k4rgul 0 Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Witajcie. Jak już wszyscy zauważyli, nowe aktualizacje na nasze urządzenie niekoniecznie poprawiają sytuację ze stanem naszej baterii, znaczy się szybciej "pada". W związku z tym chciałbym was zapytać czy ktokolwiek pamięta wersję, w której bateria dawała sobie radę z romem. Mi się kojarzy coś z przed 5 aktualizacji, ale niestety nie pamiętam oznaczenia tego romu ani czy byl juz pod MIUI 8 czy 7... Proszę was o pomoc, ponieważ w pracy używam dużo GPS i gdy wracam do domu telefon "klęka" co nie miało miejsca kilka aktualizacji temu. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Marcin.M 67 Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Global stable dobrze trzyma Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
k4rgul 0 Posted August 29, 2016 Author Report Share Posted August 29, 2016 (edited) Wiesz co słyszałem o tym, ale za cholere nie wiem czym to sie różni/ jak zainstalować itp.. Po prostu wchodzę na stronę MIUI Polska, ściągam zip. i instaluję... Jakiś czas temu wyskoczyło mi powiadomienie z chińskimi znakami. Odrzuciłem. Podejrzewam, że to był własnie Global bo innym razem potwierdziłem i zainstalowało mi nową wersję. Edited August 29, 2016 by k4rgul Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 China też dobrze trzyma Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 DEV też dobrze trzyma Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 4 minuty temu, galakty napisał: DEV też dobrze trzyma No chodzi mi o china dev Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 1 godzinę temu, xxmati96xx napisał: No chodzi mi o china dev Nie wiem, nie lubię chińskich znaczków w telefonie. Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 2 godziny temu, galakty napisał: Nie wiem, nie lubię chińskich znaczków w telefonie. Ani jednego chińskiego znaczka , wszystko po angielsku a to dla mnie nie problem 1 Link to post Share on other sites
k4rgul 0 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 A ile wam trzyma i jak korzystacie z telefonów ? Link to post Share on other sites
Egoista 0 Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Ja mam global 6.8.18 Miui 8 i jak na razie telefon bardzo długo trzyma, 3 dni bez ładowania z full jasnością i sporadycznym internetem i grami . A mam jeszcze 22% tyle że ja w nocy telefon mam wyłączony. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Norciu 1 Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 A jak sprawa wygląda z SoT na Globalu lub chińczyku? Aktualnie na xiaomi.eu mam 2,5h SoT, jest to po prostu jak dla mnie żenujący wynik. Oraz 2-ga sprawa, mianowicie jak z BT ? Mam Mi Band'a 2 i bez przerwy rozłącza mi się z opaską. Link to post Share on other sites
galakty 1,218 Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Na 7.1.3.0 miałem 5h SoT, 6.08.18 podobnie Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Na china dev też średnio 4,5 - 5h wyciagam Link to post Share on other sites
k4rgul 0 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 Z bluetooth są, były i prawdopodobnie będą problemy. Mam smartwatcha i transmiter bluetooth do samochodu. Sprawa wygląda u mnie tak, że raz się połączy bez problemu a raz w ogóle nie chce... bądź jak się połączy to nie do końca prawidłowo chodzi. Nie testowałem na innych telefonach. PS. Co znaczy SoT ? Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 5 godzin temu, k4rgul napisał: Z bluetooth są, były i prawdopodobnie będą problemy. Mam smartwatcha i transmiter bluetooth do samochodu. Sprawa wygląda u mnie tak, że raz się połączy bez problemu a raz w ogóle nie chce... bądź jak się połączy to nie do końca prawidłowo chodzi. Nie testowałem na innych telefonach. PS. Co znaczy SoT ? Z bl nie miałem, nie mam i prawdopodobnie nie będę miec problemu. Mam mi band 1s od 2 miesięcy i działa wzorowo. Nie rozłącza. Odblokowuje ekran zawsze nawet jak zostawię tele na długi czas poza zasięgiem mi banda. Link to post Share on other sites
Norciu 1 Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 21 godzin temu, k4rgul napisał: PS. Co znaczy SoT ? (Screen on Time) czyli czas działania ekranu po odłączenia ładowarki. Sprawdzisz to w Ustawienia >> Bateria >> Ekran. 1 Link to post Share on other sites
innyreader 7 Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 miui.eu 6.9.1 znacznie lepiej niż wcześniejsze, prze moim użytkowaniu 3,5 h SoT, wcześniej ciężko było dociągnąć do 2,5h. Wcześniejszy który mi dobrze trzymał był na początku lipca. Link to post Share on other sites
Hubal 1 Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Ja poprzednio smiui 7.1.3.0 bateria dwa dni bez problemu teraz global i jeden dzień a jeszcze wczoraj miałem jakiś dziwny komunikat że się grzeje tel Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
xxmati96xx 92 Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 6 godzin temu, Hubal napisał: Ja poprzednio smiui 7.1.3.0 bateria dwa dni bez problemu teraz global i jeden dzień a jeszcze wczoraj miałem jakiś dziwny komunikat że się grzeje tel Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wygraj smiui i po problemie Link to post Share on other sites
Recommended Posts