akdz Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Od paru dni posiadam Red Rice , po otrzymaniu telefonu z Chin wykonałem zmianę ROM na wersję Android 4.2.2 HM2013023 wersja MIUI-JHBCNAH4.0 z MIUI Polska , czy istnieje możliwość wgrywania ROM inną metodą niż przez root .Ten ROM nie można rootować żadną metodą dostępną na tym forum ani Vroot ani Framaroot nie działają ,
michu1210 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Spróbuj przez recovery z użyciem pliku Root. zip. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4
ZduneX25 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Patrzyłeś tu: problem-z-rootem-t467.html ??
akdz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2014 telefon mogę uruchomić poprzez jednoczesne naciśniecie vol- oraz power w tryb recovery , ale jest to inne recovery niz cwm i nie mam pojęcia co robić dalej mam na ekranie trzy opcje wśród nich jest opcja recovery ?
michu1210 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Masz trzy opcje, wybierasz klawiszem volume down, a zatwierdzasz volume up. Nastąpi uruchomienie w recovery, proponuję wipe ceche, wipe dalvik cache, a następnie install plik root.zip i gotowe. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4
akdz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2014 dziękuję za odpowiedź , czy przes opcję recovery możliwe jest wgranie ROM ? i w jakim formacie zip czy img ?
michu1210 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Właśnie recovery służy typowo do wgrania między innymi romu. Jest on w formacie.zip. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4
akdz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzięki , obecny ROM jest dla mnie wystarczający , jednak zgodnie z informacjami MIUI Polska będą wydawane nowsze , mając te informacje będę bez problemu wgrywał nowsze romy
michu1210 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tylko sprawdź wcześniej inne tematy, zwłaszcza dotyczące zmian romu, nie zawsze nowsze znaczy lepsze,a ponadto w wątku o wersji v5 Acid napisał jakie są dalsze plany zmian, zwłaszcza dotyczące roota, cwm i wgrania romu. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4
latet Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 ponadto w wątku o wersji v5 Acid napisał jakie są dalsze plany zmian, zwłaszcza dotyczące roota, cwm i wgrania romu. Tak, Acid napisał tam o tym bardzo niepokojące rzeczy, ale nie traćmy nadziei, że się z tego wycofa i CWM oraz możliwość wygodnego rootowania z poziomu CWM nie zostaną nam, szaraczkom, odebrane.
michu1210 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Na przykład dla wsm tool i innych aplikacji, jak titanium, które do działania potrzebują roota. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4
Acid Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Aha.. no wsm to tak. Titanium można zastąpić z powodzeniem Kopią MIUI.
Lalo Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Aha.. no wsm to tak. Titanium można zastąpić z powodzeniem Kopią MIUI. Nie do końca kopia miui kopiuje aplikacje + dane w titanium można sobie wybrać. Często dane apek tworzą nam różne niewyjaśnione problemy. Wysłane z mojego MI 2A
michu1210 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ram manager, root cleaner i jeszcze trochę się znajdzie na które nie ma zamienników, tak myślę. Root zawsze się przyda. Pozdrawiam Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4
FxJ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 To jest chore, zrootowałem wgrałem polski rom Sprawdzam su, brak roota. Wchodzę w recovery zmiany cofnięte.. znów chiński soft. Vroot ma problem i jak teraz wgrać recovery żeby wrzucić root !
Acid Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Może wyjaśnij to "wchodzę w recovery zmiany cofnięte.. znowu chiński soft". Czyli po wgraniu romu nadpisało się recovery?-- 8 sty 2014, o 19:55 --Sprawdziłem u siebie. W recovery zrobiłem full wipe, wipe cache partition, zainstalowałem rom 5.0 i bez wychodzenia z recovery jescze dodatkowo root.zip. Rom w wyniku ma roota (aczkolwiek Monitor aplikacji nie jest aktywny). Ale root jest bo mam "su" w adb shell. Czyli u mnie ok.
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 No właśnie wgrałem ROM prze CWM wracam a tu znów chińskie recovery, i jakim cudem zginął by ROOT z ROM'u jeśli ROM miał by go już wgranego? Potrzebuję instrukcji jak wgrać ROOT z chińskiego recovery
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 A kto powiedział że rom ma roota? Wysłane z mojego MI 2
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Na FB tak ktoś napisał, ale proszę o instrukcję wgrania ROOT'a z chińskiego recovery.
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 A kto powiedział że rom ma roota? A nie mógłby go mieć, tak jak mają go romy miui PL to innych telefonów?
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 A wszystkie ROM'y do Lenovo mają w zestawie już, niepotrzebne dywagacje, nic do tematu nie wnoszą.
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 proszę o instrukcję wgrania ROOT'a z chińskiego recovery. Jak mi wyślesz zdjęcia ekranu, to będę w stanie Ci wskazać gdzie kliknąć.
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ale chwila zależy kto to czym mówi bo widać dyskutujemy tu o Red Rice i Lenovo tak? Red Rice nie ma roota w wersji stable - jest to przecież wyraźnie podane na stronie w poście o Hongmi. Lenovo A820 ma roota bo to port MIUI dev.
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Red Rice nie ma roota w wersji stable - jest to przecież wyraźnie podane na stronie w poście o Hongmi. Wszyscy dobrze wiemy, że go nie ma i ile się trzeba (czasem) namęczyć, aby był. Pytanie - wciąż bez odpowiedzi – brzmi, czy nie moglibyście wersji polskiej od razu rootować? Nie znam się, może proszę o coś, co możliwe nie jest.
ebola1972 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 @FXJ poczytaj http://miuipolska.pl/forum/rom-miuipolska-stable-5-0-t526-110.html a najlepiej cały wątek, są tutaj opisane fajne kombinacje powinieneś tutaj znaleźć rozwiązanie i jeszcze głupie pytanie @FXJ w jaki wchodzisz teraz do recovery, które dokładnie klawisze wciskasz przy uruchomieniu telefonu?
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Moglibyśmy ale na razie tego nie zrobiliśmy bo nie było czasu. Jednak nie widzę tu problemu. Przecież instalujesz rom raz w miesiącu a w dodatku możesz instalować root z romem. Czyli najpierw rom a potem nie wychodząc z recovery instalujesz root.zip.
latet Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Przecież instalujesz rom raz w miesiącu a w dodatku możesz instalować root z romem. Czyli najpierw rom a potem nie wychodząc z recovery instalujesz root.zip. Otóż to, bez wychodzenia z Recovery. A zaraz potem z poziomu systemu, który ma roota, można wgrać z powrotem utracone angielskie recovery, nawet tego chińskiego nie widząc na oczy Swoją drogą to ciekawe, że recovery pozwala samo siebie nadpisać. Ale to dobrze.
Acid Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Nie pozwala, nie ma takiej możliwości. Coś źle robisz. Rom chiński tak ma ale polski nie ma w ogóle katalogu z recovery w romie (brak /recovery). Także jest to niemożliwe. Poza tym wczoraj zrobiłem update romu 3.11.29 do 5.0 robiąc full wipe i nadal CWM.
ebola1972 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 FxJ tak oszczednie w slowach opisal co robil, ze ciezko wnioskowac co dokladnie i w jakiej kolejnosci instalowal. Najwidoczniej moze cos pominal. Wysłane z Xiaomi HongMi
szamanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Również dziś zrobiłem update z 4.0 do 5.0 i dalej mam CWM.
FxJ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 FxJ tak oszczednie w slowach opisal co robil, ze ciezko wnioskowac co dokladnie i w jakiej kolejnosci instalowal. Najwidoczniej moze cos pominal. Wysłane z Xiaomi HongMi Według instrukcji, root przez vroot, podmiana recovery przez mobileuncle, instalacja romu, aktywacja g.play, programy wymagające root-a, brak roota także w terminalu, wracam do recovery i zdziwienie bo chińskie ! Więcej opisywać nie potrzeba, podobnie do HTC G1, Lenovo A820 itp. Już sobie poradziłem metodą prób i błędów. to dobrze tutaj masz jeszcze stara instrukcję jak jeszcze nie było wersji stable , wyjaśnia też jak się poruszać po chińskim recovery bo chyba o to ci chodzilo root-i-wgranie-pl-xiaomi-red-rice-t4.html Pozdr
BloodyCross Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam, Mam problemy z wejściem do recovery. Wydaje mi się, że wykonuję wszystko zgodnie z instrukcją jednak po tym kroku: "W aplikacji wybieramy opcję: Recovery Update. Aplikacja znajdzie nasze recovery.img. Klikamy na wynik wyszukiwania i zgadzamy się na instalację a potem na restart do recovery," Nic się nie dzieje. Wyświetla się przez chwilę czarny obraz z jakimś artefaktem u góry ekranu po czym ładuje się białe logo a następnie kolorowe logo po czym włącza się telefon Podpowie mi ktoś co z tym zrobić?
latet Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Mam problemy z wejściem do recovery Naciskaj klawisz głośności w dół tuż po włączeniu (całkiem wyłączonego) telefonu, naciskaj tak co 2 sek., do skutku.
BloodyCross Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Już próbowałem w ten sposób i po wybraniu opcji "Recovery" dzieje sie to samo - czyli wyświetla się tylko ciemny ekran z kolorowym artefaktem u góry. Po czym pojawia się sam czarny ekran (już bez artefaktów) a następnie pojawia się logo Xiaomi i włącza się telefon
Rekomendowane odpowiedzi