with Redmi Note 3 Pro Special Edition ( Kate)? 152,5 mm" Here is the answer from Our Customer service Team: " Hello Marek, Yes, it is compatible. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 21, 2016 Author Share Posted October 21, 2016 szkoda ze nie ma przezroczystego, tzn maja jedno ale 153 mm długości wymiar zewnętrzny, może być za małe #tapatalknięte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 nie wiem czemu wielkimi literami nie mogą napisać ze to Special Edition, International Version lub KATE tylko trzeba śledztwo prowadzić na podstawie zewnętrznych rozmiarów case Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 21, 2016 Author Share Posted October 21, 2016 "to je Chińczyk, tego nie zrozumiesz" #tapatalknięte Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo82 Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 ej ale jesli zdjecie odzwierciedla jego kolorystyke... to jest strasznie brzydkie, swieci sie jak psu.... i nawet bym go nie załozył. na dodatek plecki sa przezroczyste czyli szybko będą... zmatowione żołte. To oryginalne jest ladniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Dnia 21 października 2016 o 17:50, widmo82 napisał: ej ale jesli zdjecie odzwierciedla jego kolorystyke... to jest strasznie brzydkie, swieci sie jak psu.... i nawet bym go nie załozył. na dodatek plecki sa przezroczyste czyli szybko będą... zmatowione żołte. To oryginalne jest ladniejsze. Masz racje kolorystyka jak u rosyjskiego mafiozo jeszcze kete na szyję i masz komplet. Mam nadzieje ze pojawi sie wiecej akcesoriów moze i w gdzies w polskiej dystrybucji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Pewnie pytanie sie juz gdzies pojawilo - szklo od zwyklego rn3p da sie uzywac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 tak, ja używam. jest krótsze na dole, ale zastępczo może być Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojTAZPL Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Niestety, ale musisz się liczyć z tym, że jak telefon upadnie to szkło może nie pomoc. Widziałem zdjęcie gdzie digitizer pękł, a szybka nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 dopóki nie pojawi się więcej porządnych szkieł dla kate, nie mam za bardzo wyjścia. lepsze to niż goły ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojTAZPL Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Zdecydowanie. Sam też tak zrobię. I będę miał to śliczne złote etui. Telefon też złoty więc może nie będzie to tak źle wyglądać. Myślę że to kwestia czasu jak się pojawią akcesoria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyniolus73 Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 (edited) case dla kate http://www.gearbest.com/cell-phone-accessories/pp_290175.html macie racje sugerowałem się odpowiedziami chinczyków ale faktycznie oni odpowiadają jak im pasuje jak...boty automatyczne. Edited October 24, 2016 by Kyniolus73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukasz Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Obawiam się że niestety nie pasuje do Kate. Kupiłem dokładnie ten filpcase, z tego sklepu razem z telefonem i był za krótki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 no, wymiary na stronie też nie za bardzo pasują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snic Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Co prawda etui nie dedykowane do Kate ale pasuje całkiem ok. Może ktoś się skusi. Zależało mi na czymś bardziej pancernym. Zamowilem jak jeszcze nie wiedziałem, że będę miał Kate. More durable Anti Shock iFace Silicone For Xiaomi Redmi note 3 pro phone cases,TPU PC Hard Case Silicone Cover redmi note 3 pro http://s.aliexpress.com/AFzi2uU3 (from AliExpress Android) Telefon siedzi w tym pewnie. Wszystkie porty/otwory odsłonięte. Delikatnie przesunięcie na czytniku linii papilarnych. Wykonanie b.dobre. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojTAZPL Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 1. Czy etui nie jest zbyt śliskie? Szczególnie ten plastik? 2. Czy bardzo utrudniony jest dostęp do czytnika linii papilarnych? 3. Ile trwała dostawa z ali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snic Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 (edited) 9 minut temu, WojTAZPL napisał: 1. Czy etui nie jest zbyt śliskie? Szczególnie ten plastik? 2. Czy bardzo utrudniony jest dostęp do czytnika linii papilarnych? 3. Ile trwała dostawa z ali? Co prawda etui nie dedykowane do Kate ale pasuje całkiem ok. Może ktoś się skusi. Zależało mi na czymś bardziej pancernym. Zamowilem jak jeszcze nie wiedziałem, że będę miał Kate. More durable Anti Shock iFace Silicone For Xiaomi Redmi note 3 pro phone cases,TPU PC Hard Case Silicone Cover redmi note 3 pro http://s.aliexpress.com/AFzi2uU3 (from AliExpress Android) Telefon siedzi w tym pewnie. Wszystkie porty/otwory odsłonięte. Delikatnie przesunięcie na czytniku linii papilarnych. Wykonanie b.dobre. Czytnik działa bez problemu. Tył rzeczywiście trochę śliski ale gumowe boki powodują że telefon trzyma się pewnie. Dostawa z ali 30 dni 9 minut temu, WojTAZPL napisał: 1. Czy etui nie jest zbyt śliskie? Szczególnie ten plastik? 2. Czy bardzo utrudniony jest dostęp do czytnika linii papilarnych? 3. Ile trwała dostawa z ali? Czytnik działa bez problemu. Tył rzeczywiście trochę śliski ale gumowe boki powodują że telefon trzyma się pewnie. Dostawa z ali 30 dni Edited October 24, 2016 by Snic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Wkleilby ktos zdjecie jak wyglada kate ze szklem od kenzo? Do silikonowego pokrowca nie da sie wcisnac kate? Nie rozejdzie sie te 2 mm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 wciśniesz, ale nie wygląda to za fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jestemsuper Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 (edited) A ktoś pisał do 3mk w sprawie szkła na wersję kate? Są bardzo elastyczną firmą i mają dobry kontakt z klientem. Jakby zebrało się kilkanaście osób, to może byliby w stanie zrobić szkło na zamówienie? Edited October 24, 2016 by jestemsuper Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo82 Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 3mk zrobi kilkanascie szkiel na zamowienie Chętnych w PL pewnie znalazłoby sie ze 100 a to i tak byłoby zbyt mało Może gdyby ktoś zamówiło 100kg tych szybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crims Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Oj zapotrzebowanie jest duzo wieksze. W samym me telefony rozeszly sie jak buleczki a i na allegro co raz wiecej kate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawril Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/c/Redmi-Note-3-Global/1224/1/default/1/searchquery/Redmi+note+3 Tutaj są folie oraz szkła flexible od 3mk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHBmacieg Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Dnia Thursday, October 20, 2016 o 13:39, wronix napisał: Witam, http://allegro.pl/show_item.php?item=6564963178 Właśnie otrzymałem od nich informacje email ze pasuje to do wersji International na 152mm. szkło oraz etui. Chyba zamówię. I co? Zamawiałeś? Pasuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wronix Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Nie nie zamwiałem. Bo trafiłem na ten wątek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHBmacieg Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Widziałem i też się już dopisałem do zamówienia. Swoją drogą zadzwonię może do sklepu xiaomi w Warszawie i zapytam czy mają na miejscu jakieś akcesoria do Kate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts