Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, meehow81 napisał:

Przepraszam, jesli wyszlo, ze krzycze! To mialo byc tylko takie neutralnie nacechowane spostrzezenie, tylko wykrzyknik niepotrzebnie dalem! Tez dolacza sie do prosby o info, gdyby cos sie pojawilo! Zastanawiam sie tylko, czy to nie bedzie np dostepne tylko dla ludzi, ktorzy zapisali sie do programu beta-testow!

przecież wiem :D żartuje. Ok już nie spamie

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, meehow81 napisał:

Przepraszam, jesli wyszlo, ze krzycze! To mialo byc tylko takie neutralnie nacechowane spostrzezenie, tylko wykrzyknik niepotrzebnie dalem! Tez dolacza sie do prosby o info, gdyby cos sie pojawilo! Zastanawiam sie tylko, czy to nie bedzie np dostepne tylko dla ludzi, ktorzy zapisali sie do programu beta-testow!

Przecież jest napisane że tylko dla beta testerów, publiczne nie będzie. Reszta dostanie za tydzień. Dziś rano jakiś gość na en.miui pokazywał screena z tą aktualizacją, jest Android 6.0.1 z poprawkami bezpieczeństwa Androida z 1 lipca 2016 i była to wersja 6.8.25. Temat jest już skasowany. 

Czekaliśmy tyle czasu to i ten tydzień przeżyjemy, za tydzień każdy będzie zadowolony, osoby z zablokowanym bootloaderem mające Global Dev dostaną aktualizację OTA a ci co mają xiaomi.eu/MIUIPolska zainstalują sobie aktualizację przez TWRP jak zawsze. Tym co mają Global Stable/xiaomi.eu Stable pewnie na nowościach nie zależy, bardziej sobie cenią stabilność niż testowanie nowych rzeczy więc im to obojętne.

Edytowane przez Mark1991
  • Like 3
Opublikowano

Póki co mogę wam zdradzić że nie działa póki co tylko volte. Jest szansa że za tydzień wszystko będzie dobrze jak dostaniemy aktualizację. Jestem w china beta i widzę opinie użytkowników którzy mają dostęp do tego romu już dzisiaj. Czekajcie cierpliwie na pierwszy update :)

Opublikowano
13 minut temu, Pawel978 napisał:

Póki co mogę wam zdradzić że nie działa póki co tylko volte. Jest szansa że za tydzień wszystko będzie dobrze jak dostaniemy aktualizację. Jestem w china beta i widzę opinie użytkowników którzy mają dostęp do tego romu już dzisiaj. Czekajcie cierpliwie na pierwszy update :)

mogłbyś podać z którego wersji korzystasz ? link ? ja posiadam aktualnie miui by xiaomi.eu 8.0, dostanę powiadomienie ?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, pawel924 napisał:

mogłbyś podać z którego wersji korzystasz ? link ? ja posiadam aktualnie miui by xiaomi.eu 8.0, dostanę powiadomienie ?

Na xiaomi eu dev trzeba czekać chyba do przyszłego piątku a na stable ok. 3-4 tygodni.

http://bigota.d.miui.com/6.8.25/miui_HMNote3Pro_6.8.25_7024bd4efb_6.0.zip

Jak ktoś nie może wytrzymać to link do CHINA DEV.

Edytowane przez Pawel978
Opublikowano
9 minut temu, Pawel978 napisał:

Jeśli bardzo chcesz to xda developers znajdziesz link do 6.8.25 6.0 miui 8 china dev. Na xiaomi eu dev trzeba czekać chyba do przyszłego piątku a na stable ok. 3-4 tygodni.

http://bigota.d.miui.com/6.8.25/miui_HMNote3Pro_6.8.25_7024bd4efb_6.0.zip

Jak ktoś nie może wytrzymać to link do CHINA DEV.

ok a czym się różni CHINA DEV od systemu który posiadam ?

Opublikowano
5 minut temu, pawel924 napisał:

ok a czym się różni CHINA DEV od systemu który posiadam ?

Nie pisałeś dokładnie co masz, zakładam że xiaomi.eu. Więc china dev nie ma Google play i innych gapps ale jest tutorial jak je dobrać i ewentualnie usunąć chińskie aplikacje. Poza tym dostępny jest tam jedynie język chiński i angielski. Xiaomi eu bazuje na china dev i stable tylko że dodają Google play i języki różne m.in. tak w skrócie dużym.

Opublikowano
5 minut temu, Pawel978 napisał:

Nie pisałeś dokładnie co masz, zakładam że xiaomi.eu. Więc china dev nie ma Google play i innych gapps ale jest tutorial jak je dobrać i ewentualnie usunąć chińskie aplikacje. Poza tym dostępny jest tam jedynie język chiński i angielski. Xiaomi eu bazuje na china dev i stable tylko że dodają Google play i języki różne m.in. tak w skrócie dużym.

Taki mam system, dostane powiadomienie ? :D nie kumam tych dystrybucji, mam od wczoraj fona a na sgs4 było całkiem inaczej

Screenshot_2016-08-26-15-32-38-983_com.android.settings.png

Opublikowano
2 minuty temu, pawel924 napisał:

Taki mam system, dostane powiadomienie ? :D nie kumam tych dystrybucji, mam od wczoraj fona a na sgs4 było całkiem inaczej

Screenshot_2016-08-26-15-32-38-983_com.android.settings.png

Xiaomi eu nie ma powiadomień, sam musisz ściągać aktualizację. Jak chcesz powiadomienia to zainstaluj global dev lub stable, global dev powinien być w przyszły piątek na 6.0 już.

Opublikowano
Przed chwilą, Pawel978 napisał:

Tak, przez twrp wgraj z full wipe lub przez miflash wersje na fastboot na czysto ale wtedy wszystko usuwa z telefonu, pamięci również.

tak wiem, dzięki

Opublikowano

Gdy zobaczyłem ten wątek myślałem że śnie iż RN3P dostanie Marshmallowa, a tu taka niespodzianka. Aktualnie siedze na MIUIPolska.pl/xiaomi.eu MIUI Stable 7.5. Jak dobrze wiem kilka telefonów z serii Mi dostawało aktualizacje z Andka 4.4 na 6.0. Jak wyjdzie MIUI 8 Stable z Marshmallowem odrazu będę chętny by zainstalować sobie! Moje pytanie brzmi. Jak będzie wyglądała aktualizacja z Lollipopa na Marhsmallowa na RN3P? Wystarczy że np. z MIUI 8 Stable na Lollipopie zrobię aktualizacje w TWRP do MIUI 8 Stable na Marshallowa (jak wyjdzie) i to wszystko? Czy aktualizacja wygląda zupełnie inaczej niż tak jak opisałem? Bardzo dziękuje każdemu za odpowiedzi!

Opublikowano
Gdy zobaczyłem ten wątek myślałem że śnie iż RN3P dostanie Marshmallowa, a tu taka niespodzianka. Aktualnie siedze na MIUIPolska.pl/xiaomi.eu MIUI Stable 7.5. Jak dobrze wiem kilka telefonów z serii Mi dostawało aktualizacje z Andka 4.4 na 6.0. Jak wyjdzie MIUI 8 Stable z Marshmallowem odrazu będę chętny by zainstalować sobie! Moje pytanie brzmi. Jak będzie wyglądała aktualizacja z Lollipopa na Marhsmallowa na RN3P? Wystarczy że np. z MIUI 8 Stable na Lollipopie zrobię aktualizacje w TWRP do MIUI 8 Stable na Marshallowa (jak wyjdzie) i to wszystko? Czy aktualizacja wygląda zupełnie inaczej niż tak jak opisałem? Bardzo dziękuje każdemu za odpowiedzi!

Miejmy nadzieję, że dostaniemy ją przez Aktualizacje i nie będziemy musieli nawet zaglądać do bootloadera

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, pawel924 napisał:

tak wiem, dzięki

po tej operacji na twrp i full wipe po reboocie stoi na logo mi i nic się nie dzieje

ps.

Okej na miflash poszło

Edytowane przez pawel924
Opublikowano
15 minut temu, Uri0550 napisał:

@Pawel978

A masz roota? Mozesz sprawdzić czy występuje wakelock "msm_otg"?

RN3 PRO & Tapatalk

Nie instalowałem tego romu bo nie mam czasu się bawić ze wszystkimi romami. Czekam na xiaomi.eu. 

Opublikowano

Kupiłem dwa dni temu telefon mam miui global 7.3 stabilna i wyskoczyła mi aktualizacja, opłaca się aktualizować? I czy zniknie problem z deep sleep ? Bo na tym co teraz mam muszę co jakiś czas restartować ponieważ nie działa deep sleep

Opublikowano (edytowane)

pisze że to wersja miui 8.0.1 więc instalować ?

Długo trwa aktualizacja bo pasek doszedł do końca i nic się narazie nie dzieje

Edytowane przez madmax86
Opublikowano
20 godzin temu, pawel924 napisał:

nie kumam tych dystrybucji, mam od wczoraj fona a na sgs4 było całkiem inaczej

Od wczoraj masz telefon a już sie bawisz w instalacje jakiś wersji całkowicie eksperymentalnych? o.O

Zaraz będzie że cegła z telefonu, albo wpis że te xiaomi to szhit itp....

Opublikowano
4 minuty temu, Jabol napisał:

Od wczoraj masz telefon a już sie bawisz w instalacje jakiś wersji całkowicie eksperymentalnych? o.O

Zaraz będzie że cegła z telefonu, albo wpis że te xiaomi to szhit itp....

tak, bo nie raz rootowalem telefony i wgrywalem rozne romy. A z xiaomi jest identycznie.

ps.xiaomi to za***isty sprzet

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...