Jump to content

Redmi 3S 3/32GB International Version - czy takie coś rzeczywiście istnieje?

Recommended Posts

Posted

Witam.

Znalazłem Redmi 3S 3/32GB International Version. Różni się podobno tym że obsługuje LTE 800MHz band 20.

Czy to prawda? Link: http://www.geekbuying.com/item/International-Version-Xiaomi-Redmi-3S-3GB-32GB-Smartphone---Dark-Gray-371273.html

Jeżeli mogę to zapytam od razu: czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą stroną? Czy darmowa wysyłka (a taką chciałbym wziąć) jest bezpieczna?

Posted

Jest taka wersja, pojawiają się na Ali też. Różni się od china właśnie b20 i mozna ją poznać po tym tez że ma ładowarkę eu, bez konieczności użycia adaptera. Geekbuing to dobry sklep-możesz śmiało kupować. Darmowa wysyłka jest rejestrowana więc spoko. W razie czego masz też ochronę na PayPal. Polecam przy otwieraniu paczki nagrać unboxing.

• Like 1
Posted (edited)

Dziękuję, telefon już zamówiony :) Wybrałem przesyłkę darmową, dokupiłem ubezpieczenie za 2$ i wpisałem kupon rabatowy na -5%.

Jak przyjdzie to dam znać. Pozdrawiam

Edited by Arturr300
Posted
12 godzin temu, tpawel napisał:

Od czego chroni to ubezpieczenie? Co to za kod rabatowy?:)

Kod to geekbuying5.

Chroni podobno w razie zaginięcia/kradzieży przedmiotu - z tego co przeczytałem to wtedy mają wysłać jeszcze raz nowy egzemplarz.

Posted
Dnia 10.09.2016 o 00:15, Arturr300 napisał:

Dziękuję, telefon już zamówiony :) Wybrałem przesyłkę darmową, dokupiłem ubezpieczenie za 2$ i wpisałem kupon rabatowy na -5%.

Jak przyjdzie to dam znać. Pozdrawiam

A ile Cię to wyniosło razem w PLN ?

Ile trwa przesyłka?

Posted

Mają magazyn w Hiszpanii i ten model jest na stanie. Jeśli chcesz mieć kate(z lte800) zamiast Kenzo musisz wziąć wersje official International.

Posted

Lte Discovery,ale nie zawsze to działa dobrze. Z tego co widziałem to ktoś kiedyś logi systemowe wzucal i było tam opisane który band

Posted

Kilka programów już sprawdziłem, LTE Discovery też, bez root-a pasma nie pokazują :-/

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Posted

Pokazuje LTE band unknown.

8 minut temu, Redmi2 napisał:

A co za problem miec root?

Żaden ;-), wystarczy odblokować bootloader, wgrać twrp, rom i supersu.

Pytam, bo interesuje mnie czy jest jakiś program, który potrafi na romie global stable (zablokowany bootloader) wyświetlić info z jakiego bandu modem korzysta.

Posted

@Redmi2 masz wersję pro czy bezpłatną ?

U mnie to tak wygląda:

Screenshot_2016-09-17-11-56-00_net.simpl

I zastanawiam się czy jest to pasmo 800MHz (bo mam telefon, który powinien to obsługiwać) czy coś innego.

Posted

Orange nie rozróżnia LTE na pasma. Wg BTSearch i danych UKE, na zadupiu na którym się obecnie znajduję, mogę być w zasięgu BTS na pasma 800, 1800 i 2600. Czyli nadal nie wiem nic konkretnego, poza tym że mam lte i działa.

Posted

Jeżeli masz pozwolenie na zadupiu na 800/1800/2600 to na 99,9% jet tylko 800. Wejdź na forum telepolis-technikalia-jest tam temat o tym kiedy będzie lte800 w Orange. Odpowiada tam Damian, ma nieoficjalnie dostęp do takich danych i wystarczy go poprosić o info i on podpowiada. Warunek, napisz swoją lokalizację w formacie miejscowość/powiat/wojewodztwo. On jest bardzo wrażliwy na tym punkcie

Posted
12 godzin temu, chopmaz napisał:

Wersja z obsługą pasma b20 jest już na Allegro w sklepie Apollo.

Na razie to jest przedsprzedaż bo wysyłka po 27-09.

Posted (edited)
1 godzinę temu, cincin27 napisał:

Jak pytałem jakie pasma obsługuje telefon to nie było nic wspomniane o paśmie B20.

Widocznie sami jeszcze nie wiedzą co sprzedają. A Goldway czeka na dostawę telefonów, powinna być w najbliższym tygodniu.

Edited by Radius
Posted (edited)
6 minut temu, tpawel napisał:

3s z b20 będzie miał?

Pomyliłem się, chodzi o zwykły model..

ps. Ponoć nawet IBG nie będzie sprzedawać modelu z b20 (profil na wykopie)

"Na dzień dzisiejszy wersję z LTE 800/B20 można dostać u nas tylko przy MOQ 500sztuk (Minimal Order Quantity). Oferta jest raczej skierowana do dystrybutorów, a właściwie to już została i niedługo będą tego rezultaty"

Edited by Radius
Posted (edited)
1 godzinę temu, tpawel napisał:

Dwa sklepy na Ali mają. Niestety żaden nie oferuje czegoś w rodzaju eu express

Ja już raczej nie będę kombinował. Najprawdopodobniej zamówię z apollo.pl za 789 zł. Chyba że do 27 września, ktoś zaoferuje taniej w Polsce, ten model z b20

Edited by Radius
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...