fiodor99 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Witam wszystkich Userów, zakupiłem żonie telefon remi 3 pro i w trakcie rozmowy telefonicznej jest problem z nagrzewaniem się ekranu do temperatury mało komfortowej. Wersji MIUI 6.9.1 eu. Nie wiem co o tym sądzić czy ten typ tak ma czy jest to problem zakupionego egzemplarza. Zaraz po rozmowie włączyłem skaner z cm cleanmaster procesora i temp. wynosiła 45C. Może ktoś również miał taki problem?
Zexon72 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Czy Ty masz na xiaomi zainstalowanego CleanMastera.? Jeśli tak to zadam pytanie - po co? Skoro systemowy cleaner bazuje na nim. Problemu z temperaturą szukalbym w aplikacjach, jakie zasuwają w tle.
cukru Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 45 stopni na procesorze to nie jest jakoś bardzo dużo. @fiodor99 Nagrzewanie występuje tylko podczas rozmowy? Zauważ też, że ostatnio jest dosyć ciepło, metalowa obudowa szybko się nagrzewa.
fiodor99 Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 to nówka telefon dzisiaj odebrany od kuriera, cleanmastera wywalę - nie wiedziałem, że tak jest ja sam mam lg g3 i tam się wspomagam nim. Cukru poczekam jeszcze z kilka dni i zobaczę czy będzie poprawa. Przy ładowaniu jest podobnie ciepły jak przy rozmowie telefonicznej.
wojtekmarchewka Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Ja w Mi4 także mam ostatnio z tym problem, od przejścia na 6 i Miui v8 mam podwyższone temperatury. Temperatury obserwuję w panelu sterowania i nie procka a baterii, telefon już wielokrotnie mnie informował o przegrzaniu (45C). Gdy nie używany ma nawet 35C, gdy przeglądam neta potrafi wskoczyć na ponad 40C, a gdy załączę jakąś grę to po kilku minutach ma ponad 45C ,kiedyś dobił mi do 48C, ale ramka już parzyła w łapki
fiodor99 Opublikowano 15 Września 2016 Autor Opublikowano 15 Września 2016 Chciałbym dopisać, że po 1,5 dnia użytkowania temperatury zaczęły się normować, już się nie grzeje na potęgę, chyba rację mają Ci co piszą, że nowo wgrany soft w początkowym okresie podgrzewa telefon a później temperatury spadają;
FromWP Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 A ja chciałbym dodać, że to google coś ostatnio spieprzyło i tak intensywnie usługi googla szukały lokalizacji że niektóre telefony potrafiły się mocno nagrzewać. Na szczęście już to naprawili, ale np Redmi 2 nagrzewał się tak że potrafił się zawiesić i zjadał baterię w oczach.
bergmen Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 mi bateria - chyba od ostatniej aktualizacji szybko schodzi na 3S. Ładować muszę co dwa dni
gabik Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 U mnie podobnie, grzeje się i czasem "bez powodu" bateria leci. Redmi 3 pro.
Rekomendowane odpowiedzi