tomerpl Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Witam, Z tego co się zorientowałem wstępnie to te wszystki smart zabawki od Xiaomi (socket, gateway, czujnik temp, czujnik drzwi, żarówka) wszystko lecą przez serwery xiaomi ? To prawda? Tzn wiem, że czujniki komunikują się z gateway, a ten następnie z mi home ale leci to przez serwery xiaomi o ile się nie mylę. \ Zgłębiał ktoś temat? T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Ale o co chodzi? Inwigilacja? xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Wszystko od xiaomim leci przez chiny. Kamera i streaming. I gateway i telefony i co byś nie chciał. Jaka to różnica czy cie google szpieguje fb czy Chińczycy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomerpl Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 (edited) Dobrze, to czy ktoś zna zabawaki w stylu bez synchronizacji z chmurą ? Jest gateway podłączony do neta (loklana sieć) i loguje się na jego panel (będąc w tej sieci), a on z pozostałymi zabawkami komunikuje się bluetooth/zigbee ? Edited September 7, 2016 by tomerpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 O co ci człowieku chodzi. Sam mówisz ze gateway do neta czyli chinski serwer. Reszta jest po zeeg be i wi fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 (edited) Najlepiej nie kupować Xiaomi bo i konto na telefonie leci do Chin, odkurzacz, czajnik, smart home, yeelight oraz yeelamp itp co już było pisane wcześniej. Edited January 4, 2017 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 zara zara miband nie leci przez serwer, smart czajnik też nie leci ze serwer. Tak więc nie wszystkie "zabawki " lecą przez serwer. A tak w ogóle to " o co chodzi"? Przecież najważniejsze jest że działają i to dobrze. Ja mam kamerę smart i działa bardzo dobrze, więc nie widzę problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomerpl Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 Jedyne o co chodzi o możliwość napisania własnej aplikacji. O możliwość robienia wykresu temp/wiglotności na podstawie termometru. Nie dostarczają API więc nie jestem w stanie tego ogarnąć. a mam xiaomi smart home i też jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts