Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem w Goldway  Xiaomi Redmi Note 4 Prime Pro Mobile Phone 3GB RAM 64GB ROM MTK Helio X20 Deca Core 5.5" 1920x1080 4100mAh.

Niestety z orginalnym romem. Którą wersje MIUI wgrać żeby czgoś nie popsuć.

Opublikowano
Dnia 12.09.2016 o 13:43, mkkielce napisał:

Rom dla rn4  .Soft dla naszego rn4 ??? Działa i jest j.polski. Polecam flashować przez twrp recovery - szybko i bezboleśnie .

Witam

Czy jest moze jakis rom dla RN4 na zablokowany bootloader z j. polskim ?

Opublikowano (edytowane)

Hmmmm. Pytanie... Czy warto czekać na PRAWDZIWY Xiaomi redmi note 4 pro - z snapdragonem ale ceną pewnie koło 1000 + czekanie na global wersję z Polskim językiem czy kupić teraz xiaomi redmi note 3 pro 3/32 czy xiaomi redmi note 4 3/64? Jak uważacie?

W razie czego Redmi note 3 pro - 850 zł *czekam na czarny kolor a redmi note 4 950 zł.

Edytowane przez Earthalign
Opublikowano

pasi17: właśnie zakończyłem weekend z Redmi Note 4. Przy ciągłym używaniu (tripadvisor, gps, aparat itd) bateria wytrzymuje ok 24 godzin. Podobno po około tygodniu jak się ułoży trzyma jeszcze więcej.

Telefon zamówiony właśnie na podanej przez Ciebie stronie. Zamówienie złożone w niedzielę, paczkę dostałem w piątek. Cena wg mnie dobra, na allegro jest drożej. Jedyny problem to kontakt ze sprzedawcą. Telefon ciągle wyłączony, trzeba dzwonić cały dzień bez przerwy i w końcu uda się trafić. Na maile nie odpisują. 

Dogadałem się ze sprzedawcą, że jak pojawi się MIUI Global dla tego telefonu mogę pokryć koszty wysyłki w dwie strony i wgrają mi nowy soft za darmo.

Opublikowano (edytowane)

axen: Tak wiem ich support to tragedia. Telefon non stop wyłączony, na maila odpisali mi po tygodniu :)

Ale tak po używaniu przez weekend jak oceniasz telefon? (też nie wiem jaki miałeś wcześniej, jak gorszy to wiadomo że ocenisz na lepsze)

Ja mam aktualnie galaxy s6, ale zmieniam go z powodu słabej baterii (w moim użytkowaniu ledwo dociągam od rana do wieczora) oraz, że teraz lepiej go sprzedać bo jest w cenie.

Edytowane przez pasi17
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, pasi17 napisał:

Witajcie, mam zamiar kupić tego Redmi Note 4 (wersja 3gb ram, 64gb rom) Czy warto kupić na tej stronie:

http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-4-364gb-lte/

Bo podoba mi się to, że dają 24 miesiące gwarancji i odsyła się do Polski a nie do Chin.

P.S. Jak trzyma u was bateria? (przy ciągłym używaniu oczywiście)

Lepiej zamów w innym sklepie, ja osobiście polecam MiSpot ale nie pamietam czy maja go w ofercie albo zamów w którymś z polecanych ;) 

Edytowane przez Demon3
Opublikowano

A ja powiem tak , dopóki telefon będzie sprawny możecie zamawiać z xiaomi.com.pl . Nie ma się co bujać z alledrogo i inne (chyba że bazar telchina) , koszty wysokie i czas oczekiwania długi. Ja telefon zamówiłem od xon24.eu i trochę żałuje tej decyzji (czas oczekiwania, cena ostateczna z vat.) . Mimo wszystko ten telefon w specyfikacji 3/64gb jest w cenie tego więc uważam że warto kupić coś świeżego :) A soft z j.polskim już jest - śmiga u mnie jak złoto :)

Opublikowano

Pasi17: poprzednio mialem microsofta ze wzgledu na zle doswiadczenia z Androidem. Teraz jestem poki co zadowolony, f*ck-up'ow nie stwierdzilem zadnych. 

Teraz po 19 godzinach normalnego dla mnie uzytkowania mam 60% baterii

Opublikowano
On 9/19/2016 at 1:40 PM, mkkielce said:

A ja powiem tak , dopóki telefon będzie sprawny możecie zamawiać z xiaomi.com.pl . Nie ma się co bujać z alledrogo i inne (chyba że bazar telchina) , koszty wysokie i czas oczekiwania długi. Ja telefon zamówiłem od xon24.eu i trochę żałuje tej decyzji (czas oczekiwania, cena ostateczna z vat.) . Mimo wszystko ten telefon w specyfikacji 3/64gb jest w cenie tego więc uważam że warto kupić coś świeżego :) A soft z j.polskim już jest - śmiga u mnie jak złoto :)

A jak instalowales na zablokowany bootloader? Bo ja czekam na smsa od xiaomi, a bez tego chyba nie ruszy.

Podlinkujesz instrukcję instalacji roma?Nie chce nic zepsuć. :)

Opublikowano

Odblokowałem boota przez stronę ,trwało to niespełna kilkanaście godzin zanim otrzymałem kod . A póki Masz soft Chiński to najpierw spróbuj miui.pl wrzucić , jest ponoć łatwiej :) Ja robiłem najpierw z chińskiego na eu i dopiero teraz miui.pl , ale zapierdziela lepiej niż ten soft eu. 

Opublikowano
9 godzin temu, mkkielce napisał:

Odblokowałem boota przez stronę ,trwało to niespełna kilkanaście godzin zanim otrzymałem kod . A póki Masz soft Chiński to najpierw spróbuj miui.pl wrzucić , jest ponoć łatwiej :) Ja robiłem najpierw z chińskiego na eu i dopiero teraz miui.pl , ale zapierdziela lepiej niż ten soft eu. 

MIUI PL = MIUI EU

• Like 1
Opublikowano

Panowie, Panie, już się nieco pogubiłem. Przyszedł kilka dni temu Redmi Note 4, po automatycznej aktualizacji systemu mam MIUI 8.0.7.0 | Stable. Oczywiście języka polskiego brak. Czytam o instalacji ROMu MIUI Polska i zastanawiam się czy koniecznie muszę odblokowywać bootloader i instalować recovery skoro w aplikacji Updater na telefonie po kliknięciu w "trzy kropki" mam opcję Reboot to recovery. Czy z tego poziomu nie da rady zainstalować ROMu MIUI Polska? Bo jeśli nie to rozumiem, że po kolei odblokowanie bootloadera, później później pobranie Recovery TWRP (to już zrobione, czekam tylko na odpowiedź z MIUI celem odblokowania bootloadera) i jego instalacja przy użyciu Fastboota, a później już sam ROM, aye?

Opublikowano

Siema, czy w Waszych fonach po przejściu na miui.pl też bateria słabo trzyma? Oprócz tego dziś rano pokazał że ładował się ponad 3 godziny, to normalne??? 

Opublikowano

Czyli wygląda na to nie ma szybkiego ładowania. +Drain baterii. No coż. Taki urok pierwszych Romów. Będzie coraz lepiej

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, tpawel napisał:

Czyli wygląda na to nie ma szybkiego ładowania. +Drain baterii. No coż. Taki urok pierwszych Romów. Będzie coraz lepiej

Jesteś w błędzie , ma szybkie ładowanie ,tylko pytanie o czas miało inny charakter ,bo na romie eu i ładowarce 5v2A ładuje ok 2 godzin do 100% w zależności od ustawień trybu działania baterii. Na romie z miui.pl pierwszy raz miałem taki problem , stąd moje pytanie czy u innych na podobnych ustawieniach i tym sofcie -podobne stwierdzenia ?

Opublikowano
Jesteś w błędzie , ma szybkie ładowanie ,tylko pytanie o czas miało inny charakter ,bo na romie eu i ładowarce 5v2A ładuje ok 2 godzin do 100% w zależności od ustawień trybu działania baterii. Na romie z miui.pl pierwszy raz miałem taki problem , stąd moje pytanie czy u innych na podobnych ustawieniach i tym sofcie -podobne stwierdzenia ?

Softwarowo też można wprowadzić takie ograniczenia i wygląda na to że tak się stało w tym wypadku. Nie chodziło mi o to że telefon tego nie wspiera. Sorry za nie precyzyjną wypowiedź.

Opublikowano
Dnia 27.09.2016 o 13:02, tpawel napisał:

Softwarowo też można wprowadzić takie ograniczenia i wygląda na to że tak się stało w tym wypadku. Nie chodziło mi o to że telefon tego nie wspiera. Sorry za nie precyzyjną wypowiedź.

Screenshot_2016-09-29-07-10-41-169_com.miui.home.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...