Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z tego co się zorientowałem wstępnie to te wszystki smart zabawki od Xiaomi (socket, gateway, czujnik temp, czujnik drzwi, żarówka) wszystko lecą przez serwery xiaomi ? To prawda?

Tzn wiem, że czujniki komunikują się z gateway, a ten następnie z mi home ale leci to przez serwery xiaomi o ile się nie mylę. \

Zgłębiał ktoś temat?

T.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze, to czy ktoś zna zabawaki w stylu bez synchronizacji z chmurą ?

Jest gateway podłączony do neta (loklana sieć) i loguje się na jego panel (będąc w tej sieci),  a on z pozostałymi zabawkami komunikuje się bluetooth/zigbee ?

Edytowane przez tomerpl
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Najlepiej nie kupować Xiaomi bo i konto na telefonie leci do Chin, odkurzacz, czajnik, smart home, yeelight oraz yeelamp itp co już było pisane wcześniej.

Edytowane przez Vergiliusz
Opublikowano

zara zara miband nie leci przez serwer, smart czajnik też nie leci ze serwer. Tak więc nie wszystkie "zabawki " lecą przez serwer. A tak w ogóle to  " o co chodzi"? Przecież najważniejsze jest że działają i to dobrze. Ja mam kamerę smart i działa bardzo dobrze, więc nie widzę problemu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedyne o co chodzi o możliwość napisania własnej aplikacji. O możliwość robienia wykresu temp/wiglotności na podstawie termometru.

Nie dostarczają API więc nie jestem w stanie tego ogarnąć.

a mam xiaomi smart home i też jestem zadowolony

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...