Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak i właśnie wtedy płacisz $33 (dhl) lub $12 (mmexpress). Jeśli wybierzesz darmowa przesyłkę to słuchawki zostaną ci wysłane poczta z Chin i czekasz min. 3 tygodnie.

Wysłane z mojego MI 3W

Edytowane przez Rafi
Opublikowano (edytowane)

Tak i właśnie wtedy płacisz $33 (dhl) lub $12 (mmexpress). Jeśli wybierzesz darmowa przesyłkę to słuchawki zostaną ci wysłane poczta z Chin i czekasz min. 3 tygodnie.

Wysłane z mojego MI 3W

Mylisz się.

Edytowane przez Bartek
Opublikowano

Dlaczego zniknął mój post? O co tu chodzi....?

Widzę, komuś coś było nie w smak... Najłatwiej usunąć post... Ech.... Szkoda słów.....

Widzę, że trzeba wrócić do robienia zrzutów ekranów i reklamy na innych forach tego, co tu się dzieje. Zatem zaczynamy....

Powtórzę więc to co było w tamtym poście...

Ricki, znasz angielski? Czy umiesz czytać? Przecież na stronie jest napisane "Free shipping worldwide"..

Ja usunąłem bo zgłoszono raport.

Był zasadny. Następnym razem będzie ostrzeżenie jeśli będą osobiste wycieczki.

Wysłane z MI4 W

• Like 1
Opublikowano

@Bartek:f9c24587b13278b3c5f4a6d750462a3b.jpg

Krok drugi jasno precyzuje możliwe metody wysyłki z magazynu w Europie.

Wysłane z mojego MI 3W

Masz rację.

Wybaczcie wprowadzenie w błąd.

Opublikowano

Wg mnie miesiąc to bardzo marnie:/

Czy ja wiem? Biorąc pod uwagę konstrukcję wtyczki to uznałbym to za normę. Spodziewałem się oczywiście że wytrzymają więcej, ale mówi się trudno.

Ja mam też jedne słuchawki tak uszkodzone. Gdzie i za ile kupiłeś tą wtyczkę?

W internecie można kupić różne wtyczki 4 polowe, oczywiście te tanie są tak badziewne, że przylutowanie ich do Pistonów byłoby kiepskim pomysłem. Ja, na pewnym serwisie aukcyjnym, kupiłem za 12,32 z przesyłką wtyczkę firmy Vitalco. Jakościowo wygląda nieźle, myślę że można brać. Boję się tylko samego lutowania, a przede wszystkim tego, jak będzie wyglądało "oskórowanie" kabla - w końcu jest opleciony, a nie w gumie, którą można bez trudu przeciąć. No ale zobaczymy.

Opublikowano

Czy ja wiem? Biorąc pod uwagę konstrukcję wtyczki to uznałbym to za normę. Spodziewałem się oczywiście że wytrzymają więcej, ale mówi się trudno.

W internecie można kupić różne wtyczki 4 polowe, oczywiście te tanie są tak badziewne, że przylutowanie ich do Pistonów byłoby kiepskim pomysłem. Ja, na pewnym serwisie aukcyjnym, kupiłem za 12,32 z przesyłką wtyczkę firmy Vitalco. Jakościowo wygląda nieźle, myślę że można brać. Boję się tylko samego lutowania, a przede wszystkim tego, jak będzie wyglądało "oskórowanie" kabla - w końcu jest opleciony, a nie w gumie, którą można bez trudu przeciąć. No ale zobaczymy.

Ja to zrobiłem tak, że zapalniczką zgrzałem końcówkę (jest alumniowa) i samo odeszło, klej się rozpuścił.

Opublikowano

Wtyczki 4 pinowe dostępne w Polsce są dosyć duże i nieodpowiednie do tak cienkiego przewodu. Lutowac bardzo mała lutownica. Podłączenie kabli do pinów tak jak np. W Galaxy s3/s4.

Opublikowano

Właśnie dotarły do mnie Pistonki z Merimobiles. 100% oryginalne. Po otwarciu pudełeczka rezszedł się ładny zapach. Juz pierwszy kontakt ze sprzętem sprawia rewelacyjne wrażenie. Dawno nie miałem w rękach czegoś tak dopracowanego. Jest po prostu idealnie. Od razu podłączyłem pod MI3. I... trochę zawód. Dźwięk średni, za dużo basu. Ale chwilka... Wchodzę do ustawień Dirac. Szybka zmiana na ustawienia dla Piston V2. Trochę lepiej, ale nadal coś nie tak. Przypomniałem sobie o gumkach. Zmiana na mniejsze, dopasowane lepiej do kanału i... rewelacja. Dźwięk o niebo lepszy. Wyłączyłem wszystko w Viper łącznie z EQ. Jeszcze lepiej. Wyrazistość, naturalność, bas tylko tam gdzie powinien być i pod pełną kontrolą. Po prostu jestem zauroczony tym sprzętem. I to za jakie pieniądze. Chciałbym coś więcej napisać, ale wracam do słuchania. Jak ktoś nadal zastanawia się nad zakupem, to nie warto dalej tracić czasu. Jakby co, to jeśli nikt z moich znajomych nie będzie chciał, to będę miał drugie, nierozpakowane na zbyciu. Dam znać w dziale giełda jutro.

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Opublikowano

Jak się mają Pistony v2 do pierwszej wersji? Warto dopłacić do nich czy v1 wystarczą dla pospolitego zjadacza chleba, który nie wymaga nie wiadomo jakich cudów od słuchawek, i w pierwszej kolejności patrzy na cenę przy porównaniu ich

Ja i mój 1S

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie miałem przyjemności słuchać v1 ale myślę, że nie ma co oszczędzać tych kilkudziesięciu złotych w tym wypadku. Gdzieś tylko czytałem, że v2 są znacząco lepsze pod względem dźwięku i wykonania. Ale może ktoś ma porównanie na forum.

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Moje dotychczasowe AKG 518DJ odpadają w przedbiegach z pistonkami v2.

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Edytowane przez Rafi
Opublikowano (edytowane)

Witam, orientuje się ktoś czy te słuchawki widoczne na zdjęciach są oryginalne? Moje wątpliwości biorą sie stąd że we wszystkich piston ver.2 na pudełku na końcu tych chińskich znaczków po znaku pi była dwójka. Chyba że to są nowsze z serii 2.1 i tam już nie ma takiego oznaczenia. Słuchawki te mają kod QR na kabelku ktory po sprawdzeniu kieruje na strone z takim ludzikiem uśmiechniętym i chińskimi znaczkami. Proszę o weryfikacje.

2wpmjjp.jpg

21b4op2.jpg

2e5p560.png

Edytowane przez yeo
Opublikowano (edytowane)

Po pudełku raczej sa oryginalne ale zrob zdjecie sluchawek jak gumka jest sciagnieta bo tak najlatwiej jest rozpoznac. Oryginalnosc sprawdza sie po glosniczku, musi on byc rowny z obudowa a obudowa jest cienka. Ponadto sluchawki sa aluminiowe. Podrobki natomiast sa plastikowe i siatka zabezieczajaca glosnik idzie do srodka, nie jest rowna z obudowa. Obudowa tez jest gruba.

Edytowane przez tosshi2
Opublikowano

W oryginalnych sluchawkach srednica otworu głośnika wynosi 1cm, podrobki maja mniejsza średnicę 6mm.

Podrobki tez są aluminiowe (gorszej jakości aluminium).

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi, podsyłam 2 dodatkowe zdjęcia. Dodatkowo chiałem zaznaczyć że słuchawki są bardziej brazowe niż złote.

hwk6d1.jpg

10mjwig.jpg

Opublikowano (edytowane)

Mam troszkę nietypową prośbę - może ktoś suwmiarką sprawdzić średnicę obudowy wtyku jack - zaznaczone czerwonymi strzałkami na zdjęciu? Chodzi o to, że przy Note 3 mam S View Cover i pasują idealnie tylko oryginalne słuchawki - bo właśnie mają smukłą obudowę wtyku Jack - inne nie dają się "wcisnąć do końca". Dlatego pytanie jaką mają średnicę.

Druga sprawa, to czy wtyk wychodzi bezpośrednio z obudowy czy jeszcze jest jakiś "cokolik" - zaznaczyłem o co chodzi zieloną strzałką. Jeśli jest to jaką ma średnicę i jaki jest wysoki (pewnie nie więcej niż 1 mm jeśli w ogóle jest).

Z góry dziękuję! 

post-3395-0-86796400-1409766958_thumb.jp

Edytowane przez KMBak
Opublikowano

Niepokojące te wieści o zepsutych wtykach... Sam chciałem sobie kupić jako alternatywę dla moich Razr Krakenów których nie wezmę w każde miejsce bo niestety są wielkie (ale dźwięk zaaajebisty). Mam je od początku października, i wytrzymały do dzisiaj (11msc) w kieszeni z 5 calami (a luźnych spodni to ja nie mam). Czy u wszystkich tak się zużywa?

Opublikowano

W oryginalnych sluchawkach srednica otworu głośnika wynosi 1cm, podrobki maja mniejsza średnicę 6mm.

Podrobki tez są aluminiowe (gorszej jakości aluminium).

1 cm? Przecież niektórym do ucha by nie weszły. O który wymiar Ci chodzi?

Mam troszkę nietypową prośbę - może ktoś suwmiarką sprawdzić średnicę obudowy wtyku jack - zaznaczone czerwonymi strzałkami na zdjęciu? Chodzi o to, że przy Note 3 mam S View Cover i pasują idealnie tylko oryginalne słuchawki - bo właśnie mają smukłą obudowę wtyku Jack - inne nie dają się "wcisnąć do końca". Dlatego pytanie jaką mają średnicę.

Druga sprawa, to czy wtyk wychodzi bezpośrednio z obudowy czy jeszcze jest jakiś "cokolik" - zaznaczyłem o co chodzi zieloną strzałką. Jeśli jest to jaką ma średnicę i jaki jest wysoki (pewnie nie więcej niż 1 mm jeśli w ogóle jest).

Z góry dziękuję! 

Już nieaktualne - pasują do NOTE 3 z SVIEW Cover. :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

od tygodnia posiadam owe słuchawki, jak dla mnie bas jest zbyt napompowany, góra szybko znika a scena średnia lecz na 70 zł są bardzo dobre. Największa wada to tandetne gumki oraz niezbyt dobry kabel ( mogą być problemy  z żywotnością ). Jeśli nie potrzebny nam jest pilot lepiej w tej cenie kupić Delty + pianki comply

Opublikowano

Moim zdaniem pianki comply oraz odpowiednie ustawienia w Viper FX i pistony grają o wiele lepiej od moich poprzednich M1 ( po roku mało intensywnego użytkowania lewa słuchawka zaczęła przerywać )

Wysłane z mojego MI 4W

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...