Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Userów,

zakupiłem żonie telefon remi 3 pro i w trakcie rozmowy telefonicznej jest problem z nagrzewaniem się ekranu do temperatury mało komfortowej. Wersji MIUI 6.9.1 eu. Nie wiem co o tym sądzić czy ten typ tak ma czy jest to problem zakupionego egzemplarza. Zaraz po rozmowie włączyłem skaner z cm cleanmaster procesora i temp. wynosiła 45C. Może ktoś również miał taki problem?

Opublikowano

Czy Ty masz na xiaomi zainstalowanego CleanMastera.? Jeśli tak to zadam pytanie - po co? Skoro systemowy cleaner bazuje na nim. 

Problemu z temperaturą szukalbym w aplikacjach, jakie zasuwają w tle. 

Opublikowano

to nówka telefon dzisiaj odebrany od kuriera, cleanmastera wywalę - nie wiedziałem, że tak jest ja sam mam lg g3 i tam się wspomagam nim. Cukru poczekam jeszcze z kilka dni i zobaczę czy będzie poprawa. Przy ładowaniu jest podobnie ciepły jak przy rozmowie telefonicznej.

Opublikowano

Ja w Mi4 także mam ostatnio z tym problem, od przejścia na 6 i Miui v8 mam podwyższone temperatury. Temperatury obserwuję w panelu sterowania i nie procka a baterii, telefon już wielokrotnie mnie informował o przegrzaniu (45C). Gdy nie używany ma nawet 35C, gdy przeglądam neta potrafi wskoczyć na ponad 40C, a gdy załączę jakąś grę to po kilku minutach ma ponad 45C ,kiedyś dobił mi do 48C, ale ramka już parzyła w łapki :(

Opublikowano

Chciałbym dopisać, że po 1,5 dnia użytkowania temperatury zaczęły się normować, już się nie grzeje na potęgę, chyba rację mają Ci co piszą, że nowo wgrany soft w początkowym okresie podgrzewa telefon a później temperatury spadają;

Opublikowano

A ja chciałbym dodać, że to google coś ostatnio spieprzyło i tak intensywnie usługi googla szukały lokalizacji że niektóre telefony potrafiły się mocno nagrzewać. Na szczęście już to naprawili, ale np Redmi 2 nagrzewał się tak że potrafił się zawiesić i zjadał baterię w oczach.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...