Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. 

Mam mały problem z Redmi. 

Pozdrawiam włączeniu dzisiaj na chwilę wyskoczyło mi na belce 4G, by po chwili przełączyć się na H+.  I tak na tym H+ zostało. 

Ustawialem ręcznie Apn na Orange internet, lecz wtedy nadal wyskakuje H+,  a internetu brak. 

Do nadajnika mam jakieś 150m. Nie mam pojęcia, co jeszcze mógłbym zrobić. 

Opublikowano

Wejdź w ustawienia, info o telefonie, stuknij 5x w pamięć wewnętrzna. Wejdziesz w ukryte menu. Wejdź w status urządzenia i Znajdź tam miejsce gdzie ustawia się typ sieci. Wybierz LTE Only i zobacz czy Ci się zaloguje

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ustawiłem Lte only, ale po ponownym wejściu wyskoczyło prefered wcdma. 

I dalej z powrotem przechodzi na H+. 

Edith. 

Po kolejnym wejściu wyskoczyło Wcdma PRL.. 

Edytowane przez Suersen
Opublikowano (edytowane)

Będę musiał pewnie przejść się do salonu i wymienię kartę. 

Wcześniej miałem telefon i modem Lte. Na modemie miałem w tym samym miejscu pełen zasięg na 4g..

Edytowane przez Suersen
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem.  W mi max i redmi pro mam po dwie takie same karty sim.  Jedna do dzwonienia druga do netu. 

Ta do netu w mi max  lapie 4g bez problemu. W redmi pro h+ i 3g a po wymuszeniu 4g zasieg pokazuje jedna, max dwie kreski gdzie mi max ma full.

Moze to w redmi pro antena jest slabsza? 

Opublikowano (edytowane)

A to juz przerasta moja wiedze. Nie rozumiem pytania.

Ale sprawdze i sie dowiem jak  z pracy wroce

Edytowane przez Boowkens
Opublikowano (edytowane)

Miałem podobnie. Przy dwóch kartach sim dopiero po ustawieniu na obu kartach tylko LTE
przestał mi się wyłączać LTE.
Mam 2 karty: 1Play ustawioną dla połączeń GSM, i 2Orange dla internetu.
Po ustawieniu jak wyżej 1Play łączy mi się 3G a 2.Orange trzyma cały czas 4G czyli LTE.

Cofam. Po kolejnym restarcie jest tak jak było. 2Orange łączy się H+
(przestawia się z LTE only na LTE/GSM auto (PRL)

Edytowane przez JacekD
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam podobny problem. W informacjach o urządzeniu wybieram LTE only a po ponownym włączeniu ponownie wraca do WCDMA preffered

017d0422be327252ce10ba773189e613.jpg

Jak włożę drugą kartę SIM to na drugim slocie wykrywa LTE.

Opublikowano
Hej. 
Mam mały problem z Redmi. 
Pozdrawiam włączeniu dzisiaj na chwilę wyskoczyło mi na belce 4G, by po chwili przełączyć się na H+.  I tak na tym H+ zostało. 
Ustawialem ręcznie Apn na Orange internet, lecz wtedy nadal wyskakuje H+,  a internetu brak. 
Do nadajnika mam jakieś 150m. Nie mam pojęcia, co jeszcze mógłbym zrobić. 

Zrób aktualizacje do 7.4.8. W moim przypadku podziałało :)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ma może ktoś link do jakiejś sprawnej aktualizacji? nie mam lte i bateria leci w oczach po zaktualizowaniu do 7.6.10.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam u mnie problemy z 4g pojawiły się jak wróciłem z wakacji jak wcześniej w pracy(Gliwice tęż praktycznie centrum) mi zasięg nigdy nie znikał tak teraz co chwila mam siec Viking Mobiles dzwoniłem do nich coś tam resetowali ale nic to nie dało w ogóle wczoraj byłem w lesie zasięgu nie było co mnie zdziwiło wskoczył roaming a do granicy 100 km:)pod domem (w Zabrzu centrum) jest lepiej ale tez mi coś kilka razy zerwało połączenie wcześniej się to nie zdarzało może miał ktoś podobne objawy? telefon ma koło roku..

telefon to xiaomi redimi 3 

pozdrawiam

Edytowane przez arsenal24
Opublikowano

Ech nie wiem co się dzieje niby coś trzyma LTE ale jak ktos zadzwoni odrazu zrywa połączenie i telefoniczne i z netem potem wyskakuje brak operatora telefon przechodzi w edge i po jakims czasie znowu wraca LTE nie wiem czy to przez sieć czy telefon coś szwankuje

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...