mgcompany Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Również myślałem nad zmianą na nowszy model, ale czekam na coś świeższego i z Qualcommem. Podoba mi się RN4, ale MediaTek odstrasza, niby nie jest zły, tyle że zawsze wyjdą jakieś problemy z nim, czy to techniczne, czy software'owe (szczególnie z aktualizacjami). Nawet myślałem o Redmi 3 z Qualcommem, ale cena taka jak za Note'a. Poczekam do przyszłego roku.
Grothgar Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Dnia 29.10.2016 o 15:05, mgcompany napisał: Podoba mi się RN4, ale MediaTek odstrasza A nuż pojawi się jakiś RN4 Pro z Qualcommem na wzór RN3
galakty Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 1 godzinę temu, JestemMortem napisał: A nuż pojawi się jakiś RN4 Pro z Qualcommem na wzór RN3 Wątpię, RN3 Pro to był za duży hit, jeśli dadzą niedługo czwórkę na nowszym Snapie, to będę zdziwiony. Co nie znaczy, że cokolwiek poprawią w tym telefonie Oglądąłem dzisiaj Moto X Style 35 GB z 21 mpx aparatem. Kurde, kawał klocka ale super tel.
Grothgar Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Oglądąłem dzisiaj Moto X Style 35 GB z 21 mpx aparatem. Kurde, kawał klocka ale super tel.No i co po tych megapikselach przy tak małej matrycy...
galakty Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 11 godzin temu, JestemMortem napisał: No i co po tych megapikselach przy tak małej matrycy... Nie wiem, ale zdjęcia robi bardzo ładne. Więc nie obchodzi mnie ile milimetrów ma matryca, liczy się efekt.
Accro Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 11.11 u goldwaya na aliexpress będą niezłe promocje (np Redmi 3s za $xx.99, RN3P za $xxx.99 - ceny podają stopniowo, dzień po dniu) - kupię wtedy najprawdopodobniej R3S/R3P/RN3P a dotychczasowego RN2 odsyłam na 'gwarancję' do sprzedawcy dopiero po przybyciu nowego telefonu
xxmati96xx Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Nie dziwi was fakt że dużo osób w jednym czasie napisało o tym że bateria im słabo trzyma? Można by się zainteresować softem i do testów wgrać miui 7 i protestować.
Hormon Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Ja bym tu własnie stawiał na soft, a nie winił baterie. Również od jakiegoś czasu mam problemy jak tu opisujecie. A po ostatniej aktualizacji to już wogole jest masakra. Pół dnia wytrzymuje bateria. Bez powerbanka z domu się nie ruszam.
xxmati96xx Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Gdybym znalazł ostatni soft miui 7 china dev to bym sprawdził.
xxmati96xx Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Dnia Wednesday, November 02, 2016 o 23:14, JestemMortem napisał: Byłem na miui7, identico No to dziwna sprawa, że akurat teraz nagle dużo ludzi pisze o słabo działającej baterii
Krusell Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 6 godzin temu, xxmati96xx napisał: No to dziwna sprawa, że akurat teraz nagle dużo ludzi pisze o słabo działającej baterii Redmi Note 2 mam od roku czasu, 2,5h SOT to jakiś żart jest. Muszę go ładować 2-3 razy dziennie bo przy odpalonym necie procenty uciekają w oczach. Wgrane mam najnowsze miui polska. 1
xxmati96xx Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Dnia Thursday, November 03, 2016 o 12:55, Krusell napisał: Redmi Note 2 mam od roku czasu, 2,5h SOT to jakiś żart jest. Muszę go ładować 2-3 razy dziennie bo przy odpalonym necie procenty uciekają w oczach. Wgrane mam najnowsze miui polska. Ja też mam od roku i mam wgrane china dev i sot 3,5-4h przy 20h na baterii. Edytowane 3 Listopada 2016 przez xxmati96xx
Hormon Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Kojarzy ktoś która wersja bodajże kwietnia miała najlepszy sot? Teraz chodzę do pracy na 12h i nie ma opcji aby tyle bateria wytrzymała na najnowszym Dev. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Ja siedzę cały czas na miuipolska 5.10.29 i mam co jakiś czas takie skoki wskaźnika procentowego jak inni na nowszych softach, no i zdarzają się one od kilku miesięcy, a kilka osób pisało, że stało im się to w ciągu ostatniego miesiąca. Nowszego nie instalowałem, bo działa jak trzeba, a jakoś nie widzę sensu przechodzić na MIUI8, więc nie mam nic z nowszych softów. Może zróbcie ankietę jak kiedy zaczęły się problemy i na jakim sofcie? 1
Grothgar Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Głupota, pamiętam na 5.9 - 5.12 miałem po 5-6h sot a teraz wracając nań identycznie jak tu tzn 2h.Bariera po prostu się zużywa.
Bogas Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Soft. Grzeje się niesamowicie. Zobaczcie jak ktoś ma. Messengera...13%. Ciaga prąd nosem.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Hormon Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Głupota, pamiętam na 5.9 - 5.12 miałem po 5-6h sot a teraz wracając nań identycznie jak tu tzn 2h.Bariera po prostu się zużywa.Pierwszy raz mam taką sytuację aby bateria się tak szybko zużyła. Jakoś nie mogę w to uwierzyć aby tak było. W moim 3letnim Coolpad F1 sot na poziomie 5-6h. Ładowany każdego dnia. Wysłane z Redmi Note 2 Prime
Tygrys Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Panowie mój wynik z dwóch ostatnich dni. Z tym że przyznaje w nic nie grałem. Szału kurde nie ma. Macie porównywalnie obecnie? Telefon ma około roku. Naciapciane z RN2 ; Miui 8
Accro Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Wgrałem CM12.1 stąd: http://www.needrom.com/download/cyanogenmod-3/ @JestemMortem Zobaczę jak będzie się sprawował ten ROM, na pewnej grupie na FB ktoś twierdzi że na miui też trzymało mu fatalnie, a na tym nawet 4h sot xD 1
KucyG Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Ten za***isty uczuć kiedy chowasz telefon do kieszeni kiedy ma 20% po 5 minutach chcesz coś sprawdzić a on jest wyłączony... Dobra, zdarza się podlacze pod ładowarkę. Sprawdź baterie po 20 minutach, o aż 0% super 🖤EDIT. Wyjęcie baterii i ponowne włożenie... >Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1
Accro Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 ^Norma na MIUI. Po wgraniu CMa jestem mile zaskoczony. Przy mocnym użytkowaniu (nawet mocniejszym niż zwykle) - Cały czas LTE, Messenger, Snap, chrome, spotify, czasem GPS i jasnosc auto+max wytrzymał mi prawie 3h SOT (wynik i tak mocno przeciętny ale jak dla mnie i tak sporo lepiej niż poprzednie 2h). No i bateria zachowuje się o wiele bardziej przewidywalnie, nie ma czegoś takiego że z 20% zrobi się nagle 0% jak wyżej na screenach. Ogólnie polecam, czasem coś się zatnie ale tak to bardzo ok działa. Jedynie jakosc dzwieku byla IMO sporo lepsza na MIUI, spróbuję ogarnąć temat Viper4Android
KucyG Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 @Accro no weź zobacz z tym viperem co i jak bo ja aktualnie używam dolby atoms (nwm czy będzie działać na CM) i jakie apki trzeba doinstalować( w jakimś CM musialem np apke do słuchania muzyki) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Waxy Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) 43 minuty temu, Accro napisał: ^Norma na MIUI. Po wgraniu CMa jestem mile zaskoczony. Przy mocnym użytkowaniu (nawet mocniejszym niż zwykle) - Cały czas LTE, Messenger, Snap, chrome, spotify, czasem GPS i jasnosc auto+max wytrzymał mi prawie 3h SOT (wynik i tak mocno przeciętny ale jak dla mnie i tak sporo lepiej niż poprzednie 2h). No i bateria zachowuje się o wiele bardziej przewidywalnie, nie ma czegoś takiego że z 20% zrobi się nagle 0% jak wyżej na screenach. Ogólnie polecam, czasem coś się zatnie ale tak to bardzo ok działa. Jedynie jakosc dzwieku byla IMO sporo lepsza na MIUI, spróbuję ogarnąć temat Viper4Android Z jakiej wersji CM korzystasz? Ok, już widzę. 12.1. Sprawdzę sam z ciekawości, bo dziś to godzina Sot xD Ostatnio to norma. Edytowane 8 Listopada 2016 przez Waxy
redminote2 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 To moze dla kontrastu wklej czas dzialania telefonu bo jesli np. chodzil 5 dni na jednym ladowaniu to wcale nie jest tak zle.
Grothgar Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 To moze dla kontrastu wklej czas dzialania telefonu bo jesli np. chodzil 5 dni na jednym ladowaniu to wcale nie jest tak zle.Odczepiony dziś rano.PS od 2% do 100% naładował się w 27 minut
redminote2 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 1 minutę temu, JestemMortem napisał: Odczepiony dziś rano. PS od 2% do 100% naładował się w 27 minut Bateria oryginalna czy jakis zamiennik? Na CM tez tak leci?
Grothgar Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) 12 minut temu, redminote2 napisał: Bateria oryginalna czy jakis zamiennik? Na CM tez tak leci? Oryginał, ale już rok żyje. Staruszek. Na początku było 5h czasem 6. Najgorsze jest to, że nie ma oryginalnych zamienników Wszędzie tak samo, niezależnie od romu Edytowane 10 Listopada 2016 przez JestemMortem
redminote2 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Oryginał, ale już rok żyje. Staruszek. Na początku było 5h czasem 6. Najgorsze jest to, że nie ma oryginalnych zamienników Wszędzie tak samo, niezależnie od romu A patrzyłeś jak wygląda bateria? Nie jest spuchnięte?Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Accro Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 2 godziny temu, JestemMortem napisał: Hahahhahhahahhah Mówię Ci, wgraj tego CMa co ja mam. 3h sot daje radę i nie ma cyrków z baterią w stylu ekspresowe ładowanie etc.
Waxy Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Polecam również sprawdzić CM 12.1 który podał na poprzednich stronach Accro. Na miui również taki sot osiągałem. Przez rok kombinowałem, ale nic to nie dawało. Dałem szansę cm działać dwa dni i aktualnie jest już ponad 2h Sot, a baterii zostało 51% Tęskni mi sie za MIUI. Przyzwyczajenie robi swoje, ale ten Sot. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi