tomerpl Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Witam, Z tego co się zorientowałem wstępnie to te wszystki smart zabawki od Xiaomi (socket, gateway, czujnik temp, czujnik drzwi, żarówka) wszystko lecą przez serwery xiaomi ? To prawda? Tzn wiem, że czujniki komunikują się z gateway, a ten następnie z mi home ale leci to przez serwery xiaomi o ile się nie mylę. \ Zgłębiał ktoś temat? T.
homman Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Wszystko od xiaomim leci przez chiny. Kamera i streaming. I gateway i telefony i co byś nie chciał. Jaka to różnica czy cie google szpieguje fb czy Chińczycy?
tomerpl Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Dobrze, to czy ktoś zna zabawaki w stylu bez synchronizacji z chmurą ? Jest gateway podłączony do neta (loklana sieć) i loguje się na jego panel (będąc w tej sieci), a on z pozostałymi zabawkami komunikuje się bluetooth/zigbee ? Edytowane 7 Września 2016 przez tomerpl
homman Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 O co ci człowieku chodzi. Sam mówisz ze gateway do neta czyli chinski serwer. Reszta jest po zeeg be i wi fi
Vergiliusz Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Najlepiej nie kupować Xiaomi bo i konto na telefonie leci do Chin, odkurzacz, czajnik, smart home, yeelight oraz yeelamp itp co już było pisane wcześniej. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Vergiliusz
MD13 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 zara zara miband nie leci przez serwer, smart czajnik też nie leci ze serwer. Tak więc nie wszystkie "zabawki " lecą przez serwer. A tak w ogóle to " o co chodzi"? Przecież najważniejsze jest że działają i to dobrze. Ja mam kamerę smart i działa bardzo dobrze, więc nie widzę problemu
tomerpl Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jedyne o co chodzi o możliwość napisania własnej aplikacji. O możliwość robienia wykresu temp/wiglotności na podstawie termometru. Nie dostarczają API więc nie jestem w stanie tego ogarnąć. a mam xiaomi smart home i też jestem zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi